znowu mam problem z CA. tym razem po zmianie silnika w nissanie motor się nagrzał niezdrowo. długo nie jeździł, może 5 minut aż wrócę na miejsce. wszystko było git jak jeszcze był ciepły - odpalał. jak ostygł to już był nie do ruszenia. sprawdziłem świece - mokre. wymieniłem czujniki na pompie wody (temp. silnika i drugi na wsuwkę nie wiem co to) ze starego silnika i jest poprawa. prawie odpala, ale jednak tak jakby coś go blokowało przed tym. nie mam już pomysłu szczerze mówiąc. może jakbym wiedział jak się korzysta z trybu diagnostycznego i umiał to odczytać, to i może bym sobie poradził. póki co wołam o pomoc, bo chciałbym w końcu normalnie pojeździć nissanem bez przygód
zagrzał się i nie odpala...
Moderator: Moderator
-
MarcelPL
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
witam,
znowu mam problem z CA. tym razem po zmianie silnika w nissanie motor się nagrzał niezdrowo. długo nie jeździł, może 5 minut aż wrócę na miejsce. wszystko było git jak jeszcze był ciepły - odpalał. jak ostygł to już był nie do ruszenia. sprawdziłem świece - mokre. wymieniłem czujniki na pompie wody (temp. silnika i drugi na wsuwkę nie wiem co to) ze starego silnika i jest poprawa. prawie odpala, ale jednak tak jakby coś go blokowało przed tym. nie mam już pomysłu szczerze mówiąc. może jakbym wiedział jak się korzysta z trybu diagnostycznego i umiał to odczytać, to i może bym sobie poradził. póki co wołam o pomoc, bo chciałbym w końcu normalnie pojeździć nissanem bez przygód
co to znaczy "motor się nagrzał niezdrowo"?
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
-
MarcelPL
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
banoff znaczy to tyle, że temp. skoczyła na maxa do góry.
binio, ale wymieniłem obydwa czujniki, które działały dopóki nie wyjąłem silnika. może i racja, że same świece poszły w piezdanty..
binio, ale wymieniłem obydwa czujniki, które działały dopóki nie wyjąłem silnika. może i racja, że same świece poszły w piezdanty..
- streetfighter44
- Coś już wiem

- Kontakt:
piszesz ze swiece mokre a moze poprostu je przegrzales i nie podaja iskry sprawdzales czy iskara jest
bokiem go bokiem
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
przegrzales, pokrzywilo blok, kompresja poszla sie kochać, tak wiec nie odpali
Ostatnio zmieniony sob 15 mar, 2014 18:38 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
Sprawdź kompresje. To nie dużo roboty. Pamiętaj żeby mieć otwartą przepustnicę i naładowany aku na maksa.
Pożycz od jakiegoś znajomego mechanika na chwilkę, godzinka roboty i sporo się wyjaśni.
Na zdrowym CA powinno być koło 13. Najważniejsze żeby wszędzie było równo.
Na zdrowym CA powinno być koło 13. Najważniejsze żeby wszędzie było równo.
Ostatnio zmieniony pn 17 mar, 2014 14:21 przez skolimus, łącznie zmieniany 1 raz.