Tak sobie pomyślałem, czy da się zrobić z pompy ABS coś na kształt zaworu odcinającego tylne hamulce?
Teraz nie hamują mi tylne hamulce i fajnie się kapcia pali, ale jak wymienie przewody i wywale pompe ABS to tył też będzie hamował.
Wydaje mi się, że przeczyną nie hamowania tyłu jest właśnie ABS, niewiem czy jest uszkodzony, czy coś, ale mniejsza z tym. Mogę nawet dorwać inną pompę ABS.
Pytanie jest następujące, czy da się wywalić kompa od ABS i zasterować go tak, by na przełącznik odcinał tylne hamulce? Podać mu napięcie w którąś kostkę, by elektrozawór odciął dopływ płynu do tylnych zacisków?
Odcięcie tylnych hamulców
Moderator: Moderator
- BarTeX5575
- Stały gość

- Kontakt:
Powoli powoli, bo się rozp.....li
na tył idzie 1 przewód z pompy abs ja mam go odłączonego a pompa jest zaślepiona możesz na przewodzie zastosować zawór ręczny lub elektrozawór sterowany włącznikiem
, czasami
wyciągam bezpiecznik i nie działa mi abs
stojąc w miejscu paląc kapci abs mi czasami popuszcza i gruz zaczyna się toczyć do przodu 
wyciągam bezpiecznik i nie działa mi abs
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

rurki hamulcowe maja gwint 10x1 , tak samo jak rurki instalacji gazowej . Tak sobie mysle ze mozna uzyc elektrozaworu od gazu , zalozyc go za pompa abs i normalnie wlacznik w kabinie czy jak tam chcesz .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

albo jedno i drugie na jednym wlaczniku . Drift button juz jest , wiec moze jakas inna nazwe robocza sie wymysli 
- BarTeX5575
- Stały gość

- Kontakt:
Czyli jak wyłączy się ABS to działa tylko przód, a jak się włączy do dwie osie?Binio_ pisze:Dobry patent
+ najlepiej jeszcze zrobic wyłączenie ABS na przycisk ( przez bezpiecznik ) i mamy ładny zestaw do okazjonalnego driftu gdzie nozny będzie dohamowywał tylko przód
Wyłączona pompa ABS automatycznie odcina dopływ na tył?
Zawsze myślałem, że jak bezpiecznik ABS będzie wyjęty to siła hamowania idzie 50% na przód i 50% na tył.
Powoli powoli, bo się rozp.....li
nigdy nie idzie 50 na 50 
jak abs wyłączymy to działa normalnie i tył i przód jak w samochodach bez abs'u..
jak abs wyłączymy to działa normalnie i tył i przód jak w samochodach bez abs'u..
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

Biniowi chodzilo o moj patent z elektrozaworkiem od instalacji gazowej + ( PLUS ) wylaczenie ABS .
Moj patent odcina tylna os , a wylaczenie ABS bedzie trzymalo auto w miejscu przy paleniu kapcia .
Moj patent odcina tylna os , a wylaczenie ABS bedzie trzymalo auto w miejscu przy paleniu kapcia .
Dokładnie.... ja poprzednim postem tylko Bartex'owi odp na jego pytanie..
i trzeba pamiętać że ten zawór trzeba było by włączać za każdym razem do normalnej jazdy... albo jakoś pod zapłon się podłączyć... bo on do otwarcia potrzebuje prądu
i trzeba pamiętać że ten zawór trzeba było by włączać za każdym razem do normalnej jazdy... albo jakoś pod zapłon się podłączyć... bo on do otwarcia potrzebuje prądu
Ostatnio zmieniony wt 29 maja, 2012 21:32 przez Bast, łącznie zmieniany 1 raz.
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

a przepraszam , zapomnialem , ze :Binio_ pisze:Nie paleniu kapcia tylko dohamowywaniu lewą nogą w drifcie
Binio_ pisze:Paleniu kapci mówimy stanowczo NIE
elektozawor mozna podlaczyc pod pompe ABS , wylaczajac pompe zawor by sie zamykal . Prosto ladnie .Bast pisze:i trzeba pamiętać że ten zawór trzeba było by włączać za każdym razem do normalnej jazdy... albo jakoś pod zapłon się podłączyć... bo on do otwarcia potrzebuje prądu
Ostatnio zmieniony ndz 03 cze, 2012 19:18 przez artoor200sx, łącznie zmieniany 2 razy.