MDU - gwint
Moderator: Moderator
Witam, jak w temacie zbieram opinie na temat tego gwintu gdyż rozważam zakup. Planowałem same sprężyny FK ale jeśli gwint jest w miarę spoko to może warto dozbierać:)
Części mechaniczne SR20DET + osprzęt...
kontakt: 783693864
kontakt: 783693864
Ma ktoś moze tego gwinta MDU ? Też zamierzam go kupić ale mało opini jest o nim...
wiem ze odinn kiedys organizowal zakup mdu albo cos mial na stanie, moze sie wypowie
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
bylo minelo sto lat temu 
gwint z troche nizszej polki, ale za niska cene mozna pojezdzic.
Jezeli sprzedawca daje gwarancje, i jest w stanie wymienic "jakby cos sie stalo" to mozna brac.
gwint z troche nizszej polki, ale za niska cene mozna pojezdzic.
Jezeli sprzedawca daje gwarancje, i jest w stanie wymienic "jakby cos sie stalo" to mozna brac.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
bybs coś Ty pijany? Przeciez to ten sam uzytkownik pisze tu i tam, bo wlasnie jest zainteresowany kupnem w tamtym temacie 
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
przeczytaj 6 post od góry co napisał MAXT czy jakos tamDraxan pisze:bybs coś Ty pijany? Przeciez to ten sam uzytkownik pisze tu i tam, bo wlasnie jest zainteresowany kupnem w tamtym temacie
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
wiem.... zainteresowany i zadajacy to pytanie tu (i nie mowie o rocznym zakladajacym ten temat) tez tam pisał wiec jak nietrudno sie domyslic czytal tamten temat...
Nawet zapytal o gwarancje o ktorej tu Odin wspomnial.
Pobudka Panowie

Nawet zapytal o gwarancje o ktorej tu Odin wspomnial.
Pobudka Panowie
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Miałem okazję zostać przewiezony na Gwincie, który miał Max. z Resztą sam go mu sprzedałem.
Więc tak: gwint jako gwint- pracuje ok. Problem w tym, że dwa razy dostaliśmy zawieszenie, które się tłukło z tyłu- robiło "puk- puk- puk" podczas pracy. Tył jest ogólnie mega twardy. Zawias jest półkę niżej niż ISC, K-sport itd.
Jeżeli tylko nie robi puk-puk to jest ok - za tą kasę ale nie zmienia to faktu, że są różnice w budowie między samymi gwintami. A żeby nie być gołosłownym:
Zdjęcia z mojego FB Album --> "Drift & Nissan"
Więc tak: gwint jako gwint- pracuje ok. Problem w tym, że dwa razy dostaliśmy zawieszenie, które się tłukło z tyłu- robiło "puk- puk- puk" podczas pracy. Tył jest ogólnie mega twardy. Zawias jest półkę niżej niż ISC, K-sport itd.
Jeżeli tylko nie robi puk-puk to jest ok - za tą kasę ale nie zmienia to faktu, że są różnice w budowie między samymi gwintami. A żeby nie być gołosłownym:
Zdjęcia z mojego FB Album --> "Drift & Nissan"
a powiedz mi jak ze sztywnością? da rade ustawić beton jak chce sie poszaleć i miękko jak jeździ sie na codzień?
ja też sie przymierzam do kupna zwłaszcza że firma car-stuff ma je w swojej ofercie a ja mam do nich 6 km więc w razie reklamacji nie ma problemu.
ja też sie przymierzam do kupna zwłaszcza że firma car-stuff ma je w swojej ofercie a ja mam do nich 6 km więc w razie reklamacji nie ma problemu.
" Każdego dnia , sam na sam z koncepcją , próbujemy spełnić nasze marzenia , ciężko pracując nad każdą indywidualnością i każdą urwaną sekundą , to jest nasze życie i nasza miłość , naszego ciała i duszy ..."
Jeżeli stawiasz ponad wszystko cenę- będzie ok
Jeżeli cenisz sobie wysoką możliwość czułej regulacji, komfort oraz stabilność pracy- wybierz ISC
Staram się przy tym wszystkim zachować obiektywizm
Nie o to chodzi, że mam ISC- to jest lepsze. Na MDU zostałem przewieziony około 2km, więc obszernej relacji Ci nie zdam. Najwięcej wie Max, który go użytkował i skarżył mi się na twardy tyłek. Teraz to możesz bagatelizować ale jak przy 140km/h wybije Ci tyłek w powietrze, bo będzie nierówność drogi, wtedy dojdziesz do wniosku "fuck- warto było zainwestować w dobry zawias".
Jeździłem na wielu gwintach: pomijając różne odmiany ISC, poprzez KW basic (w 350Z), przez MTS (Civic VII gen), Ta-technix, K-sport, itd. Czuć wyraźną różnicę w różnych zachowaniach zawieszeń.
Dodatkowo zawsze należy pamiętać, że gwint jest podatny na ustawienia i trzeba znaleźć swoje osobiste "optimum"
Jeżeli cenisz sobie wysoką możliwość czułej regulacji, komfort oraz stabilność pracy- wybierz ISC
Staram się przy tym wszystkim zachować obiektywizm
Jeździłem na wielu gwintach: pomijając różne odmiany ISC, poprzez KW basic (w 350Z), przez MTS (Civic VII gen), Ta-technix, K-sport, itd. Czuć wyraźną różnicę w różnych zachowaniach zawieszeń.
Dodatkowo zawsze należy pamiętać, że gwint jest podatny na ustawienia i trzeba znaleźć swoje osobiste "optimum"