szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
Jak czujnik temperatury będzie walnięty to faktycznie będzie dawał na kompa, że jest -20 i będzie go strasznie zalewało paliwem. Wykręć świece zobacz czy są mokre, sprawdź czy jest iskra i profilaktycznie ciśnienie sprężania. Daj znać co z tego wyszło i będziemy kombinować. 
Panowie podziedzcie mi (przynajmniej tak mniejwiecej) ile wiecej oleju wejdzie do silnika [rb25det] po zamontowaniu chlodnicy oleju z relokatorem filtra + 3 weze

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
-
prototype79
- Proszę nie bić nowego

siemka
piasty od z32 podejda do s13?
z przednimi nie powinno byc klopotu ale nie wiem jak z tylnymi?
przeplywka od z32 non turbo do czegos sie nada? (mam kaprys zrobic sobie stage2 w ca18 i powoli zbieram graty)
pozdrawiam
piasty od z32 podejda do s13?
z przednimi nie powinno byc klopotu ale nie wiem jak z tylnymi?
przeplywka od z32 non turbo do czegos sie nada? (mam kaprys zrobic sobie stage2 w ca18 i powoli zbieram graty)
pozdrawiam
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:

Jak widac prawa gorna szpilka jest urwana...
Probowalem ja wykrecic wykretakiem to tak sie trzyma ze wkoncu wykretak poprostu sie złamał i oczywiscie zostal w szpilce, co calkowicie mnie zalamalo.
Rozwiercenie tego jest raczej niemozliwe, po ponad godzinie szarpaniny nawiercilem moze 1-2mm, a nie stac mnie na kupno 20 sztuk kobaltowych wierteł...
Pytanie, czy jesli to złoze jak jest i zrobi sie mała nieszczelnosc, bedzie to mialo jakis wplyw na prace auta poza moze dziwnym dzwiekiem wydechu?
Czy szeroko pasmowy wskaznik AFR zamontowany dalej w x-pipe bedzie przez taka nieszczelnosc pokazywał bzdury?
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
Będzie się krztusił ciut na niskich obrotach i sonda będzie przekłamywać.
Wiec musisz to wykręcić nie ma innej opcji. Weź porządną wiertarkę a nie dremelkiem rzeźbisz. Wiercisz i polewasz chłodziwem.
Potem możesz tą dziurę prze gwintować na M10
Ja już mam wszystkie szpilki na M10 zrobione z M8.
Do tego nakrętki przy mocowaniu turbo do kolektora będą się odkręcać bo nie dałeś żadnego zabezpieczenia.
Wiec musisz to wykręcić nie ma innej opcji. Weź porządną wiertarkę a nie dremelkiem rzeźbisz. Wiercisz i polewasz chłodziwem.
Do tego nakrętki przy mocowaniu turbo do kolektora będą się odkręcać bo nie dałeś żadnego zabezpieczenia.
Ostatnio zmieniony sob 01 gru, 2012 16:10 przez erison, łącznie zmieniany 1 raz.
Piasty podchodzą tylne też, ale z tego co wiem nie mogą być od TT, bo są na grubsze półosie.
odkręć turbinę, weź ją do kogoś na wiertarkę stołową i rozwierci to migiem, a jak nie to na spawać coś i odkręcać.Rozwiercenie tego jest raczej niemozliwe, po ponad godzinie szarpaniny nawiercilem moze 1-2mm, a nie stac mnie na kupno 20 sztuk kobaltowych wierteł...
Poszukuję...
dokladnie, przerabialem to ostatnio, od twinturbo jest chyba 3mm grubszy wieloklin, jak juz to od wolnossacej szukajkremat0r pisze:Piasty podchodzą tylne też, ale z tego co wiem nie mogą być od TT, bo są na grubsze półosie.
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
ehhh cos tak czułem ze nie da rady tgo przeskoczyc...erison pisze:Będzie się krztusił ciut na niskich obrotach i sonda będzie przekłamywać.
Wiercilem wiertarka, se moge wiercic tak, mysle ze mi zejdzie z jakies 20 godzin z tym z takim tempem. Nie mowiac juz ze wiertel to ze 20 bede chyba musial kupic.
Moze by to jakos szlo jak by nie ten pieprzony złamany wykretak tkwiacy w srubie...
Nadspawac tez sie nie da bo to jest z pół centymetra w tej dziurze.
Turbo jest przykrecone ot tak palcami zeby mi sie wygodniej wiercilo.
Ostatnio zmieniony sob 01 gru, 2012 18:11 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
to wymieniać oleju nie muszą... jak mieszczą z 3-4l a po zrobieniu 10tys trzeba dolać z 5lWojtexxx pisze:norma to do 0.5l/1tys
Poszukuję...

[/center]