Witam,
Wczoraj w trakcie upalania nyski pojawił się probłem:
- stukot ewidentnie wydobywający się z tyłu ( od str. grodzi ) silnika - na 95 % ze skrzyni - sprzęgła.
- po odpuszczeniu sprzęgła głośniejszy - po wciśnięciu ucicha chodź go słychać,
- chodzi jak wiertarka:)
- przy dodawaniu gazu np. na luzie stukot systematycznie o wyższej częstotliwości
- jedzie normalnie i silnik pracuje równo
- biegi wchodzą normalnie
- sprzęgło nie ślizga
- silnik sr20det
- doładowanie 0,8 bar
Drogie Brawo co to może być:) i czy możliwe że np kawałek tarczy się ułamał / pękła sprężynka / puścił nit okładziny sprzęgła???
po nagrzaniu silnika ( jak już auto ostygło i wróciłem do domu jakieś 12 km na wolnych obrotach stuki ucichły ) tak jak by co innego.
SR20det - stukanie - skrzynia / sprz?g?o
Moderator: Moderator
Części mechaniczne SR20DET + osprzęt...
kontakt: 783693864
upierdliwe jeczenie to moze byc lozysko oporowe,
stuki to juz ciezej zidentyfikowac i chyba jedyna rozsadna metoda bylo by zajrzenie na docisk i tarcze, ale moze ktos cos innego wymysli.
stuki to juz ciezej zidentyfikowac i chyba jedyna rozsadna metoda bylo by zajrzenie na docisk i tarcze, ale moze ktos cos innego wymysli.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
http://www.youtube.com/watch?v=2cge5DZV ... e=youtu.be
Nagrałem filmik jak to wszystko wygląda. Liczę na pomoc:)
Nagrałem filmik jak to wszystko wygląda. Liczę na pomoc:)
Na jaka pomoc liczysz? Chyba nikt za Ciebie skrzyni nie wyciagnie i nie sprawdzi co sie tlucze 
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
Liczę na wydajną pomoc mającą na celu pomoc w diagnostyce zaistniałego problemu:)Ban0ff pisze:Na jaka pomoc liczysz? Chyba nikt za Ciebie skrzyni nie wyciagnie i nie sprawdzi co sie tlucze
Nie no już wszystko wiem:) Ale skrzynie dopiero ściągnę jak zdobędę fundusze:)
A może wpadł by ktoś w drodze na karpacz z pomocną dłonią:)
Ostatnio zmieniony wt 28 sie, 2012 08:55 przez hiszpan, łącznie zmieniany 1 raz.