Tak mnei natchnelo ostatnio skoro juz modduje to mysle sobei napisze do chlopakow z anglii H-Dev... i na podstawie modow jakie mam ponizej
"T28 zalozone, fmic, mbc, nowe tloki, pierscienie, panewki etc tec szlify kanalow,cometic uszczelka, xtra 0,5 na tlokach czyli 1 szlif,wydech seria bez cata
Napisali mi cos typu ze t28 to juz pod stage 2 sie kwalifikuje bo stage 1 to na t25 i poza tym na podstawie modow powiedzieli mi ze musza customowo chipa zaprogramowac pod auto...sprawdzic na dyno itp... bo sie kompresja silnika zmienila przez zabiegi w trakcie remontu etc
I teraz mnie tak zastanawia to wszystko z tym chipsowaniem ty silnikow w moim przypadku ca18det bo serio tak wrzucac chipsy bez sprawdzenia to moze byc pozniej troche kolorowo... fakt afr jest bardzo wazbym czynnikiem w tym wszystkim i jak jest ok to chyba ok
moze lepiej uzbierac cos kasy i kompa kupic ecumaster czy cos... lub ktos reguluje ustawia auto pod mody z remapowanei oryginalnych kompow ?
Bo jak narazie w moim przypadku podjade do 0,7 na t28 na seryjnym kompie i tyle zeby bylo bezpiecznie jak mi tu doradzono
Nie chce postem wywolac zamieszania czy cos, ale jakso ostrozny jestem zeby nei zabic silnika i takei tam wiadomo