przednie lampy
Moderator: Moderator
mam pytanie, czy jest jakas inna regulacja przedniej lampy góra dół, niz ta srubka pod lampą która u mnie nie działa ? jedna lampa swieci mi centralnie w niebo i nie mam pojecia jak ja ustawic, a ta srubka niestety nic nie daje, moge sobie nią krecic w kazda stronę.
Przegranymi są ci którzy nie spróbowali walczyć o marzenia
253HP 320Nm
253HP 320Nm
może wykręciłeś ją na maxa? ona zdaje się przestaje wychodzić w pewnym momencie, ale pewny nie jestem bo dawno w tym nie grzebałem
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
problem polega na tym ze w którą strone bym ją nie krecił to nic sie nie zmienia, lampa dalej swieci w kosmos 
253HP 320Nm
253HP 320Nm
ale mówiłem Ci, że w pewnym momencie dochodzi do maxa i tyle. musisz nią kręcić w prawo wciskając ją - może gwint załapie i pójdzie. Spróbuj spryskać to WD40 jeszcze, ale bez lania po lampie czy lakierze na aucie bo zostaną plamy na amen.
Ostatnio zmieniony wt 03 lip, 2012 19:12 przez mysza, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
najlepiej wez odkrec obudowe lampy (plastikowa - uwazaj zeby nie polamac bo to deficyt
) zdejmij sprezynki z mocowania lamp i ja deliktanie wyjmij, odlacz przewody i zajmij sie tymi srubkami. wykrec je, przeczyszc druciakiem, przesmaruj czyms i na sucho przed montazem kilka razy wkrec i wykrec.
p.s. montaz jest odwrotnoscia demontazu. jak to moj wujek mawial
EDIT: a i te blaszki od lampy maja wejsc w ten kanalik na srubie
p.s. montaz jest odwrotnoscia demontazu. jak to moj wujek mawial
EDIT: a i te blaszki od lampy maja wejsc w ten kanalik na srubie
Ostatnio zmieniony wt 03 lip, 2012 19:20 przez Artur1020, łącznie zmieniany 1 raz.
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
raz to to, że ta śrubka mogła Ci wypaść z regulacji w lampie przez co możesz ją kręcić i kręcić i nic nie wykręcisz, sprężynka ciągnie górę do budy przez co lampa będzie świecić w kosmos i jej nie ustawisz.
dwa to to, że miejsce styku tej regulacji z lampą jest bardzo miękkie, przynajmniej w moim przypadku było i za każdym razem się to wyginało i wypadało. Przerobiłem je, naspawałem od tyłu podkładki, śrubki przerobiłem i bangla elegancko i mi lampa nie wypada z niej.
dwa to to, że miejsce styku tej regulacji z lampą jest bardzo miękkie, przynajmniej w moim przypadku było i za każdym razem się to wyginało i wypadało. Przerobiłem je, naspawałem od tyłu podkładki, śrubki przerobiłem i bangla elegancko i mi lampa nie wypada z niej.
Poszukuję...
"montaz jest odwrotnoscia demontazu." .. złota myśl 
wiem ze te plastiki to towar deficytowy , żeby je zdobyc kupiłem całe lampy.
w weekend z tym powalczę, czy wspomniałem juz ze ta sruba jest w takim stanie ze mozna ją krecic tylko kombinerkami po zdjeciu plastiku ?:). Jak sie uda to dam znac dzieki za pomoc
wiem ze te plastiki to towar deficytowy , żeby je zdobyc kupiłem całe lampy.
w weekend z tym powalczę, czy wspomniałem juz ze ta sruba jest w takim stanie ze mozna ją krecic tylko kombinerkami po zdjeciu plastiku ?:). Jak sie uda to dam znac dzieki za pomoc
253HP 320Nm
253HP 320Nm
pewnie, jak nie dam rady to bardzo chętnie
dam znac jak postępy, dzieki 
253HP 320Nm
253HP 320Nm