Turbo umarło :(
Moderator: Moderator
-
Kudłaty
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
W końcu po latach poszukiwań udało się, kupiłem wymarzoną 13
. Wszystko działa, CA mruczy równiutko buda nie zgnita, prosta itd. No i zrobiło się chyba za pięknie bo po 70km padło turbo i nismo do domu (jakieś 300km ) wróciło na lince .......
I teraz pytanie co radzicie, kupić nowe ? regenerować ? kupić większe ?? może coś pod pasować od jakiegoś dostawczaka ? Chciałem na początek doprowadzić go do dobrego stanu seryjnego a dopiero potem myśleć o dłubaniu i jak widać zesrało się już na starcie 
najtaniej to byloby wymienic na dobra uzywke. wkladajac wieksze wbijasz sie w koszta bo to nie konczy sie na wymianie turbo. zmiana boostu = zmiana ilosci paliwa. nowa pompa paliwa wydech IC strojrnie bo na serii dlugo nie pociagnie
radze poszukac dobrej uzywki. Z regenerowanymi roznie bywa, przewaznie szybko padaja.
Spawanie wydechow, kolektorow, uturbianie silnikow, modyfikacje blacharskie, swapy, spawanie klatek. Produkcja zestawow skretu Kontakt PW, gg, tel.605100281
http://www.facebook.com/fatpl
http://www.facebook.com/fatpl
Przyzwyczajaj się bo w nisanie to tak ciągle.
Poszukaj od razu t28 bo z regenerowanymi (trudne słowo
) rożnie bywa.
Poszukaj od razu t28 bo z regenerowanymi (trudne słowo
Jakie są objawy padniętego turbo??
projekt "s13 CA18DET"....
topics34/s13-stock-project-m16-1-by-juris-vt19390.htm
topics34/s13-stock-project-m16-1-by-juris-vt19390.htm
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
panowie a nie prosciej bedzie jak wlozy t28 i bedzie jezdzil na seryjnym boscie? bez zadnych innych zmian?
wlasnie wogole tak mozna bo planuje tak u siebie....
edit: potwierdzilem moje przypuszczenie u binia i tak bedzie ok
kupuj t28 i tka laduj do auta bedziesz mial na przyszlosc juz 
wlasnie wogole tak mozna bo planuje tak u siebie....
edit: potwierdzilem moje przypuszczenie u binia i tak bedzie ok
Ostatnio zmieniony pn 12 lis, 2012 23:00 przez Artur1020, łącznie zmieniany 1 raz.
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
-
Kudłaty
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
wiem, że to nie kończy się na turbo
pompa paliwa i tak wydaje dziwne dźwięki, chyba też już przepompowała swoje. Myślałem już o wymianie jak wracałem jeszcze działającym nissanem. Jak myślicie, jaka mogła być przyczyna śmierci turbo ? Zero kopcenia, szedł idealnie i nagle trach .. I następne pytanie co myć, czym myć (na pewno intercooler, przewody, przepustnice? co z silnikiem?) i jak to robić żeby zrobić dobrze?
na pewno to turbo? bo to trochę dziwne, żeby tak nagle zdechła, rozpadła się czy jak? nie odpala? nie kręci? czy co?
Poszukuję...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
No własnie, bo to zę trochę oleju jest w dolocie to nie przesądza...
-
Kudłaty
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
aż taki zielony nie jestem
no turbo... dymi jak z piekarni, nie ma czym jechać,wyje niemiłosiernie
Auto odpala ale po odpaleniu bez gazu gaśnie, chyba olej go dławi... jak lekko dodam gazu chodzi bez zarzutu. No i nawet na wolnych kopci strasznie...
Auto odpala ale po odpaleniu bez gazu gaśnie, chyba olej go dławi... jak lekko dodam gazu chodzi bez zarzutu. No i nawet na wolnych kopci strasznie...
Ostatnio zmieniony pn 12 lis, 2012 23:36 przez Kudłaty, łącznie zmieniany 1 raz.
jak by olej miał zalewać na tłoki to chwila moment i by olej cały zżarło, o ile by nie wszedł obroty na maksimum jak to bywało w renówkach i zatarło silnik albo korbe bokiem wysadziło
coś w tym stylu[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fw2r_lIRgpY[/youtube]
coś w tym stylu[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fw2r_lIRgpY[/youtube]
Ostatnio zmieniony wt 13 lis, 2012 00:15 przez Saqu, łącznie zmieniany 3 razy.
Poszukuję...

[/center]