Zamek centralny na pilota
Moderator: Moderator
Przeważnie centralki mają możliwość zmiany sterowania plusem albo masąi utrzymują to przez powiedzmy 10 sek. Podłączasz wtedy pod przełącznik zamykania okien i po ptakach
Domykają się okna w momencie zamykania fury.
Ostatnio zmieniony pn 19 mar, 2012 19:47 przez skolimus, łącznie zmieniany 1 raz.
To prawie wszysto jasne. Jeszcze tylko jedno: któyśz kolegów napisał, że jak się do zamka kjierowcy doda siłownik to kluczyk będzie jeszcze ciężej chodził (bo siłownik).
Ale jeśli będzie master, to wkładamy kluczyk, przekręcamy lekko, master daje sygnał centralce, że otwieramy, centralka impuls na siłownik, żeby zadziała i wtedy już siłownik wspomoże kluczyk?
Ale jeśli będzie master, to wkładamy kluczyk, przekręcamy lekko, master daje sygnał centralce, że otwieramy, centralka impuls na siłownik, żeby zadziała i wtedy już siłownik wspomoże kluczyk?
240sx s13
Teoretycznie tak powinno być. Chociaż nie wiem jak MASTER ma krańcówki zamontowane. Trzeba by potestować.laser pisze: Ale jeśli będzie master, to wkładamy kluczyk, przekręcamy lekko, master daje sygnał centralce, że otwieramy, centralka impuls na siłownik, żeby zadziała i wtedy już siłownik wspomoże kluczyk?
Mysza,
Rozbroiłem drzwi, zdjęcie w załączeniu. Przymierzam siłownik w okolicach gónego cięgła - i w częsći poziomej, i w częścu ukośne - i trudno mi znależć miejsce z gotowymi dziurami pod zamocowanie. Ręka mnie świerzbi, żeby przewiercić blachę, ale skoro u siebie mocowałęś bez tego to mógłbyś podpowiedzieć gdzie?
Rozbroiłem drzwi, zdjęcie w załączeniu. Przymierzam siłownik w okolicach gónego cięgła - i w częsći poziomej, i w częścu ukośne - i trudno mi znależć miejsce z gotowymi dziurami pod zamocowanie. Ręka mnie świerzbi, żeby przewiercić blachę, ale skoro u siebie mocowałęś bez tego to mógłbyś podpowiedzieć gdzie?
240sx s13
dzwigne temat i zapytam czy w s14a sytuacja wyglada analogicznie?
alarm jakis mam fabryczny i jakas dioda miga, pod maska syrena tez jest ale nie dostalem zadnego pilota do auta, czyli czeka mnie zakup nowego alarmu i silownika w drzwi kierowcy?
alarm jakis mam fabryczny i jakas dioda miga, pod maska syrena tez jest ale nie dostalem zadnego pilota do auta, czyli czeka mnie zakup nowego alarmu i silownika w drzwi kierowcy?
Najprawdopodobniej potrzebujesz nowej centralki z pilotami. Do niektórych alarmów da się dograć piloty ale nie do wszystkich, poszukaj u siebie w okolicy osoby która zajmuję się alarmami w autach.
Siłownik jak już masz w drzwiach lewych to już nic nie potrzebujesz więcej.
Siłownik jak już masz w drzwiach lewych to już nic nie potrzebujesz więcej.
CA18
ok znalazlem w garazu silownik slave z jakiegos zestawu po jakims aucie, czy wystarczy zatem dokupic to: http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 94570.html i centralny bedzie smigac, czy musze cos jeszcze dokupic?
Nic nie musisz już dokupować. Podłącz centralkę pod siłownik, siłownik połącz z drutami w drzwiach i będzie śmigać. Tylko nie odłączaj niczego z drzwi kierowcy bo pasażera się nie będą otwierać.
Tylko jak on nie ma pilota do centralki która już ma to na pewno mu zadziała.. Ciekawe jak będzie otwierał?
Jak dorzucisz ten siłowniczek to podłączysz go tylko pod tą centralkę co dokupisz to a siłownik pasażera będzie robił to samo co i ten twój
Jak dorzucisz ten siłowniczek to podłączysz go tylko pod tą centralkę co dokupisz to a siłownik pasażera będzie robił to samo co i ten twój
CA18
Jak oczywiście kupi sobie centralkę z linku który podał to więcej nic nie musi dokupować. To miałem na myśli.
dobra panowie, zestaw przyszedl i rozkminialem na szybko podlaczenie, przyznam ze z elektryki jestem raczej cienki bolek, dostalem taki schemat w komplecie:
interesowalo mnie w sumie tylko zalozenie centralnego, omijajac fabryczna centralke, czyli ten zestaw mial odpalac silownik w drzwiach kierowcy a dalej tak jak w fabryce impuls na prawe drzwi i tam sie otwiera z fabrycznej centralki.
w sumie udalo mi sie podlaczyc to tak, zeby dzialalo, z tym ze mam obiekcje czy zrobilem to prawidlowo. zestaw dziala dopiero jak podlaczylem czerwony i brazowy kabel pod stalego plusa w aucie, silownik bialym i niebieskim, a rozowy, zolty i czarny masa. teraz sie zastanawiam czy faktycznie az dwa plusy sa potrzebne? tak samo trzy przewody masowe. rozumiem ze plus zasilajacy centralke musi byc staly, a ten brazowy na wyjsciu z centralki moze byc po zaplonie? po co wlasciwie jest skoro do silownika ida inne przewody zasilajace?
interesowalo mnie w sumie tylko zalozenie centralnego, omijajac fabryczna centralke, czyli ten zestaw mial odpalac silownik w drzwiach kierowcy a dalej tak jak w fabryce impuls na prawe drzwi i tam sie otwiera z fabrycznej centralki.
w sumie udalo mi sie podlaczyc to tak, zeby dzialalo, z tym ze mam obiekcje czy zrobilem to prawidlowo. zestaw dziala dopiero jak podlaczylem czerwony i brazowy kabel pod stalego plusa w aucie, silownik bialym i niebieskim, a rozowy, zolty i czarny masa. teraz sie zastanawiam czy faktycznie az dwa plusy sa potrzebne? tak samo trzy przewody masowe. rozumiem ze plus zasilajacy centralke musi byc staly, a ten brazowy na wyjsciu z centralki moze byc po zaplonie? po co wlasciwie jest skoro do silownika ida inne przewody zasilajace?
Ostatnio zmieniony pt 24 sty, 2014 23:26 przez Krzyh00, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko podłączyłeś dobrze. Tak ma zostać. Kupiłeś UNIWERSALNY zestaw więc dlatego masz tam tyle możliwości.