to ja sie podlacze do pytania powyzej
ile w s14 rezerwa i ile caly zbiornik ma ?
s14 tak na oko pali mi 10-11, jak zatankuje do pelna to sprawdze dokladnie
Zu?ycie Paliwa
Moderator: Moderator
-
Ramzes
Siema ziomy.
Ostatnio jak sie zrobiło cieplej to moja furka zaczęła mniej paliwa brać (o ile ocieplenie było tego powodem). Ostatnie pomiary wykazały:
miasto: 13l
trasa (bez oszczędzania) : 10,8l.
Jest to dla mnie bardzo zadowalający wynik
Jeżeli chodzi o rezerwe to u mnie jest tak że jak sie zapali to zaraz zajeżdżam na stacje bo zdarzyło sie że przejechałem kilkanaście km i paliwa nie było. Może mam coś zepsute. Nie wiem.
Pozdro dla ALL
Ostatnio jak sie zrobiło cieplej to moja furka zaczęła mniej paliwa brać (o ile ocieplenie było tego powodem). Ostatnie pomiary wykazały:
miasto: 13l
trasa (bez oszczędzania) : 10,8l.
Jest to dla mnie bardzo zadowalający wynik
Jeżeli chodzi o rezerwe to u mnie jest tak że jak sie zapali to zaraz zajeżdżam na stacje bo zdarzyło sie że przejechałem kilkanaście km i paliwa nie było. Może mam coś zepsute. Nie wiem.
Pozdro dla ALL
Hej wszystkim,mały OT ale jako ciekawostka,nikt nawet spece z opla nie potrafią pomóc a moja Corsina o mocy 90Km pali 10l przy delikatnej jeździe
Ładnie nie?
Ale do tematu,widze że z nissankami jak ze wszystkim samochodami zalezy kto jak jezdzi i jak kto układał silnik od nowości.Powiedzcie prosze (w tym temacie to chyba pasuje ) jak jest z instalacja gazowa w s13?jest jakis problem zeby zalozyc,jakas specjalna musi byc? (pod turbine czy cos..
) osiagi duzo spadają? ile moze wtedy palic tego gazu??
Pozdro for all !
Ale do tematu,widze że z nissankami jak ze wszystkim samochodami zalezy kto jak jezdzi i jak kto układał silnik od nowości.Powiedzcie prosze (w tym temacie to chyba pasuje ) jak jest z instalacja gazowa w s13?jest jakis problem zeby zalozyc,jakas specjalna musi byc? (pod turbine czy cos..
Pozdro for all !
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Temat o gazie gdzies juz jest, ale napisze i tu. Są zwolennicy i przeciwnicy gazu. A fakty są takie. Do turbo jak najbardziej mozna stosowac gaz, najlepiej jesli jest to gaz na wtrysku. Ale... gaz ma wyższą temp. spalin o nawet 150stopni i trzeba o tym pamiętac przy "katowaniu" auta. Turbina moze tego nie wytrzymac. Dlatego gaz tak ,ale do spokojnej jazdy. Szalenstwa tylko na benzynie. Cena takiej instalacji w 3city to około 3500. Osiągi nie powinny sie pogorszyc (przy wtrysku), pali około 10-15% wiecej gazu niz benz.