Gumowe elmenty zawieszenia

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Jest niedaleko mnie taki człowiek co produkuje poliuretanowe elementy zawieszenia. Dorabia to konkretnie pod kazde auto, daje rok gwarancji. Podobno wytrzymałosc jest o niebo wieksza , robi całe zawiasy (tzn wymienia gumy na poliuretany) do aut sportowo-terenowych , rajdowych itp.
Ja zamówiłem juz tuleje drązków reakcyjnych. Jakby ktos chciał to moge zrobic wiecej i rozeslac. A jak ktos potrzebuje cos innego to tez moge podjechac i zamowic , częsci na wzór w 3city nie brakuje :) Cen jeszcze nie znam bo to zalezy do ilosci i od tego czy facetowi wyjętą częsc przywioze czy musi sam sobie ją z auta wyjąć.

Tu taki link podobny
http://www.autohifi.pl/index.php?art=/a ... nowosci/31
Obrazek
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

gość pisze:Jest niedaleko mnie taki człowiek co produkuje poliuretanowe elementy zawieszenia. Dorabia to konkretnie pod kazde auto, daje rok gwarancji. Podobno wytrzymałosc jest o niebo wieksza , robi całe zawiasy (tzn wymienia gumy na poliuretany) do aut sportowo-terenowych , rajdowych itp.
Ja zamówiłem juz tuleje drązków reakcyjnych. Jakby ktos chciał to moge zrobic wiecej i rozeslac. A jak ktos potrzebuje cos innego to tez moge podjechac i zamowic , częsci na wzór w 3city nie brakuje :) Cen jeszcze nie znam bo to zalezy do ilosci i od tego czy facetowi wyjętą częsc przywioze czy musi sam sobie ją z auta wyjąć.

Tu taki link podobny
Ja będę potrzebował gumy na całe zawieszenie. Przód i tył. części dostarczę :D MA być twarde i wytrzymałe.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja też bym chętnie wymienił wszystkie gumy zawieszenia prócz drążków reakcyjnych.
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Marek jak cena bedzie przystepna to sie bym pisał na takie cos :mrgreen:
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Karrlos pisze:
gość pisze:Jest niedaleko mnie taki człowiek co produkuje poliuretanowe elementy zawieszenia. Dorabia to konkretnie pod kazde auto, daje rok gwarancji. Podobno wytrzymałosc jest o niebo wieksza , robi całe zawiasy (tzn wymienia gumy na poliuretany) do aut sportowo-terenowych , rajdowych itp.

Tu taki link podobny
Ja będę potrzebował gumy na całe zawieszenie. Przód i tył. części dostarczę :D MA być twarde i wytrzymałe.
tak wlasnie tak jak Karrlos... fajnie by bylo gdyby byly jakies orientacyjne koszta.
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

A wiec ja odebrałem swoje drązki ( w koncu mam naprawione uffff) i zapłaciłem 100. Normalnie facet bierze 50 zł za punkt. Mi wytoczył jeszcze tulejki metalowe bo stare były jakies za małe i i dołozył do tego jeszcze takie kołnierze dystansowe zeby ograniczyc ruch na boki. Miałem zapłacic 160 ale ze przywiozłem mu drązki juz wyjęte to wzioł 100.
Aha i na to jest 2 lata gwarancji , wczesniej pisałem ze rok , ale rok to do wyczynowego sportu, cywilnie to 2 lata :D
Za same zrobienie elementu mysle ze bedzie jeszcze taniej , bo bez motazu itp.
Obrazek
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

gość , witam , jestem w dużej podszebie części do zawieszenia , ale do nissana 300zx z31 89 rok (otwierane lampy) , do 200sx też ale to narazie OK.

Tak więc co można by zrobić , drążki są podszebne zrobione , swoznie , gumy wachaczy i obejmy + gumy stabilizatora , wszystko ofcourse na przód , tył ok....
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

fazolx1 pisze:gość , witam , jestem w dużej podszebie części do zawieszenia , ale do nissana 300zx z31 89 rok (otwierane lampy) , do 200sx też ale to narazie OK.

Tak więc co można by zrobić , drążki są podszebne zrobione , swoznie , gumy wachaczy i obejmy + gumy stabilizatora , wszystko ofcourse na przód , tył ok....
Wszystko mozna dorobic. Tylko ze raczej nie bede miał czesci na zwór do tego auta. Musiałbys przysłac mi te elementy zawiechy razem z tymi wysranymi gumami , i sie dorobi :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

MYŚLE ŻE TE CENY NIE SĄ DUŻE .JA ZA SWOJE DRĄŻKI REAKCYJNE ZAPŁACIŁEM 100 ZŁ SZTUKA (ZALANIE SPECJALNĄ GUNĄ ALA SPORTOWA)
JA TYLKO BEDZIECIE DORABIAC KOMPLET GUM ZAWIESZENIA PRZÓD I TYŁ TO SIE PISZE.
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

a czy da rade wymienic same tuleje w tylnych amorach??

bo u mnie sa padniete a amorki jeszcze sprawne, jak sie pytalem w sklepie to uslyszalem ze tylko z amorami :cry:
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja sie pisze na zestaw gum do auta... bo mi juz cos trzeszczy czy to gumy czy nie
i tak na wiosne zawias musze zrobic... zatem gumy takze...
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
suchar
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Coś zaczęło mi pukać w zawieszeniu, poza tym i tak mam amory do wymiany - skuszę się na wymianę wszystkich takich gumowych elementów. Czy ktoś może jakieś konkrety co do cen/terminów ?
suchy

Witam,
Na wstepie przyznam sie ze nie mam Nissana tylko CRX'a jednak od czasu do czasu przegladam to forum bo interesuje mnie S14'tka i przymierzam sie do zakupu.

Przechodzac do tematu. Pisze poniewaz zauwazylem post o gumowych elementach zawieszenia. Jesli w S13 89-94 200sx (1.8T) i 240sx (2.4n/a) jest takie samo zawieszenie to moge sprowadzic zestaw poliuretanowych elementow firmy Energy Suspension na cale auto za ok.800pln. W sklad wchodza min. - gumy drazkow reakcyjnych, - tuleje wahacza przedniego, - 24mm i 25mm gumy przedniego drazka stabilizacyjnego, - koncowki przedniego i tylniego drazka stabilizacyjnego, - i inne elementy ktorych nazw niestety nie potrafie przetlumaczyc :D
ES oferuje rowniez zestaw do 300ZX 90-96 - koszt ok.800pln
Mam u siebie w Hondzie taki zestaw i jest dimetralna roznica w porownaniu z seria. Producent daje dozywotnia gwarancje czyli cos czego nie daje zamiennik.

kontakt:502369571, 506170602

Pozdrawiam.

NA ZDJECIU ZESTAW DO CIVIC'a (prosze nie sugerowac sie iloscia elementow)
Załączniki
new9.jpg
new9.jpg (124.86 KiB) Przejrzano 10355 razy
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

czy możesz załatwić gumy stabilizatora przód i tył, czy miałbyś na wzór jakieś stare dla tego gościa, jeżeli nie sprawi problem z załatwieniem tego to podaj swój nr. tel. żeby sie dogadać zebym mógł Ci wysłać pieniądze
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Jak ktos cos chce to dzwonic 606 678 323
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”