1 decha s13, decha s14 wsyzstko pasuje do R33, z r32 podobnie (te same wymiary maja praktycznie)
kwestia dorobienia boczkow osobno i nie wiem jak spasowanie deski do przedniej szyby w r32 ale podejrzewam ze tak samo podejdize...
ewentualnie mzoesz zrobic sobie custom deske i obic flokiem...
2. koszta samych czesci to zalezy od tego jak duzo czasu masz na szukanie, czy masz jakis dostep do takowych czesci... jesli Ci sie nie spieszy i sporo bedziesz szukal to spokojnie ponizej 3.5 tys mozesz ogarnac wsyzstko jesli chcesz wsyzstko na juz nie znajac nikogo bez zadnych swoich wtykow.. to tak okolo 4 - 4.5 jakos.. (roznie to bywa ze wzgledu ze ceny sie zmieniaja roznych rzeczy)
3. wydaje mi sie ze kwestia gustu oraz przeznaczenia auta

jak chcesz street i sie lansowac to Sky

jak chcesz sobie latac i grzebac przy skrecie, zawieszeniu itp itd i wiecznie modzic zeby latac sobie to s13 ew s14 ale bardizej stawiam ze kwestia gustu i portfela
4. sposoby sa... Wszystko zawsze da sie jakos zalatwic/obejsc/czy cos innego... ale jako ze tutaj sa porzadni ludzie tak wiec powiem tylko o bardziej optymistycznych sposobach i mozliwosciach (legalnych)
- zarejestroac auto na kogos z meldunkiem za granica (niemcy na przyklad) - przeglad robisz w niemczech - powinienes tez zrobic niemieckie ubezpieczenie jesli chcesz miec 100% pozytywnie i bezproblemowo przy ewentualnych stluczkach - wtedy jezdzisz na niemieckich tablicach calkiem legalnie
- isc do biura prawniczego i powiedziec ze chcesz zarejestrowac auto produkowane tylko z kierownica po stronie prawej - najlepie poprzec to dokumentami ktore mozna otrzymac od NISSAN'a z Japonii oraz dobrze jest miec opinie rzeczoznawcy - wtedy odpowiedni pieniadz i prawnik Ci mowi co potrzeba
- dostaniesz odstepstwo oraz papier ktory pokazujesz na przegladzie ze koles bez wzgledu na wszystko music Ci zrobic przeglad (poniewaz posiadasz odpowiedni papier z gornej polki)
[kosztowny sposob ale mozliwy do wykonania]
- nieco bardziej problematyczny i osobiscie bym go odradzal dla niezbyt pewnych siebie osob

czyli przegld robiony normalnie co roku w UK a ubezpieczenie kupione i przedluzane w kraju
problem natomiast pojawia sie przy wypadku gdyz w 80% przypadkow agencja ubezpieczeniowa wypiera sie, i sa pozniej problemy
- zrobic przekladke

- najpewniejszy sposob - przekladka u osoby znajacej sie i dobrze to ogarniajacej to tak okolo 8 - 10 tys zl
przynajmniej tak to wygladalo z mojej strony - ja ogolnie bylem w trakcie rejestracji auta ale zaprzestalem tego procesu ze wzgledu na niepotrzebne koszta skoro auto i tak w najblizszym czasie bedzie wymieniane

ale chetnie pomoge z papierami

oraz jak to z prawnikiem jest i co potrzeba