Binio narazie terminu ostatecznego nie ma, bo i tak nawet nie mamy propozycji na 12 miesięcy

W ubiegłym roku był to 10 listopada, ale przedłużył się o prawie 2 tygodnie. W tym roku wolałbym uniknąć takiego opóźnienia więc może trzymajmy się tego 10 listopada jako obsolutnie nie przekraczalnego terminu

(Jutro wrzucę szczegóły w temacie na portalu żeby każdy wiedział o terminie)
Z obecnych propozycji składam w tym momencie to co się najlepiej nadaje na kartę (wybieram 1 fotę jako główną a 3 jako miniaturki, opierając się przede wszystkim na jakości zdjęcia i jego rozdzielczości). Ja będę odpowiedzialny potem za ewentualną pixelozę więc do propozycji biorę to co się (mniej/więcej) najbardziej nadaje
Jak zrobimy głosowanie to możemy albo głosować na foty zaproponowane przez użytkowników, albo na propozycje kart tak jak rok temu - podmiana foty to pikuś w zasadzie. Jeśli byśmy głosowali na karty to ostateczną decyzję jaką fotę dać na propozycję karty podejmowałby zgłaszający zdjęcia - czyli jak komuś nie pasuje jego obecna karta z kalendarza to info do mnie i podmienię fotę na inną według sugestii (chyba, że będzie za mała

).
Taką mam jeszcze sprawę w zasadzie do wszystkich:
Proponując czyjąś pracę/fotografię na kalendarz (jeśli fotograf wyrazi na to zgodę) nie miałbym osobiście nic na przeciw aby logo fotografa, który wykonywał zdjęcie zamieścić na karcie w formie takiej "naklejki" jak te nasze klubowe.
Mając na względzie uszanowanie czyjejś pracy, a wycinając fotkę w te fikuśne fragmenty tracimy logo, więc w zamian proponowałbym je zamieścić jako taką "niby-naklejkę" w tle. Ewentualnie zamieścić je na okładce jako takie wlepki.
Dotyczyłoby to fot każdego dla kogo foty robił ktoś inny czy to Art, czy pani fotograf grzesbboy'a (ma na fotach logo w prawym górnym rogu). Co Wy na to?