Najpierw jednak chciałbym wiedzieć co i jak po zbudowaniu tego pojazdu muszę załatwiać z papierologią w stacji kontroli pojazdów i w urzędach, może ktoś już przez to przechodził?
Ostatnio jak udałem się na stację w celu odbycia badania technicznego pogadałem z goście na temat takiego autka i powiedział mi, że po zbudowaniu trzeba porobić zdjęcia, zebrać jak najwięcej dokumentów) i udać się z tym do okręgowej stacji pojazdów. tam to przeglądną, zastanowią się co o tym myśleć i gdy jakimś cudem zadecydują że można to dopuścić do ruchu, mogę ubiegać się o zarejestrowanie takiego pojazdu i zrobić przegląd. gość mówił też że to na 100% nie będzie rejestrowane jako osobówka tylko jakoś inaczej.. jak? tego niestety nie wiedział..
Słyszałem też z innego źródła, że po zbudowaniu takiego autka wystarczy poprosić o opinię rzeczoznawcę, z jego opinią już żadne odmowy w okręgowej stacji nam nie grożą. co jednak powinienem pokazać takiemu rzeczoznawcy? domyślam się, że jak to zwykle bywa- muszę mieć jakiś zbiór dokumentów...
Przede wszystkim nurtuje mnie kwestia ramy. pospawamy taką od podstaw i co wtedy? trzeba do niej jakoś u kogoś dokumenty wyrobić czy coś? jakiś atest czy inszą inszość?
Za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuję, jestem zupełnie zielony w tym temacie, co się kogoś zapytam to wszyscy teoretycy i każdy tylko wyraża swoją opinię nie popierając jej żadnymi dowodami.. przed rozpoczęciem prac chciałbym zdobyć całe potrzebne info, żeby potem móc ze spokojem przejść do działania i robić wszystko we właściwej kolejności, tak żeby nic mnie nie zaskoczyło, żeby nie okazało się że coś zrobiliśmy nie tak, że np trzeba było to w trakcie prac jakoś przystosować do ruchu, bo po ukończeniu ramy już się nie da nic z tym zrobić i cała praca na marne