PYTANIE O S13?PILNE-POMOCY [FOTO] update [foty] silnika mam.

Moderator: Moderator

cziko

no własnie dlaczego tyle osób szuka 200sxa a nikt nie interesuje sie jarkowego bolidem??czego sie w nim boicie??poprawek lakierniczych??za 1,500zł zrobie z niego salon wizualnie!!!! a to co chłop wsadził w auto przerasata wasze oczikawania i nie ma co zwracac uwagi na drobiazgi typu rok produkcji bo to w tym aucie naj mniej istotna sprawa akurat!!!
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jak ktoś zwraca uwage na takie rzeczy w takim aucie jak to (chodz znam je z opowiadań) to itak jest na nie zamiękki i go niekupi. Taka prawda te osoby które naprade by go chciały łyknąć zemną włącznie mają już SX i plują sobie w brode dlaczego o takiej okazji dowiedzieli sie miesiąc , 2 ,3 może pół roku po zakupie swojego. Wiem po sobie , LUDZIE kupiłem SX za 12000 z 91 trzy miechy temu i już wydałem 2000 na niego a moc wzrosła ledwo co . (mogłem kupić za 8000 tys ale poco , by robić silnik po powrocie do domu.) Co ja bym dał żeby wiedzieć o klubie wcześniej i brać auto Jarka , a już tymbardziej z gwarancją. Prawda jest taka że świat pełen frajerów co myślą że kupią za 7000 tys z przekręconym licznikiem , co do domu nie dojedzie. Mój mówi prawde o sobie 225 tys przebiegu ale stan IGŁA prucz zadrapania które za mojej kadencji powstało , ale za taki stan 12000 tys wywaliłem i sie ciesze , cieszyłem dopuki nie dowiedziałem się że 280KM idzie za 15000 tosz to jak cios w serce dlamnie .

I nawet teraz jak ktoś dał by mi na szybko 12000 tys za mojego (stan igła!!!) do bym reszte dorzucił i brał tamtego od jarka

A tak na marginesie ponieważ ten nissan o którym mowa jest w super stanie jak nówka to od jego ceny odejmijcie jego modyfikacje to wyjdzie cena auta od niemca tyle że w leprzym stanie ...
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Amadeus

Ok dzieki bardzo panowie za wszystkie odpowiedzi.Jak bym miał jeszcze jakies oferty to pozwole sobie je tu umiescic i spytac was o porade.Pozdro :D
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

fazolx1 pisze:Prawda jest taka że świat pełen frajerów co myślą że kupią za 7000 tys z przekręconym licznikiem , co do domu nie dojedzie.
przesadzasz, ja za swojego chcę 8 tysi nie miał przekręcanego licznika i napewno zawiezie nowego nabywcę gdzie tylko zechce :) tylko jakoś chętnych brak :( chyba wpisze wyzszą cene, wtedy może ktoś pomysli że jak drogo to musi być dobry ;)

a takie ocenianie auta po zdjęciach to i tak nic nie da, trzeba oglądać auto i koniec. wizualnie ten ze zdjęc wygląda bardzo ładnie. pozostaje kwestia jak na żywo wygląda i jeździ. tylko czy bez tablic dadzą tobie pojeździc ? pewnie zbyt długa ta jazda próbna nie bedzie.
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ICE MAN , powiem ci powaga , że dobrze kombinujesz , ja jak kupowałem to szukałem powyżej 10000 tys, inne odrzucałem odrazu , może to i głupota była ale tak właśnie robiłem i kupiłem bryke za 12000 tys w porównaniu do seri dostałem w prezencie Radio JVC na CD/MP3 (bardzo dobre)6 głośników + tuba i ospojlerowanie. Na tyle , szybie ,pod autem i progi
Z mankamentów bare bzdurek czyli zimering (lekko popuszczał) i zadrapanie na zderzaku.
Auto nie bite , silnik super chodz co prawda to prawda jeździ na Mobilu minerlnym . Tak więc śmiało podbijaj a drugi taki wariat jak ja napewno sie trafi, chyba że jestem jedyny w swoim rodzaju. :)

Pozdro
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Właśnie byłem oglądać tą s13 i muszę powiedzieć że zdjęcia i opis robią dużo większe wrażenie niż sam samochód. Auto było całe malowane co widać po uszczelkach, zapyleniach na innych elementach i paście polerskiej, wnętrze stan +dobry, przebieg nie prawdziwy, facet sam przyznał się że ma około 150 tyś a ja sądze że 170-200 tys.

Ale najbardziej niepokoi silnik: za wolno zchodzi z obrotów, a przy pewnych obrotach coś wyraźnie puka ale nie przez cały czas, np. przygazowując albo ruszając. Dźwięk ten dochodzi nie z dołu więc chyba nie panewa tylko z okolicy pokrywy zaworów więc może zawór albo szklanka? Możecie po moim opisie stwierdzić jednoznacznie co to jest? Kamil też był przy tym ale cięzko wyczaić co konkretnie puka. Gość napewno nie zejdzie poniżej 12k więc raczej sobie odpuszczam...
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
cziko

TURBO maniac pisze:Gość napewno nie zejdzie poniżej 12k więc raczej sobie odpuszczam...
dlatego caBy czas zostaje ci importer pitnego miodu CZIKO :wink:
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

cziko pisze:
TURBO maniac pisze:Gość napewno nie zejdzie poniżej 12k więc raczej sobie odpuszczam...
dlatego caBy czas zostaje ci importer pitnego miodu CZIKO :wink:
Dokładnie tak jak mówisz :-)
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Hazy

Opowiem historie z życia wziętą.Mój teść( 50 lat!!!) uparł się na sportowy samochód oczywiście nissan 200 sx.W gre wchodził tylko stan techniczny a nie cena i wygląd.Objeżdziliśmy pół polski w poszukiwaniach aż wreszcie kupiliśmy w Niemczech.91 rok ma najechane 180 tyś z drugiej ręki serwisowany,ospoilerowany fabrycznie do poprawek blacharsko lakierniczych.Pierwsza rejestracja w 92 roku 2 kpl.felg alu (15 i 16) auto w kolorze czerwonym.Całość po naprawie wyniosła go 13k. Tydzień temu był klient który płacił 15k.NIE SPRZEDAŁ!!!!!To sie nazywa przywiązanie....................Pozdro :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”