Niestety okazało się problemem nie do przejścia ogarnięcie door motor czyli sterowania kierunkiem nawiewu. w sky i s13 jest ten sam silniczek w okolicach prawego kolana kierowcy podłączony do kostki, którą rozpracowałem na razie tak:

Wiem że 2* po 2 piny wychodzące z tej kostki mam zmostkowane w wiązce od skya, natomiast nie mam pojęcia gdzie one powinny wchodzić wszystkie do panelu DCC. Dla zmyłki kostki wchodzące do panelu DCC w s13 i skyu są takie same ale piny są pozamieniane (zaznaczone do której kostki prawdopodobnie powinny iść piny)

Niestety z panelem dostałem uciętą wiązkę z s13, która jest dla mnie bezużyteczna. Rozkład kolorów inny co więcej inna ilość pinów niż w skyu

I tu mam teraz gorącą prośbę (jestem tak zdesperowany, że nawet obiecuję się zrewanżować jakoś) CZY KTOŚ MA URUCHOMIONY W S13 DCC? ALBO CZY KTOŚ MA TE KOSTKI OD PANELU DCC RAZEM Z DRUGĄ STRONĄ (nie ucięte z białymi kostkami po drugiej stronie)?
Jeśli tak to będę wdzięczny za przedzwonienie tych przewodów od brązowej kostki silniczka i rozpiskę gdzie one wchodzą do panelu (czarna krótsza kostka i ewentualnie 2 piny od silniczka w drugiej kostce)
Pzdr 600
[ Dodano: Wto 18 Sty, 2011 12:45 ]
Dorwałem to:

prawdopodobnie to maxima ale najważniejsze, że door motor ruszył (jeszcze nie poskładałem wszystkiego więc nie wiem czy jest prawidłowa kolejność nawiewów). Przeglądając ten schemat znalazłem kilka miejsc gdzie na pewno mam źle podłączone, jak sprawdzę wszystko to dam znać. jeśli sie okaże, że ten schemat jest identyczny jak w s13 to będzie można samemu zbudować całą wiązkę.
PS. czarne wtyczki do panelu klimy rozpisane są w lewym dolnym rogu