Problem po wymianie sprzęgła

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

W koncu... zdjalem skrzynie etc zeby sie dostac do docisku w celu wzmocnienia etc znana metoda i oto co sie ukazalo ;)
zamach do wymiany ( zamiennik w drodze ) ,
tarcza do obicia, tylko nie wiem czy nie jest przegrzana... ech ten neibieski kolorek... ( czym to obic ? )
i docisk exedy... co wiadomo nie daje rady i stad to slizganie... chociaz zastanawiam sie czy kolo zamchowe bylo gladkie i to ono nie popier... mi wszytskie ze to sie slizgac zaczelo. W kazdym badz razie rozwale ten docisk i z 2 zrobie jeden na bazie ori nissanowskiego bo chyba nie ma sensu exedy znow zakladac :)
No i fotostory ;) przerazilem sie jak zdjalem ta skrzynie ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony wt 25 wrz, 2012 10:53 przez dredman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

koła są gładkie :P po to masz sprzęgło cierne, które wykorzystuje prawo tarcia.

robiłem sobie też sam metodą na gwintowanie nitów, ale nie wyszło mi ich dokładne rozwiercenie, później śrubami też nie wyszło, w końcu po przyspawywałem je, patrzyłem na prasie hydraulicznej i działa jak ta lala docisk, ale nie założyłem go, jakoś nie chciałem takiej nie wyważonej wirującej masy pod siedzeniem :P
Poszukuję...
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

ja robie i zakladam :) raz sie zyje nie wyjdzie to trudno :) cale zaplecze mam zeby wzmocnic wiec albo bedzie dobrze albo zle ;)
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

tylko wez pod uwage ze jak to sie rozleci moze Cie ostro poturbowac jak przebije sie przez podloge auta i powie cześć Twoim nogom
Ostatnio zmieniony wt 25 wrz, 2012 12:58 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

ech same katastrofy oczywiscie ;) krew od razu :) pozdro dla jarguta i wielu innych co robia taki mod lacznei z panem radzikowskim :) wiec prosze nie pisac czy mnie cos potnie i kogo tam innego ma pociac bo predzej sam sie potne bo mi auto nie jezdzi a jak nei jezdzi to nie ma zabawy :D
Ostatnio zmieniony wt 25 wrz, 2012 13:03 przez dredman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

mi chodzilo o to zeby to zrobic naprawde porzadnie i dobrze a nie na szybko i po łebkach ;)
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

no to oczywiscie ze tak inaczej bym sie tego nie podajmowal bo to strata czasu i kasy :)
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

dredman pisze:cale zaplecze mam zeby wzmocnic
to nie ma pytań:P ja nie miałem dlatego nie ryzykowałem :P
te niebieskie kolory na tarczy to przegrzanie, lepiej kupić nową, jak wzmocnisz docisk i nie masz podkręconego mocno silnika to i taka podstawowa powinna wytrzymać, i pewnie będzie tańsza niż obicie tej na nowo
Poszukuję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”