"przeskakiwanie" kierownicy
Moderator: Moderator
-
hubert007
- Proszę nie bić nowego

w s13 przy kreceniu kierownicą w pewnym momencie jest jakby przeskok,gdzies na wychyleniu koła 5-8cm,w prawo i w lewo tak samo,ogladałem z kazdej strony nigdzie nie widac nic rozbitego jedynie dziwnie rusza sie drązek przy tej podkładce w scianie grodziowej ale nie wiem jak tam powninno byc,poprostu nie kreci sie osiowo
nie wiem czy zrozumiecie o co chodzi.widziałem ze są do kupienia takie podkładki majace poprawic prowadzenie auta,moze ta seryjna sie juz skonczyła?
Moze cos z maglem? Sprawdzales?
a na laczeniu drazka masz wsyzstko poskrecane?

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
-
hubert007
- Proszę nie bić nowego

wszystko probowałem dokrecac ale jest ok,nie wiem chyba trzeba bedzie po kolei wszystko wykrecac i sprawdzac,na pierwszy rzut oka to jakby ta podkładka przy scianie grodziowej cos nie bangla tylko nie wiem jak jest skonstruowana i co mogłoby sie w niej rozwalic,
nie do konca rozumie o co ci chodzi z ta podkladka przy scianie grodziowej,
ale prawdopodobnie chodzi ci o laczenie drazka wychodzacego z przekladni z kolumna kierownicza???
jesli tak, to sprawdz laczenie na wieloklinie (to widac kolo turbo),
a pozniej dalej w strone grodzi jest łączenie na 4 sruby, moze to sie rozkrecilo??
ale prawdopodobnie chodzi ci o laczenie drazka wychodzacego z przekladni z kolumna kierownicza???
jesli tak, to sprawdz laczenie na wieloklinie (to widac kolo turbo),
a pozniej dalej w strone grodzi jest łączenie na 4 sruby, moze to sie rozkrecilo??
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
tam jest taki smieszny patent ze dwie sruby sa na sztywno chyba do tego kawalka z wieloklinem a dwie sa luzem przekladane przez czesc od kolumny jak dobrze pamietam,
dostep do tego jest kiepski z racji tego gumowego fartucha
dostep do tego jest kiepski z racji tego gumowego fartucha
onepointeightT
- borimichal
- -#Moderator

gdyby luz byl tam ,Twoj przeskok bylby zawsze.
ale co rozumiesz przez przeskok?
jakis luz czy tam jakby wspoma sie przyciela?
ale co rozumiesz przez przeskok?
jakis luz czy tam jakby wspoma sie przyciela?
kręć kierą do momentu przeskoku tak, żebyś się zatrzymał z 1mm przed nim czy na nim i poszarp za koło, zobaczysz czy na maglu nie ma gdzieś wybitych zębów czy coś..
Poszukuję...
a przypadkiem nie powiększałeś skrętu na seryjnym zawieszeniu ??