Czy u Was też tak jest? Jak tylko jest trochę wilgotno to od razu para osoadza mi się na tylnej szybie od środka i tak trwa. Pewnie dla tego, że jest płasko pochylona i kropelki nie mają jak łatwo spłynać. Długo walczyłem z wilgocią wewnątz - zatyknie dziur, suszenie dywaników i szmatek - jest postęp. Dalej walczę ale już teraz po właczeniu ogrzewania znika z szyby przedniej i bocznych. Na tylnej siedzi jakby nigdy nic.
Może to wina szyby? Myłem ją od środka i płynem do szyb, i płynem do mycia garów. Nie pomogło.
Może Wy pomożenie?
marcin.
Wiecznie zaparowana tyna szyba
Moderator: Moderator
- Nurek200SX
- Stały gość

Woda w bagażniku. Mi leciało przez światła bo uszczelki się popierd....iły i ciągle wlatywała woda a szyba cały czas była mokra.
...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nurek dobrze gada - woda w bagażniku. Podgrzewanie tylnej szyby widocznie masz skopane jeśli nie pomaga. Przeciek albo przez światła albo przez uszczelkę na klapie - albo tam pogrzebiesz albo trzymaj auto w garażu 
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
wyciągnij wszystko z bagażnika wraz z półką jak będzie deszcz będziesz wiedział gdzie leci a jak niema deszczu to na karszera
woda leci przez lampy spryskiwacz na tylną szybę i przez podarte uszczelki , w kabinie jak ci się chce też tak zrób mi cieknie cały czas z boku od strony pasażera kiedyś zalało mi kompa i trzeba było go wymienić u mnie leciał przez gumę miedzy budą a drzwiami zakleiłem ale dalej mam mokro ale już nie leci na kompa 
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
stary skoro to cieknie jakis czas to zdejmij tapicerka ktora przeslania lamy z tylu i sobie zobacz, powinno byc widac takie rdzawe slady ktoredy woda scieka....jakis slad zostanie napewno.
no albo jak pisali wyzej chlopaki. wyciagaj cala tapicerke wsiadaj do bagara a ktos niech leje woda....mi cieklo na laczeniu blachy (rynienka splywowa jak otworzysz bagaznik miedzy uszczelka a karoseria) i woda stala w tylnych "kubelkach" od pasow
no albo jak pisali wyzej chlopaki. wyciagaj cala tapicerke wsiadaj do bagara a ktos niech leje woda....mi cieklo na laczeniu blachy (rynienka splywowa jak otworzysz bagaznik miedzy uszczelka a karoseria) i woda stala w tylnych "kubelkach" od pasow
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Dziękuje za podpowiedzi. Ze zdjęciem tapicerki to pomysł dobry, ale nie w moim przypaku - mam ją przyłożoną zbiornikiem LPG. Położony jest wzdłuż prawejstrony bagażnika i dochodzi prawie do tylnej burty bagaznika. Tak, że blokuje mi nawet pełne otwrcie "rewizji" - tych klapek w tapicerce pozwalających na dostęp do światełek.
Ale do bagaznika wejdę. Fajnie, że idzie jesień - będzie opadać
Ale do bagaznika wejdę. Fajnie, że idzie jesień - będzie opadać
240sx s13
to tak z innej beczki... to nawet nie masz jak się dostać do pompy paliwa 
Poszukuję...
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

a czy na butli sie czasem nie skrapla woda ?? ( to chyba najszybciej da sie zauwazyc przy tankowaniu od 0 do pelna )
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
Artur, Artoor - ciekawy trop. Sprawdze! Dzieki.
Saqu - tak wlasnie jest. I to kolejny argument przeciwko gazom w 200/240sx. Gazownik za nic nie chcical sie zgodzic na zbornik w kolku. Twierdzil, ze w tym samochodzie to niemozliwe z powodu braku mozliwosci wykonania wentylacji w dol, bo pod kolkiem jest zbiornik paliwa. Nawet pytalem o to na forum....
Saqu - tak wlasnie jest. I to kolejny argument przeciwko gazom w 200/240sx. Gazownik za nic nie chcical sie zgodzic na zbornik w kolku. Twierdzil, ze w tym samochodzie to niemozliwe z powodu braku mozliwosci wykonania wentylacji w dol, bo pod kolkiem jest zbiornik paliwa. Nawet pytalem o to na forum....
240sx s13
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

dziwne , ja w swoim pierwszym s13 mialem butle w kole
minus byl taki ze wystawala ponad podloge , i caly bagaznik byl wylozony styropianem zeby bylo rowno . Dojazdowka latala po calym bagazniku , za kanapa mala tuba i miejsca bylo tylko na skrzynke piwa 
Ostatnio zmieniony śr 24 paź, 2012 21:16 przez artoor200sx, łącznie zmieniany 2 razy.
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
proponuje buty dobrze wyczyscic z śniegu przed wejsciem lub ewentualnie sprawdzić czy pod dywanami wody nie ma lub w bagażniku? (parowała mi też jak woda lała mi sie przez tylne lampy)
no i zrobić jakąś trase żeby wszystko sie wygrzało-osuszyło-odparowało
no i zrobić jakąś trase żeby wszystko sie wygrzało-osuszyło-odparowało
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl