Witam
w jaki sposób wykonać panele na głośniki 16' w S13??
wiem ze mdf do tego jest najlepszy ale jak sie zabrac do ich wykonania!!!!
Car audio
Moderator: Moderator
-
mr_dan
A wiec mam takie codo do 200 Sx robione na zamowienie Na podzespolach Alpharda calosc idealnie dopasowana pod 200Sx!! Dzwiek ?? Trzeba usłyszec a jest czego posluchac, pelna regulacja kanalow moc 2 x 600 na mosfetach jest to moc znamionowa nie muzyczna poprostu pieknie gra podswietlenie wzmacniacza na niebiesko czy tam ultrafioletowo
cena 1300 za skrzyneczke
- Załączniki
-
- PICT0107.JPG (71.57 KiB) Przejrzano 5167 razy
-
- PICT0104.JPG (112.66 KiB) Przejrzano 5165 razy
-
- PICT0103.JPG (105.77 KiB) Przejrzano 5163 razy
-
cziko
chciałem tylko napisac ze jak komus sie podobało moje car audio to super!!!!szkoda tylko ze dzisiaj w nocy WSZSTKO MI ZAJEBALI zostały tylko kable radio+kondensator+wzmacniacz i dwa głosnik poszły wpizdu sie <font class="red">PIP</font>!!!!KURWAAAAAAAAAA!!! powiem ze wruciłem do domu o 00:45 i siedziałem przy kompie do 4:20 nad ranem i niemozlwie zeby sprzet zginoł p<font class="red">u</font>zniej niz o 4:30 wiec to mnie wkurwia najbardziej ze ja siedziałem przy kompie a pod oknem mi muzyke demontowano!!!ja <font class="red">PIP</font> wszystko przez te nowe okna zawsze słyszałem jak wjzdza auto w nocy na osiedle i byłem na orjecie a teraz nic nie słysze a do tego jeszcze rolety mam pozaciagane!!!!w <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> zły mam prawo byc bo schudłem o 800dolców!!!!!!!!pytanie do mr.dana kto i za ile zrobił ta skrzynie??interesuje mnie cos takiego tylko ze bez sprzetu puste pudełko!!za ile bys mógł mi cos takiego załatwic??
-
mr_dan
kur nie wiem bo to robil gosciu na zamowienie i nie wiem ile za samo pudlo bierze bo nawet sie nie da chyba zrobic samego bo on to robi pod parametry glosnikow musi znac ich potrzeby bo to jest wazne do dzwieku zeby byla odpowiednia pojemnosc pudla wiec nie jestem w stanie powiedziec
bardzo mi przykro z powodu sprzetu niech <font class="red">PIP</font> lapy pourywa !!!
Przykro mi Czikuś...
Skrzyneczka może i ładnie wygląda ale głośniki "alfreda" to kosztują kilkadziesiąt złotych na wolumenie...
Skrzyneczka może i ładnie wygląda ale głośniki "alfreda" to kosztują kilkadziesiąt złotych na wolumenie...
OOOO temat sie odnalazł. Jakis czas go nie było. Myslałem ze przepadl , ale jest znowu. Wiec chciałem tylko napisac ze wkoncu zamontowałem sprzęt do nissana. Do tej pory był w toyocie. Zmieniłem radio na Beckera potem na Blaupunkta...
Do Czika. Pytałes kiedys o zagospodarowanie bagaznika , pisałem chyba 4 PW ale cos szwankują i nie dochodzą, sorki za to.
Po własnych bojach z subbasem w SX'ie, moge Ci powiedziec ze nie da sie zrobic dwóch 30cm subwooferów tak zeby był bezposredni dostęp do koła i pompy paliwa. Ja mam tylko jeden 32cm a w kole butle z gazem ( ale nie z N2O
) . Koło mi sie wala po bagazniku , skrzynia zajmuje reszte. Głosnik "dmucha" w gore, co mi sie nie podoba bo powinien stac w pionie , ale sie nie miesci. Wiec jak bedziesz kupował nowy sprzęt ( przykro mi z powodu utraty tamtego , ja tez stracilem juz jeden zestaw i wiem jak to jest ) to kup poządny głosnik 25cm np Earthquick, Kicker, Rockford Fosgate. Bedzie go mozna postawic w pionie , bedzie dostęp do w/w elementów i bedzie grało podobnie jak nie lepiej niz wątpliwej skutecznosci dwa Soniacze. Do tego polecam duuuzy wzmak mono albo z mozliwoscią mostku w jeden kanal, musi on miec spory zapas mocy.
To tyle
Pozdro.
Do Czika. Pytałes kiedys o zagospodarowanie bagaznika , pisałem chyba 4 PW ale cos szwankują i nie dochodzą, sorki za to.
Po własnych bojach z subbasem w SX'ie, moge Ci powiedziec ze nie da sie zrobic dwóch 30cm subwooferów tak zeby był bezposredni dostęp do koła i pompy paliwa. Ja mam tylko jeden 32cm a w kole butle z gazem ( ale nie z N2O
To tyle
Pozdro.
-
cziko
no strasznie mi przykro sarrry ale sprzet juz zamówieł i beda to takie same głosnik jak miałem wzmak nieco mocnieszy kontensator inny radio panasona(bo jeszcze takiego nie maiałem)i w zadzie nie moge powiedziec ze miałem powody do nazekania przy tamtym zestawie bez problemu włanczałem alrmy w skalepch nie tylko w samochodach wiec skoro nie odpisywas(tak myślałem) wiec postanowiłem nie szukac przysłowiowego hu.. do dupy i kupiłem prwaiw to samo!!tym razm jednak sram na taka wilki fortepian i jedyne co pamitam ze mi mówiełs to zebym zrobił obudowy zamkniete a nie z bass reflexami ni tak mam zamiar zrobis dwie skrzyneczki po jakies 27litró kazda!!zobaczymy czy bedzie lepiej wymiatac niz trumna dla tesciowej
a oto linki do tego co kupiłem powiedz co o tym yslisz(szczegulnie chodzi mi o kondensator bo dziwne zakres mocy ma jak dla mnie)
kupiłem tesh jeszcze 6x9 xplod w drzwi przednie i 4x6 xplor zamiast tylnych orginałów
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 06559&rd=1
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... gory=50547
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... gory=50572
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... gory=39738
aha i wes pod uwage za cały sprzet bedzie mnie kosztował 1600zł co jest chyba troche istotne!!wiem ze to nie zagra jak twoje wymiatacze ale ja jeszce nie dorosłem do takich wymagan tak jak do tego zeby moja s13 miała nie wiem...........400hp
(głownie mam namysli kasiore
)
a oto linki do tego co kupiłem powiedz co o tym yslisz(szczegulnie chodzi mi o kondensator bo dziwne zakres mocy ma jak dla mnie)
kupiłem tesh jeszcze 6x9 xplod w drzwi przednie i 4x6 xplor zamiast tylnych orginałów
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 06559&rd=1
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... gory=50547
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... gory=50572
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... gory=39738
aha i wes pod uwage za cały sprzet bedzie mnie kosztował 1600zł co jest chyba troche istotne!!wiem ze to nie zagra jak twoje wymiatacze ale ja jeszce nie dorosłem do takich wymagan tak jak do tego zeby moja s13 miała nie wiem...........400hp
Witam!! Ja mialem piekny sprzet ale na szczescie czesc z niego sprzedalem!!! Pisze na szczescie bo jakis skorwiel mi wyrabowal pod ZOO Kenwooda ze zmieniara za 300 EURO !! Teraz wiem ze jak matowac radio to tak zeby sie go w zaden sposob niedalo totem wyrwac!!!
Co do kombinacji audio to polecam: wzmacniaczy PYLE PA 460 (4x60W sinusa) 1000W , kable Stealth albo jakies No Name byle mialy wielki przekroj!! Kondensatory Stealth STC 1000 1.0F A glosniki albo PYLE albo Impulse( to jest No Name) ! Jesli ktos ma wiecej kasy do zainwestowania to HIFONICS ZEUS !! Piekny dzwiek!! Az cale media sie trzeslo!! Niema to jak prawidlowa demonstracja sprzetu!!
Co do kombinacji audio to polecam: wzmacniaczy PYLE PA 460 (4x60W sinusa) 1000W , kable Stealth albo jakies No Name byle mialy wielki przekroj!! Kondensatory Stealth STC 1000 1.0F A glosniki albo PYLE albo Impulse( to jest No Name) ! Jesli ktos ma wiecej kasy do zainwestowania to HIFONICS ZEUS !! Piekny dzwiek!! Az cale media sie trzeslo!! Niema to jak prawidlowa demonstracja sprzetu!!
Cziko nie mnie oceniac Twoj sprzęt, Najwarzniejsze zeby sie urzytkownikowi podobało. Skoro zaspokaja Twoje wymagania to ok. Radia Panasonica tez nigdy nie miałem wiec nic o nim nie powiem, a kondzior faktycznie jakis dziwny, ale jak bedzie działac to ja tez taki chce
:D . Cena faktycznie konkurencyjna jak za taki zestaw. A czy tą pojemnosc skrzynek wyliczyłes czy na oko robisz ?? Bo nie ma nic gorszego jak źle dopasowana pojemnosc skrzyni do głosnika. Powodzenia w budowie.
oj tak pare litrow nie w ta strone i glosnik gra zupelnie inaczej.... - ZLE.gość pisze:A czy tą pojemnosc skrzynek wyliczyłes czy na oko robisz ?? Bo nie ma nic gorszego jak źle dopasowana pojemnosc skrzyni do głosnika.
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
-
cziko
nie no skrzynkibedzie robił ludzi co sie na tym zna i zrobi takiej jakie sony przewidziało dla tych głosniorów!!hmm własnie jak ten kondensator ma nagromadzic od 20do 24 volt z instalacji 12 voltowej to i ja tego nie wiem
a ty kumasz cos z tego??
a znacie cos takiego??
Pare dni temu podlaczylem do autka i rewelacja zadna rura czy skrzynka nie dala jeszcze takiego efektu.
To dla kozakow ktorzy lubia aby bylo ich slychac z daleka.
Podłacza sie to do karoseri np. przykreca do podlogi.
Pump Bass mam do oddania za 200zeta za 2 sztuki.
Pare dni temu podlaczylem do autka i rewelacja zadna rura czy skrzynka nie dala jeszcze takiego efektu.
- Załączniki
-
- bass 1.JPG (64.14 KiB) Przejrzano 5038 razy
takich ludzi jak ja nie sieje sie jak zboze i nie zbiera kombajnem
-
cziko
niestey nic nie widac mennnnnnnbiernik pisze:a znacie cos takiego??
-
cziko
a poazatym nie wiem czy nie taki sam efekt da subwofer przykrecony konkretnie do podłogi bagaznika
a tak na marginesie to ja robie audio dla siebie a nie dla publicznosci!!