Body Kit :) s13 kto by sie na to pisał

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Wybór ospojlerowania

Oryginalny
17
35%
ver 0.1
10
20%
ver 0.2
6
12%
ver 0.3
2
4%
ver 0.4
6
12%
ver 0.5
3
6%
ver 0.6
2
4%
ver 0.7
3
6%

Liczba głosów: 49
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

scotty pisze:jezeli chodzi o inne elementy typu maska , klapa bagaznika blotniki to nie ma problemu z wyprodukowaniem. problem polega na cenie. czym wiecej tym taniej, bo indywidualnie przygotowac jeden komplet blotnikow to koszta wieksze beda, natomiast przy wiekszej ilosc moge zamortyzowac sobie koszt form w tych elementach i naprawde wtedy to bedzie tani element.
na szybko liczac to koszt formy= 4-5 elementom z tej formy czyli zeby sie oplacalo zrobic forme w miare profesjonalna tyle elemntow wypadaloby zamowic aby zwrocily sie jej koszty budowy. nie mowie tu o kosztach budowy modelu elementu, ktory wezme na wlasne barki.
Dlatego w grupie sila a ceny mysle nie sa za wysokie.
Czyli przy liczmy 6 zestawach zderzaki+maska+klapa bagaznika+blotniki i progi jaka dostaniemy cene??
Przedstawiam zestawienie czesci!! Zderzak jest wyzej!! Mam jeszcze jadna ladna fotke troche innego zderzaka ale niemoge jej wrzucic! Wiec popatrzcie na aukcje: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... AMEWA%3AIT patrzcie na ten czerwony na dole aukcji!!
Załączniki
spasik 2.jpg
spasik 2.jpg (49.78 KiB) Przejrzano 7498 razy
blotnik wylot.jpg
blotnik wylot.jpg (29.29 KiB) Przejrzano 7492 razy
blotnik spas.jpg
blotnik spas.jpg (14.76 KiB) Przejrzano 7499 razy
blotnik 2.jpg
blotnik 2.jpg (15.16 KiB) Przejrzano 7481 razy
blotnik.jpg
blotnik.jpg (27.14 KiB) Przejrzano 7487 razy
Mily akcent tylnej klapy!! Ktos jeszcze by sie na cos takiego pisal?
Mily akcent tylnej klapy!! Ktos jeszcze by sie na cos takiego pisal?
spoiler na klape.jpg (12.75 KiB) Przejrzano 7482 razy
To moja propozycja maski!!
To moja propozycja maski!!
240sx_89_94_invader_HOOD.jpg (11.38 KiB) Przejrzano 7482 razy
Micz

widzę że zaczynacie chłopaki przechodzić do konkretów :twisted: no więc ja też się piszę na takiego kita dokładnie na przedni i tylni zderzak, najbardziej zbliżonego do tego czarnego SX`a którego przedstawił scotty plus przednie błotniki z jednym wylotem za kołem takim jaki wrzucił na fotce Pajak tylko lekko zmodyfikowany (chciałem dodać jeszcze przedziałkę pośrodku wylotu), zakupy planuję na wiosnę jakby co, mówię to w myśl zasady im więcej się kupi tym taniej
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Pajak2444 pisze:
scotty pisze:!! Mam jeszcze jadna ladna fotke troche innego zderzaka ale niemoge jej wrzucic! Wiec popatrzcie na aukcje: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... AMEWA%3AIT
Za mały wlot powietrza z przodu (pamiętaj o dużym IC, który tam bedzie siedział.

Co do reszty to jaka cena za cały zestaw taki jak pająk napisał.
Co do tylnej klapy to tylko na wyścigi może być (bez szyby) - zawsze to lżejsze autko - tylko, że koszta rosną bardzo.

Poprosimy kosztorys poszczególnych części w zależności od ilości
1 zderzaki i progi
2 maska
3 błotniki
EMWU is dead
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ok Gadalem ze Scottym przez telefon i potrzebuje on Zderzak przedni zeby zrobic forme...
(moze byc walony)...
Inne elementy tez beda potrzebne do zrobienia formy....
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

ten temat zrobił sie niewidzialny..... a mianowicie nie mam go do wyboru sposród tematów dostepnych do wyboru w ogólnych.... Musze kliknac na swojego ostatniego posta i dopiero wtedy mi sie pojawia.... :lol: moze jak cos tu napisze to sie odblokuje :roll:
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Karrlos pisze:Za mały wlot powietrza z przodu (pamiętaj o dużym IC, który tam bedzie siedział.
Co do tego zdjecia z linka to chcialem tylko przedstawic o jaki wlot mi chodzi!! Ten zaraz pod maska!! A co do wlotow na dole to sie zgadzam ze musza byc wielkie(IC bedzie mial 33"x13"x3,4") !!
A tylna klape chce miec z zywicy ale z oryginalna szyba!! Potrzebuje auto lekkie i cieszace ale rowniez w pelni uzytkowe bez dodatkowych przerobek!! Co do czesci to moge dac maske! Mam 1 nadwyzki ale trzeba ja jakos do Szczecina-Darlowa przewiezc!! Jesli moja mama bedzie tam w najblizszym czasie jechala to niema problemu!! Podjade z nia!! Ale jesli nie....
Jak juz Karrlos napisal chicalbym rowniez poznac ceny poszczegolnych czesci z wyszczegolnieniem jaka cena przy ilu egzemplarzach!!
1. Maska
2. Klapa bagaznika
3. Blotniki przod
4. Zderzaki przod i tyl
5. Spoilery progowe
6. Nakladki na reflektory przednie!!!!!!!!!!!!!!! Z wlotem powietrza!!!!Jakos nikt o tym wczesniej nie pomyslal!! A to tez wazy!!!
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no jak moj bedzie juz skonczony a mam nadzieje ze to juz bedzie w tym roku :P hehe tzn blacharka malowanie to w tym tyg. bez przod zderzaka... ale mechanika nie wiem jak to bedzie :p wszystko w rekach Prezesa.
ale wracajac do tematu chetnie oddam sie do kopiowanka jak bedzie skonczony moj zderzunio przod zreszta efekty zobaczycie jak juz bedzie ale plan ( wykonalny jak najbardziej .. niestety kasy nie bedzie narazie na progensy ale wszystko z czasem.) jest taki zeby wygladalo to tak:
Załączniki
NISSANS1.JPG
NISSANS1.JPG (181.02 KiB) Przejrzano 7431 razy
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Mi sie bardzo podoba taki zderzak jak dał Pająk. (Dam jeszcze moją fotke) IC nie mam wiec wisi mi jaki bedzie wlot pod zderzakiem, ale podoba mi sie to na górze zderzaka (pod maską) i takie cos chce miec.
Pisze sie również na progi i jakąs tylną dokladke zderzaka.
Co do błotnikow to mysle ze wlot powinien byc bardziej z przodu niz z tyłu. Taki żebrowany od Pająka jest fajny tylko zeby żebrowanie bardziej od przodu sie zaczynało - bedzie więcej powietrza dla stożka.
Klapy tylnej nie chce, maski raczej tez nie - chyba ze bedzie ładna z małym wlocikiem (z boku nad stożiem) i okrutnie tania :D
Ale to takie plany na wiosna/lato2005.
Załączniki
jspec_1774_4348032[1].jpg
jspec_1774_4348032[1].jpg (73.6 KiB) Przejrzano 7426 razy
Obrazek
scotty

Obrazek
takie cos mam i zrobilem to do eclipsa mnie sie widzi na tyl do sx'a
Micz

Pajak, ja się piszę na ten spojlerek na tylną klapę, oczywiście w rozsądnych granicach cenowych
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja w tym momencie nie mam S13 ale też proszę dopisać mnie do listy chętnych na kompletny zestawik!
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Chlopaki skladac zamowienia!! Zebyscie do wiosny mogli sie na ulicy pokazac!! Prosze o skladanie zamowien tutaj na forum!! Chodzi mi o to kto jakie chce czesci zeby spes od zywicy mogl nam ceny podac!! Wrzucajcie zdjecia czesci ktore chcecie!! 1 osoba= kilka zdjec!!
Zaczne od siebie!!
Do tych zdjec dochodzi jeszcze tylna klapa , tylny zderzak i progi! Co do progow to moge wziasc takie jak inni! Byle byly ladne=duze! :twisted:
Załączniki
ten zderzak ale z wiekszym wlotem na srodku!! Krotko mowiac musi byc podciagniety na wyskosc kierunkow!
ten zderzak ale z wiekszym wlotem na srodku!! Krotko mowiac musi byc podciagniety na wyskosc kierunkow!
drift style.jpg (73.6 KiB) Przejrzano 7329 razy
spoiler na klape.jpg
spoiler na klape.jpg (12.75 KiB) Przejrzano 7321 razy
blotnik spas.jpg
blotnik spas.jpg (14.76 KiB) Przejrzano 7312 razy
MICHU

Kubus jesli to bedzie wyglądało mniej wiecej jak na tym zdjątku to powiem ci bracie że trafiles idealnie w mój gust... Bardzo chetnie bym Cie wtedy skopiował.
Aha a tak jeśli chodzi o tylny zderzak to nie myślał nikt żeby tam grila zapodać??
No tak ale wtedy to trzeba by go bardzo przeprofilować... Miał może ktoś z Was już takie plany?? Zderzak obnirzony i tak na wysokości kapliczki ładna siata :D , miejsce na podwójne kominy.
Jesli za bardzo fantazjuje to ściągnijcie mnie na ziemie :lol:
Micz

ja zamawiam błotniki, takie jak Pajak, i tylni spojlerek taki jak na fotce (lub podobny jeśli macie jakieś propozycje), kase na błotniki mam, co do spojlerka to dopiero gdzieś na wiosnę
Załączniki
spoiler na klape.jpg
spoiler na klape.jpg (12.75 KiB) Przejrzano 7298 razy
1095362096355_d1_fender_new.jpg
1095362096355_d1_fender_new.jpg (14.76 KiB) Przejrzano 7297 razy
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Michu , ja tak mam u siebie , ale nie polecam , siatka poszła wlas. bo było jej bardzo dużo (hmm długo) i niemogłem takiej znaleść , a jak znalazłem to 2 tyg miałem i gwizdneli mi , przy okzaji ktoś sprół mi spojler i wygląda teraz beznadzieja , pozatym częściej przywalałem tym tyłem w coś niż przodem na podjazdach, temat o tyle na topie jak dlamnie bo ak€rt jutro naprawiam ten tylny dół przy okazi wymontowywania silnika i innych podobnych turbo konserwacji :)
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”