Przewody turbo jakie ??

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

JARGUT
Stały gość
Stały gość

Witam mam takie pytanie. Będe zakładał turbo gt 28rs i nie wiem jak to połączyć przewodami żeby było ok nie chvce tego spiernicyć więc wole dopytać
Chodzi mi o średnice przewodu,gdzie zamontowac restryktor,co z krućcem przy bloku w CA18det wywalic czy wpiąć sie w niego
Wszystkie rady mile widziane :)
Pozdrawiam Jarek z góry dzięki
Awatar użytkownika
SEBA200SX
-#Klubowicz
-#Klubowicz

to kolanko w bloku silnika ma taką 2mm zwężkę żeby za duże ciśnienie oleju na turbo ( chyba po to ) więc tego raczej nie wywalaj...

ja wkręciłem przewód w to kolanko za pomocą redukcji ( dwie śruby o różnych gwintach pospawane ze sobą łepkami i przewiercone :D ) i wszystko działa....
" Każdego dnia , sam na sam z koncepcją , próbujemy spełnić nasze marzenia , ciężko pracując nad każdą indywidualnością i każdą urwaną sekundą , to jest nasze życie i nasza miłość , naszego ciała i duszy ..."
JARGUT
Stały gość
Stały gość

Dzięki SEBA
Ja też mam zamiar sam kombinowac z podpięciem
Jakie turbo zakładałeś jeśl mozna spytać ???
Dawałeś jakiś restryktor przy samym turbo ??
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

przewody bierz w oplocie np. banoff ma w ofercie za dobry pieniadz,
w komplecie bedziesz mial przejsciowke do przykrecenia do kolanka olejowego w bloku,

restryktor daje sie do turbin na kulkach(BB-ballbearing )o ile same go nie posiadaja,
rozne opinie o tym kraza, ja u siebie dla spokoju mam dodatkowy restryktor w srubie ktora przykreca sie przewod olejowy do turbo, na forum bylo juz jak mozna samemu wykonac taki restryktor przy uzyciu koncowki do spawarki, bo one sa w odpowiednich rozmiarach 0,8 / 1,0 mm dla przykladu.

ja mam wykonany raczej w taki sposob ze w kanal w srubie mam wkrecona inna srubke i przewiercona na odpowiednia srednice, pozniej srube wyrownano do odpowiedniej dlugosci i poprawiono kanal srodkowy.

ale chyba lepsza opcja jest koncowka prowadzenia drutu ze spawarki bo juz masz gotowy kanal srodkowy, tylko wkrecic i dociac :)
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
SEBA200SX
-#Klubowicz
-#Klubowicz

JARGUT pisze:Jakie turbo zakładałeś jeśl mozna spytać ???
Dawałeś jakiś restryktor przy samym turbo ??
ja montowałem zwykłe T28 na panewach od s14a

żadnego restryktora nie dawałem... to kolanko w bloku ma zwężkę więc chyba wystarczy...
" Każdego dnia , sam na sam z koncepcją , próbujemy spełnić nasze marzenia , ciężko pracując nad każdą indywidualnością i każdą urwaną sekundą , to jest nasze życie i nasza miłość , naszego ciała i duszy ..."
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

do zwykłego T28 nie wolno zakładać dodatkowej zwężki
Awatar użytkownika
mattew
Coś już wiem
Coś już wiem

Binio_ pisze:do zwykłego T28 nie wolno zakładać dodatkowej zwężki
Troche odkopalem.. ale mam maly dylemat xD
Mam przewody w oplocie od Banoff do t25.. podejda bez k#&% do t28 ??
Awatar użytkownika
maciu$
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mattew pisze:
Binio_ pisze:do zwykłego T28 nie wolno zakładać dodatkowej zwężki
Troche odkopalem.. ale mam maly dylemat xD
Mam przewody w oplocie od Banoff do t25.. podejda bez k#&% do t28 ??
Pytałem się o to bezpośrednio u źródła :)

"Przewody sa, jedynie musisz miec srube do przykrecenia przewodu olejowego do turbiny z t28, one sa inne niz przy t25. Z t25 ma 11mm srednicy a oczko ma 12.
Sruby z t28 sa w ksztalcie stozka i maja wlasnie 12mm, jezdzilem co prawda 1.5 roku na takiej 11mm i nie bylo zadnych problemow, w zestawie sa szerokie podkladki miedziane a sama sruba ma dosc szeroki leb wiec nic nie cieknie.

Nie ma problemu z CA i t28 o ile montujesz to na seryjnym kolektorze, jak jakis topmount to trzeba zmierzyc orientacyjnie dlugosci przewodow i dorobic odpowiednie przewody."
Obrazek
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

podejda, t25 i t28 maja praktycznie taki sam korpus wiec zamiana tych sprezarek odbywa sie na tych samych przewodach :)
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”