Mini cross dla dziecka

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Dziecko lat 6, ok 120cm wzrostu, ok 25kg wagi

Szukam jakiegos mini crossa.

Pytanie, co brac? Naturalnie nie wiecej niz 50cc

Czy ktos cos ma, i tym bryka?

http://allegro.pl/mini-cross-50-cc-nowy ... 28352.html

http://otomoto.pl/inny-inny-mini-cross- ... 31995.html

itd.

dawajcie znac, dzis jutro chcialbym kupic.

Bedzie do uzywania kilka tygodni w ciagu roku, nie spodziewam sie uzytkowania non stop.

aha - raczej mini cross niz jakis quad, mini cross wazy ok 23kg, quad 40kg+, chodzi o to zeby w razie wywrotki nie bylo kuku z przygnieceniem...
Ostatnio zmieniony śr 24 lip, 2013 13:21 przez ODINN, łącznie zmieniany 3 razy.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
gomez
Coś już wiem
Coś już wiem

Ja mam podobną zabawkę tyle że jest to pocket bike - ścigacz.
Ogólnie musisz mieć świadomość że nie ma z tym żartów. Sprzęcik naprawdę potrafi się rozpędzić do ok 50-70 km/h z lżejszym kierowcą. Ja ważę ok 120 kg i też napędza się zacnie :) .
Temat fajny tyle że musisz się liczyć z tym że co jakiś czas będziesz musiał do niego zajrzeć. Ja osobiści już 3 krotnie wymieniałem sprzęgło - koszt od 14 do 80 zł w zależności od tego czy ma być seryjne czy wyczynowe. Silnik też już wymieniałem, ale nowy o ile mnie pamięć nie myli kosztował koło 100zł.
Ogólnie polecam tyle że nie jestem przekonany czy dla małego kajtka nie będzie to za szybki sprzęt.
Ps. do motorka kup mu porządny kask i buzer na klatę. Buty na cross też były by wskazane
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Kask + ochraniacze na kolana i lokcie to raczej norma, cos na klate... kurcze dzieciece rozmiary...

co do za duzej mocy, w planie jest dlawik wydechu...

Katowane nie bedzie raczej, wiec moze wytrzyma troche.

Sprzeglo niby automat, czy "wyczynowe" jest "strasznielepsze" od OEMowego?

dzieki za odp
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
gomez
Coś już wiem
Coś już wiem

Awatar użytkownika
gomez
Coś już wiem
Coś już wiem

chiński oem zrobiony jest z papieru bez mała. Ja ostatnio kupiłem wzmocnione za 30 zł :lol: i po 15 min jazdy okładziny się odnitowały :lol: ale poxipol pomógł naprawić usterkę i sprzęgło działa do dziś. Myślę że w moim przypadku sprzęgła padają ze względu na moją masę :twisted:
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Zamiast dlawika wydechu poprostu linke gazu ustaw tak żeby się nie dało dac maksa i już :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”