I teraz tak czy postawic go na jakis kobylkach czy jak? zeby to bylo wszystko "zwiezle" i zeby akurat przy spawaniu nie bylo "rozlezione".
Mam dzis slabszy dzien i nie wiem jak to napisac ale mysle ze wiecie o co chodzi
Moderator: Moderator

erison pisze:Poza tym łapy pourywam jak zobaczę takie punktowe spawy

erison, może zrobisz kompendium, gdzie, co, jak można wzmocnić spawarką w S13?erison pisze:Musisz wyczuć spaw powinien się rozlewać i wypełniać miejsca tak jak woda troszeczkę przetapiać element spawany ale nie za mocno żeby dziur nie przepalał.
W sumie trzeba zgrać prąd spawania z wysuwem drutu , odległością od głowicy spawalniczej od elementu i ruchu nadgarstka. Ciężko to określić ale po pewnym czasie zaczyna się czuć czy robić ruchy okrężne głowica czy proste i jak szybko przesuwać głowicę.
np. Wzmacnianie połączeń miedzy zgrzewami na drzwiach.
przewiercamy zewnętrzna blachę tak aby się dostać do wewnętrznej i ładnie zalewamy spawem ruchem okrężnym. Jak wszystko ładnie ustawione to nie trzeba nawet szlifować nadmiaru spawu.
Obrazek

Litwinow pisze:erison, może zrobisz kompendium, gdzie, co, jak można wzmocnić spawarką w S13?erison pisze:Musisz wyczuć spaw powinien się rozlewać i wypełniać miejsca tak jak woda troszeczkę przetapiać element spawany ale nie za mocno żeby dziur nie przepalał.
W sumie trzeba zgrać prąd spawania z wysuwem drutu , odległością od głowicy spawalniczej od elementu i ruchu nadgarstka. Ciężko to określić ale po pewnym czasie zaczyna się czuć czy robić ruchy okrężne głowica czy proste i jak szybko przesuwać głowicę.
np. Wzmacnianie połączeń miedzy zgrzewami na drzwiach.
przewiercamy zewnętrzna blachę tak aby się dostać do wewnętrznej i ładnie zalewamy spawem ruchem okrężnym. Jak wszystko ładnie ustawione to nie trzeba nawet szlifować nadmiaru spawu.
Obrazek
...jakoś nie mogę się domyśleć gdzie jest to miejsce ze zdjęcia...