Gwint z innego samochodu

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ponczak
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dokładnie, dopasowanie mocowań, tył z polo jest trochę krótszy niż do S13 ori (skok zawiasu) - ale w przypadku upalaniu bokiem nie robi to takiej różnicy jak przy upalaniu na Nordschleife na czas przy 200km/h w wyboisty łuk drogi :D
Spróbujemy, napiszę jak się sprawdza.
Obrazek
ProjectD
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

snow i binio-wrzucenie gwintu z polo to takie samo "zatracanie" jak wkladanie tajwanskiego badz chinskiego gwintu ;)
Jak jest to przerobione porzadnie to nie widze problemu,jak jest tylko tu cos uciete i tam dosmarkane to nieakceptuje !

aale poncz pamietaj,ze jak w uderze w Twojego nissana i ten twoj spawany amortyzator wybije mi szybe to sie wkurze :lol:
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

borimichal pisze: aale poncz pamietaj,ze jak w uderze w Twojego nissana i ten twoj spawany amortyzator wybije mi szybe to sie wkurze :lol:
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
SnowBizz
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

borimichal pisze:snow i binio-wrzucenie gwintu z polo to takie samo "zatracanie" jak wkladanie tajwanskiego badz chinskiego gwintu ;)
Dlatego tajwańskim i chińskim gadżetom mówimy głośne NIE :P
SR13 na ukończeniu
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Po pierwsze to i tak jest wszystko robione w chinach albo na tajwanie ze względu na tanich małych żółtych murzynów ;)

Natomiast biorąc pod uwagę pomysł Ponczaka to ja jestem jak najbardziej za. Oczywiście pod warunkiem, jak to Bori powiedział, że będzie zrobione to z głową i porządnie. Nie sztuką jest wydać worek pieniędzy, żeby mieć zajebistego drift cara. Jak uważacie, że to profanacja to co w takim razie z wkłądaniem do nissanów JZ-ów? Też profanacja? Bo mnie się wydaje, że ostatnio wszyscy mają jakąś manię na punkcie JZ-ów i UZ-ów.

Jeśli ma możliwość zrobienia czegoś taniej to dlaczego ma tak nie zrobić. Oczywiście jeśli nie jest to gwint typu MTS, bo to raczej badziew z tego co mi wiadomo. Zostanie mu więcej pieniędzy na opony i paliwo i dzięki temu doszlifuje umiejętności. Zobaczcie na zawodnicze auta, np. nowy opel Treli. Przecież to nie opel tylko buggy z rurek z laminatowym poszyciem przypominającym opla ;)

Co do gwintu z polo to obawiam się, że może nie spisać się tak do końca, bo jednak polo jest lżejsze. U kumpla w dowodzie jest wpisane 900 albo 950kg o ile dobrze pamiętam. Nissan waży z 200-300kg więcej, może być kiepsko. Trzeba by było dobrać coś o podobnej wadze.
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ale co do gwintu to nie widze problemow z przespawaniem mocowan i dostosowania do s13, jak juz chcesz szukac to znajdz lepszy z regulacja twardosci.
Te wszystkie tanie gwinty sa robione dla ludzi, ktorzy chca sobie obnizyc auto i niewiele to ma wspolnego z ostra jazda po torze.
Co z tego ze bedziesz mial gwint jak fura sie bedzie sie bujac jak lodka na morzu?
Juz lepszym rozwiazaniem beda amory koni z regulacja twardosci i twarde sprezyny niz jakis tani gwint z lzejszego auta niz s13.
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Max.T
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

SnowBizz pisze:Myślę że też różnice robi że te gwinty do polo czy bmw to 'no name' a do s13 raczej firmówki. Chętnie zobaczę opinie jak ktoś to potestuje w ostrym boju :)
A do czego sprowadza się taka przeróbka? Dospawanie mocowań?
ale co nazywasz firmówką ?! d2 ksport czy mdu? To firmy które pięć lat temu nawet nie istniały!!
"Firmówką" to można nazwać KW, teina czy ohlinsa.
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

ponczak pisze: Ceny z allegro:
Najtańszy gwint do S13 : 2000zł
Najtańszy gwint do E36 : 700zł
Pokaż mi (do e36) pełne zawieszenie gwintowane driftowe z regulacją twardości, regulacją wysokości i regulacją nachylenia kątów kół (camberami) do tego żeby nie bujał się na torze jak na seryjnym gwincie.

Jeżeli mówisz o tym gównie techinx to to tylko gwint przypomina - te najtańsze wersje.
SnowBizz pisze:
borimichal pisze:snow i binio-wrzucenie gwintu z polo to takie samo "zatracanie" jak wkladanie tajwanskiego badz chinskiego gwintu ;)
Dlatego tajwańskim i chińskim gadżetom mówimy głośne NIE :P
Hm to ciekawe dlaczego tyle osób zakupiło isc i inne Taiwańskie bądź chińskie gwint.
Ostatnio zmieniony wt 09 kwie, 2013 18:53 przez Neo2005, łącznie zmieniany 1 raz.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

z tego co wiem to co najmniej dwie osoby z forum jezdza na gwincie z golfa 3 , ale nie pamietam kto , byl nawet opis , wszystko pasuje prawie p&p , trzeba tylko bylo poprawic otwory w dolnych mocowaniach bo chyba byly zbyt blisko siebie , bez zadnego spawania .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ja na przód dzisiaj upchnąłem gwint z gofra i rozstaw otworów na śruby się elegancko pokrywa z tymi z piasty, problemem jest grubszy trzpień niż w przypadku amorków od s13, ale gwintownik i można to naprawić :)
i druga kwestia to musiałem podszlifować mocowanie amorka na piaście, bo było za szerokie i amorek nie wchodził, brakowało mu z 1-2mm
Poszukuję...
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

neo bo to ssa dobre zawieszenia ;)
Awatar użytkownika
mielnik
Stały gość
Stały gość

Z którego gofera i jaki gwincik?
A pomysł na tył jakiś?
Awatar użytkownika
komargc
Stały gość
Stały gość

wlasnie z ciekawosci przeszperalem allegro w poszukiwaniu tych okazji na gwint i szczeze do 1500zl widze kupe smieci, a na pewno nie zawieszenie i jeszcze do przerobki zeby w nysce siadlo . mts , ta techniks itd panowie przejedzcie sie na tym syfie nawet u kogos znajomego kto to ma ja zalozylem w dupowozie ten szit i powiem jedno seria s13 przy tym gownie to poezja :lol:
czesci do s13 tanio
Awatar użytkownika
skwaromir
Coś już wiem
Coś już wiem

Ciekawy temat. Na innym forum chłopak ogarnia w używce z de jakieś ciekawe gwinty tj kw, koni, weitec, bilstein, h&r do corrado itp. cena 2-3k i więcej zależy jaki model i stan. Ciekawe jak tylko ten tył się będzie sprawdzał...
ponczak Jak przetestujesz podziel się informacjami...
Ostatnio zmieniony śr 10 kwie, 2013 07:42 przez skwaromir, łącznie zmieniany 1 raz.
bebikom
Coś już wiem
Coś już wiem

Ja miałem w s14A założony gwint KW od fiata punto II na jeden trening w Poznaniu, bo czekałem za ISC i dało rade jechać ale dziwnie sie auto prowadziło, czasem dobijało itd. i duuuużo mu brakowało do ISC, bo to nie do tego auta :D
S13,S14A, SKYLINE R33, S14A+RB25DET+Wisefab+ISC - Wychodzi mi to bokiem ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”