Body Kit :) s13 kto by sie na to pisał
Moderator: Moderator
Michu , ja tak mam u siebie , ale nie polecam , siatka poszła wlas. bo było jej bardzo dużo (hmm długo) i niemogłem takiej znaleść , a jak znalazłem to 2 tyg miałem i gwizdneli mi , przy okzaji ktoś sprół mi spojler i wygląda teraz beznadzieja , pozatym częściej przywalałem tym tyłem w coś niż przodem na podjazdach, temat o tyle na topie jak dlamnie bo ak€rt jutro naprawiam ten tylny dół przy okazi wymontowywania silnika i innych podobnych turbo konserwacji 
Wreszcie jeździ , i to jak 
dobra wczoraj widzialem sie z magikiem i po rozmowie wstepnej wszystko do zrobienia.
i teraz pytanie kto by sie pisal na taki zderzak przod ( jedyna roznica jaka bedzie mocno widoczna to zderzak jest tak zakonczony jak na przerobce w paincie
hehe ) bedzie to przerobiony zderzak taki jak ma damiano czyli zew beda takie same wymiary jak jego .
oto zdjecia obu zderzaczkow.
niebieski tak jak na zolto sa krechy to bedzie, do zobaczenia na 2 fotce.
i teraz pytanie kto by sie pisal na taki zderzak przod ( jedyna roznica jaka bedzie mocno widoczna to zderzak jest tak zakonczony jak na przerobce w paincie
oto zdjecia obu zderzaczkow.
niebieski tak jak na zolto sa krechy to bedzie, do zobaczenia na 2 fotce.
- Załączniki
-
- Damiano przod..jpg (60.13 KiB) Przejrzano 7108 razy
-
- zderzunio.JPG (87.96 KiB) Przejrzano 7108 razy
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Kubus ja jestem chetny... Napisz mi na pw albo na gg co gdzie i ile kasy mam szykowac....
Z tego co zrozumiałem to bedzie robiony zderzak ten niebieski + to co pozaznaczales??
Z tego co zrozumiałem to bedzie robiony zderzak ten niebieski + to co pozaznaczales??
zderzak bedzie wygladac tak jak by byly polaczone te 2 wyzejFila. pisze:Kubus ja jestem chetny... Napisz mi na pw albo na gg co gdzie i ile kasy mam szykowac....
zderzak od Damiano bedzie przeciety pod kierunkami i od nowa modelowany caly w laminacie. i tak jak zaznaczone na zolto czyli tak jak na zdjeciu wisniowego zderzak nachodzi na caly blotnik
nie wiem czy zrozumiale to pisze ale sie staram
tak teraz popatrzylem sobie dokladnie i ten zderzaczek chyba bedzie ciut wyzej od ziemi tzn to auto i tak ma zawieche w dol.... i tak na zdjeciu Damiana jeszcze 40mm w dol i mysle ze to styka na nasze drogi i tak standard kraweznik bedzie na styk ale taki naprawde styk ... bo nizej moim zdaniem nie ma sensu bo auto wtedy staje sie juz mega niepraktyczne szczegolnie w naszym kraju.. niestety trzeba pojsc na kompromis.Fila. pisze:Kubus ja jestem chetny... Napisz mi na pw albo na gg co gdzie i ile kasy mam szykowac....
-
Micz
jak Kubus zapewne wiesz to ja też na ten zderzaczek się piszę, tylko mi wytłumacz zachodzenie tego zderzaka na błotniki bo tego nie rozumiem, nie można zrobić tak aby nie zachodził czy to ma czemuś służyć? no bo jak to ma zachodzić na błotnik to jak to ma się zgrać z kierunkowskazami na tych nowych błotnikach które są z przodu?
-
Micz
mały updejt z mojej strony: dzisiaj dowiedziałem się że na rynku dostępne są jakieś wkładki stylistyczne, polega to na tym że wycinasz dziurę w blasze obojętnie czy to błotnik czy maska, kupujesz odpowiednią wkładkę z wlotem, wmontowywuje się to w dziurę i lakieruje i tym sposobem macie bajer efekt nie walący po kieszeni, zna ktoś dokładniej ten temat?
No ja widziałem jak to wygląda. Wszystko ładnie pięknie tylko ze jak robisz taki wlot na masce typu EVO i jest on bardzo duzy to musisz wyciąc duzo blachy , a co za tym idzie maska robi sie "miętka" i po kilku zamknięciach-trzasinęciach szpachel popęka i bedzie dupa. A zeby to ładnie wkomponowac to trzeba duuuuzo szpachli władowac. Odradzam.Micz pisze:mały updejt z mojej strony: dzisiaj dowiedziałem się że na rynku dostępne są jakieś wkładki stylistyczne, polega to na tym że wycinasz dziurę w blasze obojętnie czy to błotnik czy maska, kupujesz odpowiednią wkładkę z wlotem, wmontowywuje się to w dziurę i lakieruje i tym sposobem macie bajer efekt nie walący po kieszeni, zna ktoś dokładniej ten temat?
Co z tymi cenami za zderzaki, blotniki , maske silnika i klape??scotty pisze:jezeli chodzi o inne elementy typu maska , klapa bagaznika blotniki to nie ma problemu z wyprodukowaniem. problem polega na cenie. czym wiecej tym taniej, bo indywidualnie przygotowac jeden komplet blotnikow to koszta wieksze beda, natomiast przy wiekszej ilosc moge zamortyzowac sobie koszt form w tych elementach i naprawde wtedy to bedzie tani element.
na szybko liczac to koszt formy= 4-5 elementom z tej formy czyli zeby sie oplacalo zrobic forme w miare profesjonalna tyle elemntow wypadaloby zamowic aby zwrocily sie jej koszty budowy. nie mowie tu o kosztach budowy modelu elementu, ktory wezme na wlasne barki.
Dlatego w grupie sila a ceny mysle nie sa za wysokie.
Ja oczywiscie nie mam w swojej ofercie tych zderzakow natomiast moge sie podjac zrobienie kazdego wymarzonego ospoilerowania do samochodu.
Pokazalem co mi sie podoba i w takim kierunku mozna pojsc.
Jaka bylaby cena za taki spoiler jak na zdjeciu jezeli beda tylko 2 sztuki??
- Załączniki
-
- spoiler na klape.jpg (12.75 KiB) Przejrzano 7011 razy
Zderzakami zajmuje sie Kubus i cena z tego co wiem jest kolo 500 zł
Zderzak bedzie z tego niebieskiego nissana który jest wyzej na fotce w jego poscie.
Zderzak bedzie z tego niebieskiego nissana który jest wyzej na fotce w jego poscie.
no tak do konca to jeszcze cena nie jest ustalonaFila. pisze:Zderzakami zajmuje sie Kubus i cena z tego co wiem jest kolo 500 zł
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Ten przyszły zderzak Kubusa jest OK, ale niepodoba mi się że zachodzi tak wysoko na błotniki. Auto wygląda wtedy troche jak... mastodont czy coś takiego...
Nie można by go zniżyć do miejsca przetłoczenia na błotniku?
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
EDIT: kurde było napisane że nie wysłało żadnej wiadomości a tu nagle bliźniaki!
Ostatnio zmieniony wt 07 gru, 2004 16:02 przez TURBO maniac, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
wszystko spoko bede gadac z chlopem jak bede oddawac zderzak do robienia ale cienko to widze.... a wyglada on moim zdaniem lepiej jak seria. ale to moje prywatne zdanie.TURBO maniac pisze:Ten przyszły zderzak Kubusa jest OK, ale niepodoba mi się że zachodzi tak wysoko na błotniki. Auto wygląda wtedy troche jak... mastodont czy coś takiego...
jesli bedzie mial byc mocowany jak seryjny to tzeba mu dorobic wszystkie chwytaki do blotnika zeby to wszystko pasowalo ..... nie jestem w stanie na ten temat nic powiedziec bo sie nie znam na tym.....zobaczymy chce zeby bylo dobrze i zeby wszystkim sie podobalo ale jak wiadomo nie da sie
-
Micz
ja ze swej strony dodam tylko że ten który wykłada kasę na formę ma rację i kropka
ave dla Kubusia że liczy się z gustami innych i chętnym udostępni formę