Pukanie w napędzie - s14a.
Moderator: Moderator
poduszka skrzyni biegow

Dzięki za szybką odpowiedz, masz może jakieś namiary na sklep z częściami, internetowy, bądź Poznań, Wrocław? Ewentualnie jak się okaże, że to nie to to może być coś z wałem albo dyferencjałem ? Bo stuki jakby dochodzą z tyłu, tak jakby był jakiś luz zanim wał się ustawi.
wtedy jadac na luzie przez wartepy powinienes miec ten sam dzwiek.Pawel_92 pisze:efekt dźwiękowy jest taki jakbym miał luz na tylnym wózku
zreszta wal napedowy idzie do dyferencjalu i luz na skrzyni moze sie przejawiac stukiem walu dopiero przy dyferencjale.
kolega scooter robi poduszki do skrzyni biegow. sam przez to przechodzilem, ale ja po ruchu na drazku zmiany biegow i dzwieku bylem raczej pewny poduszki pod skrzynia.cosmic06 pisze:masz może jakieś namiary na sklep z częściami
ew. cosmic06 podjedz do stacji kontroli pojazdow i wjedz na szarpaki.
Ostatnio zmieniony pt 06 lip, 2012 11:54 przez kolosezw, łącznie zmieniany 1 raz.

przy wybitych tulejach tylnego wozka auto juz bedzie skakalo na nierownosciach
ale warto pojechac na szarpaki na stacje kontroli pojazdow i sprawdzic
ale warto pojechac na szarpaki na stacje kontroli pojazdow i sprawdzic

Witam, wkońcu się zabrałem za wymiane poduszki pod skrzynią biegów. Efekt po zmianie...nadal puka. Stuki dochodzą jakby z tyłu auta, byłem na szarpakach, gumy ok. W takim razie nie mam pomysłów. Łożysko na wale, a może dyfer do wymiany ?
oglądałeś podporę wału? poszarp wałem trochę patrząc na gumy...
Witam, po długim czasie wkońcu wyeliminowałem jako przyczynę problemu : poduszkę skrzyni, podporę wału oraz mocowanie dyfra. Pukanie dochodzi z samego dyfra a przy okazji trzęsie autem na wysokich obrotach. Czy pukanie dyfra jest do wyeliminowania ? Poprzez jakies podkładki itp. ? Czy lepiej odrazu szukać całego dyfra bo nie ma co naprawiać?
- piotras1554
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
wes za wał jak masz na kołach i ruszaj nim energicnie i bedzie wiadomo gdzie stuka pozdr
Ostatnio zmieniony sob 03 lis, 2012 18:43 przez piotras1554, łącznie zmieniany 1 raz.
NISSAN 200SX 4.0 V8 1UZ-TFE
PROFI Z NICZEGO
PROFI Z NICZEGO