tak to jest moje TT,a jak mnie skojarzyles??kubus pisze:a czy kolega Sopot nie jest ( byl ) czasem wlascicielem czarneto TT powered by VTG ??
tuning nissan 350z
Moderator: Moderator
-
sopot
forum SR.... ale czesto sie mijalismy na miescie 
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
-
sopot
no tak myslalemkubus pisze:forum SR.... ale czesto sie mijalismy na miescie
a ty czym smigasz to bede wypatrywal?
no i zrobil sie maly OT....
teraz s13 ale ne wiem jak dlugo....
na PW sie odezwij to sie jakos ustawimy
pozdrawiam.
teraz s13 ale ne wiem jak dlugo....
na PW sie odezwij to sie jakos ustawimy
pozdrawiam.
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
Chodziło mi o to, że "obudowa" silnika bardziej mi się podoba. Poza tym Infiniti G35 to odpowiednik Skyline V35. Dla niektórych prawdziwe Skyliney to tylko R32-R34, ale przecież te samochody są produkowane od prawie 50 lat i obecne to już 11 generacja. Czasy się zmieniają samochody też. V35 GT-R nie ma, ale prawdopodobnie V36 (o ile tak będzie się nazywałą wersja 2007) będzie miała.Kruchy pisze:cos nie gramatycznie chyba wyszlo?:)...bo chyba Ci o to chodzilo, ze silnik z G35 jest jednak lepszy...tez tak slyszalemTirinti pisze:Gratuluję nabytku.
Mi sięten silnik podoba, ale znacznie bardziej jak jest w Skyline/G35 Coupe.
Nie będę orginalny.
Tuning silnika bez doładowanie ma mało sensu. Ja bym radził kupić kit z kompresorem lub turbo.
A co do silników. Z w USA ma 287 lub 300KM. G35 ma 298KM. Silnik w sumie ten sam.
Ceny też mniej więcej te same.
Największy problem to niewielka ilość opcji. G35 sedan ma albo napęd na tył albo AWD z ATESA z GT-R, tyle że tylko w połączeniu z automatem. Coupe ma tylko RWD z automatem lub bez. No i brakuje trochę wersji z mniejszym silnikiem za to doładowanym.
-
sopot
g35 coupe jest drozszy ok.5-6tys$ od 350z.sedany g35 moze sa mniejwiecej w tej samej cenie co 350z no ale to juz nic nie ma wspolnego ze sportowym autem przynajmniej z wygladu wiec nie mozna go porownywac z 350z.co do mocy to infiniti ma troche wiecej koni ale jest ciezszy wiec osiagi sa te same 
G35 Coupe kosztuje 32.550$ za 280KM z automatem i 33.150$ za 298KM z manualem.
Z kosztuje od 26.700 za "ubogą" wersję 287KM, poprzez 34.500$ za wersję 300KM, 36.300$ za odbajerzoną 35th anniversary do 39.200$ za odbajerzonego roadstera. Tyle, że Z można kupićw polskim salonie, a G35 nie. Z jeździ po Europie znacznie więcej niż G35, więc za pare lat używany Z będzie zdecydowanie tańszy w Polsce.
Z kosztuje od 26.700 za "ubogą" wersję 287KM, poprzez 34.500$ za wersję 300KM, 36.300$ za odbajerzoną 35th anniversary do 39.200$ za odbajerzonego roadstera. Tyle, że Z można kupićw polskim salonie, a G35 nie. Z jeździ po Europie znacznie więcej niż G35, więc za pare lat używany Z będzie zdecydowanie tańszy w Polsce.
-
sopot
Tirinti tylko te ceny co podales za g35 32.550$ sa tez za "uboga" wersje czyli podstawowa wersje base.
350z w wersji podstawowej czyli base kosztuje 26000$
powtarzam g35 coupe jest drozszy od nissana 350z o ok.5-6tys
jezeli chodzi o samochody nowe jak i uzywane
sorry za wymadrzanie ale mam wiedze na ten temat wkoncu dopiero co wrocilem ze stanów i troche obserwowalem wlasnie te 2 auta bo 1 z nich chcialem wlasnie wybrac i wybralem 350z
350z w wersji podstawowej czyli base kosztuje 26000$
powtarzam g35 coupe jest drozszy od nissana 350z o ok.5-6tys
jezeli chodzi o samochody nowe jak i uzywane
sorry za wymadrzanie ale mam wiedze na ten temat wkoncu dopiero co wrocilem ze stanów i troche obserwowalem wlasnie te 2 auta bo 1 z nich chcialem wlasnie wybrac i wybralem 350z
-
Kruchy
Sopot, wybrales 350Z do scigania sie na cwiartke?...wiesz, ja nie chce nic mowic, ale powiem;)...dziwny wybor. 350z to fajne autko do pojezdzenia w weekendy...taki relaksacyjny sport-wagen moim zdaniem. Mnie sie podoba, ale raczej nie PSUL bym silnika by scigac sie tym na cwiartke. Przeciez nic tam nie zwojujesz. Nawet jakbys wygral w klasie, to czy to jest frajda?...ja tak troche nie kumam tego sportu, traktuje go raczej na plaszczyznie towarzyskiego eventu, wiec moze tylko tak bredze.
Stary, nie znam Cie i nie wiem do czego Ci potrzebne auto, ale naprawde ciesz sie tym nissanem, takim jakim on jest - to fajna fura - ja bym taka chcial. A na cwiartke kup sobie jakies padlo ktore jezdzi li tylko do przodu i wpakuj tam odrzutowy silnik, a w outlaw bedziesz szybszy od dziwnej supry i reszty
polecalem Ci audio - zapomnialem ze tam siedzi "bose"...Jak nie chcesz chargera, no wiec kup felgi i zmien wydech, a pozniej chuchaj i dmuchaj na auto, ewentualnie obszyj skora deche, dodaj skromny spojler, progi - to ma sens.
ktore 350z maja 300kucy ? to jakas inna chamerykanska wersja?
Pozdrawiam. Kiedys moze sam sobie takiego kupie;)
Stary, nie znam Cie i nie wiem do czego Ci potrzebne auto, ale naprawde ciesz sie tym nissanem, takim jakim on jest - to fajna fura - ja bym taka chcial. A na cwiartke kup sobie jakies padlo ktore jezdzi li tylko do przodu i wpakuj tam odrzutowy silnik, a w outlaw bedziesz szybszy od dziwnej supry i reszty
polecalem Ci audio - zapomnialem ze tam siedzi "bose"...Jak nie chcesz chargera, no wiec kup felgi i zmien wydech, a pozniej chuchaj i dmuchaj na auto, ewentualnie obszyj skora deche, dodaj skromny spojler, progi - to ma sens.
ktore 350z maja 300kucy ? to jakas inna chamerykanska wersja?
Pozdrawiam. Kiedys moze sam sobie takiego kupie;)
-
sopot
przeciez ja nie kupilem tego nissana specjalnie na cwiartke.poprostu chcialbym troche podniesc moc i cos w nim zmienic i sie troche poscigac,a przy okazji moze cos wygrac

Ostatnio zmieniony wt 05 kwie, 2005 23:56 przez sopot, łącznie zmieniany 2 razy.
-
sopot
do jazdy jest mi potrzebne auto rzecz jasnaKruchy pisze:
Stary, nie znam Cie i nie wiem do czego Ci potrzebne auto
Wystarczy zajżeć na amerykańską stronę Nissana.Kruchy pisze:ktore 350z maja 300kucy ? to jakas inna chamerykanska wersja?
U nich to siętak jak i w Japonii poprostu Z nazywa, bez 350.
http://www.nissanusa.com/content/0,,action-NPriceOptions_modelId-120017,00.html
-
sopot
ehhh
w usa tez sie nazywa 350Z,nie samo Z bez 350
a w japoni nazywa sie FAIRLADY
a 300km to poprostu troche lepsza wersja taka niby limitowana czyli model "35th aniversary"czy jakos tak. pierwsza taka wersja zostala zrobiona na 35-lecie premiery pierwszego modelu Z.teraz juz robia wersje "track" z ta moca 300km i podobno beda juz robic tez pozostale.
w usa tez sie nazywa 350Z,nie samo Z bez 350
a w japoni nazywa sie FAIRLADY
a 300km to poprostu troche lepsza wersja taka niby limitowana czyli model "35th aniversary"czy jakos tak. pierwsza taka wersja zostala zrobiona na 35-lecie premiery pierwszego modelu Z.teraz juz robia wersje "track" z ta moca 300km i podobno beda juz robic tez pozostale.
-
Radzio
po pierwsze mysle ze na zle forum zawitales zeby sie czegos dowiedziec o tuning Z, jestes przypuszczalnie jedynym posiadaczem takiego auta tutaj, takze raczej niewiele osób mialo stycznosc z tuningiem VG, chyba ze przez internet.
Jezeli chodzi o tuning n/a to maksymalnie widzialem przyrost w okolicy 60whp i cena w okolicy $5000, setup n/a da ci na kolach moc w okolicy 290-300whp. koniec....jakis powazniejszy tuning to wydatek nastepnych $10k+.
F/I.
Supercharger, Cena w okolicy $4800-$6000 w zaleznosci od firmy+instalacja, ktora zajmuje pomiedzy 9-20 godzin, najtansze przychodza bez IC, tu bym ci proponowal zamontowanie takiego(jesli wybierzesz ta droge) jako ze silniki n/a bardzo reaguja na temperature powietrza.
Teraz sa 2 typy superchargerow(nieznam nazw polskich),
Centrifugal:
ATI Procharger & Vortec SC sa najpopularniejsze, te setupy dadza ci okolo 409 do 432rwhp przy 7psi.
Root SC:
Jedyny jaki znam to jest Stillen, wiem ze zeby go zainstalowac trzeba ciąc maske, daje mniej mocy itp.itd jedyny moim zdaniem plus to wiecej mocy na nizszych obrotach.
Ostatnim sposobem jest zestaw Twin Turbo, znam jedno auto z tym setupem majace ponad 700whp, cena podstawowego to cos okolo $7k, jesli chcesz miec 700who licz sie z kwotą co najmniej $25000 i straconymi nerwami.....
To chyba tyle, niestety niewiele wiem o VQ, raczej sie interesuje SR i RB, a ostatnio EJ20(ale to nie Nismo), jeseli chcesz dokladna recepte jak uzyskac te 60whp n/a to ci ja podam, ale i tak na 1/4 mili zabardzo tym autkiem niepowalczysz, max uzyskasz 12.8-12.9s....jest sporo civicow n/a co robia 12.5s...
Acha, jestes w stanie zrzucic 400kg z tego auta jakbys chcial, taki proces tez widzialem..
Jezeli chodzi o tuning n/a to maksymalnie widzialem przyrost w okolicy 60whp i cena w okolicy $5000, setup n/a da ci na kolach moc w okolicy 290-300whp. koniec....jakis powazniejszy tuning to wydatek nastepnych $10k+.
F/I.
Supercharger, Cena w okolicy $4800-$6000 w zaleznosci od firmy+instalacja, ktora zajmuje pomiedzy 9-20 godzin, najtansze przychodza bez IC, tu bym ci proponowal zamontowanie takiego(jesli wybierzesz ta droge) jako ze silniki n/a bardzo reaguja na temperature powietrza.
Teraz sa 2 typy superchargerow(nieznam nazw polskich),
Centrifugal:
ATI Procharger & Vortec SC sa najpopularniejsze, te setupy dadza ci okolo 409 do 432rwhp przy 7psi.
Root SC:
Jedyny jaki znam to jest Stillen, wiem ze zeby go zainstalowac trzeba ciąc maske, daje mniej mocy itp.itd jedyny moim zdaniem plus to wiecej mocy na nizszych obrotach.
Ostatnim sposobem jest zestaw Twin Turbo, znam jedno auto z tym setupem majace ponad 700whp, cena podstawowego to cos okolo $7k, jesli chcesz miec 700who licz sie z kwotą co najmniej $25000 i straconymi nerwami.....
To chyba tyle, niestety niewiele wiem o VQ, raczej sie interesuje SR i RB, a ostatnio EJ20(ale to nie Nismo), jeseli chcesz dokladna recepte jak uzyskac te 60whp n/a to ci ja podam, ale i tak na 1/4 mili zabardzo tym autkiem niepowalczysz, max uzyskasz 12.8-12.9s....jest sporo civicow n/a co robia 12.5s...
Acha, jestes w stanie zrzucic 400kg z tego auta jakbys chcial, taki proces tez widzialem..
-
Kruchy
rozumiem, ze to krytyka, tych co tu pisali?Radzio pisze:po pierwsze mysle ze na zle forum zawitales zeby sie czegos dowiedziec o tuning Z, jestes przypuszczalnie jedynym posiadaczem takiego auta tutaj, takze raczej niewiele osób mialo stycznosc z tuningiem VG, chyba ze przez internet
czyli jak inni tylko swobodnie sie w tym temacie wypowiadasz, wiec zbedny byl komentarz o tym, ze "chyba przez internet" itd.Radzio pisze: To chyba tyle, niestety niewiele wiem o VQ, raczej sie interesuje SR i RB
400kg to niezle (jak na razie nie kwestionuje tego, ze niemozliwe),Radzio pisze: Acha, jestes w stanie zrzucic 400kg z tego auta jakbys chcial, taki proces tez widzialem..
z przyjemnoscia jednak dowiem sie co wyjmowali. napisz prosze.
PS: Sopot, w takim razie zle Cie zrozumialem, ze chcesz 350Z glownie do wyscigow uzywac. Jesli nie to w takim razie podtrzymuje: Nie psuj tego silnika modami - no chyba, ze zdecydujesz sie na doladowanie, co tez skroci mu zywot.