no wiem bede musial zrobic tak jak mowisz. A uszczelka kolektora napewno do roboty bo widac nawet wydostajace sie bombelki powietrza z miejsca zaznaczonego na foto wyzej.szaman pisze:a moze masz tam dwa zjawiska na raz, z gory wylatuje olej z pod dekla,
a z dolu masz przedmuch z uszczelki kolektora, jedno moglo byc przyczyna drugiego lub na odwrot, lub obie rzeczy naraz,
zrob sobie wiecej miejsca tam, poczysc, oswietl dobrze i moze cos wiecej bedziesz widzial,
potem pozostaje zdmontowac kolektor wydechowy i prawdopodobnie dekiel glowicy w celu wymiany uszczelek.
Silvia s12
Moderator: Moderator
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
a znacie moze jakies sklepy gdzie moge dostac taka uszczelke do mojego kolektora ?? Patrzylem w Arwicie w necie i tam maja taka firmy viktor reinz ale maja stan magazynowy zero. |Moze ktos zna lepszy sklep w internecie ??szaman pisze:a moze masz tam dwa zjawiska na raz, z gory wylatuje olej z pod dekla,
a z dolu masz przedmuch z uszczelki kolektora, jedno moglo byc przyczyna drugiego lub na odwrot, lub obie rzeczy naraz,
zrob sobie wiecej miejsca tam, poczysc, oswietl dobrze i moze cos wiecej bedziesz widzial,
potem pozostaje zdmontowac kolektor wydechowy i prawdopodobnie dekiel glowicy w celu wymiany uszczelek.
jezeli nie znajdziesz to mozesz kombinowac z http://kompresja.com.pl/
sprobuj w intercarsie zapytac, ewentualnie w ASO, czasem sie moze udac uzyskac normalna cene za jakas czesc
sprobuj w intercarsie zapytac, ewentualnie w ASO, czasem sie moze udac uzyskac normalna cene za jakas czesc
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
Jeszcze jedno pytanie i koncze offtopowanie. Taie tarcze jak w zalaczniku czy gdzies dostane czy musze zmieniac caly przod i adaptowac tarcze od s13. W IC i na alledrogo nie ma, na stronach znajde ale tylko tyl a o przodze wogole nie ma mowy.szaman pisze:jezeli nie znajdziesz to mozesz kombinowac z http://kompresja.com.pl/
- Załączniki
-
- to sa wymiary tarczy przedniej z serwisowki
- bez tytułu.JPG (13.44 KiB) Przejrzano 5560 razy
-
- 1265627.jpg (4.44 KiB) Przejrzano 5560 razy
-
- 747767.jpg (8.43 KiB) Przejrzano 5560 razy
-
- 747766.jpg (4.59 KiB) Przejrzano 5560 razy
zadzwoń do Aso nissana
może mieli by coś takiego. A jak nie to opcja jak u mnie = swap z S13.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
I to będzie najlepszy pomysł. Zeswapuj deta-silniki tanie a swap jest pewnie p&p.
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
koledzy jakie panewki korbowodowe do mojego ca ?? Nominalne to sa takie z oryginalnym wymiarem bez zadnych szlifow itd itp ?? Planuje remont ca i dlatego pytam.PiotrekŁDZ pisze:I to będzie najlepszy pomysł. Zeswapuj deta-silniki tanie a swap jest pewnie p&p.
poszukaj w ofercie firmy ACL - rowniez w Polsce są sklepy co sprowadzają
http://www.aclperformance.com.au/NissanEngineIndex.htm
ale z tego co widze to mają do CA18ET ale 1809 ccm , a pewnie masz wersje 1794 ccm . Teraz pytanie czy to to samo jeżeli chodzi o panewki. Raczej tak, ale sprawdź
A jeżeli chodzi o rozmiar to masz nominalne , +0.25 i +0.50 mm - z tego co wyczytałem.
http://www.aclperformance.com.au/NissanEngineIndex.htm
ale z tego co widze to mają do CA18ET ale 1809 ccm , a pewnie masz wersje 1794 ccm . Teraz pytanie czy to to samo jeżeli chodzi o panewki. Raczej tak, ale sprawdź
A jeżeli chodzi o rozmiar to masz nominalne , +0.25 i +0.50 mm - z tego co wyczytałem.
Ostatnio zmieniony pn 06 lut, 2012 20:50 przez motodd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
Koledzy jedno konkretne pytanie. Napisze najdokladniej jak moge z tego co zauwazylem na szybkim ogladaniu. Silnik zimny stal od polodnia do dnia nastepnego (ca18et z T25 seria inacxzej) zxapalam jedzie ladnie wszystko ok. Wracam dajmy na to ze sklepu dymi na bialo po rozgrzaniu jak lokomotywa, plynu nie bierze bo sprawdzam za kazdym razem po dymku. Olej tak samo w normie. Tak samo jak postawilem samochod pod sklepem to facet myslal ze sie jara cos w nim. Pomozcie co to moze byc 
bialy dym to raczej woda, sprawdz czy ci nie wywala ze zbiorniczka, kompresje mozna sprawdzic,
ale w sumie przyszla mi jeszcze jedna smieszna opcja, jaki masz wydech??
moze w ktoryms tlumiku nazbierala sie woda i ja tak smiesznie odparowywuje?
te dymienie masz po postawieniu cieplego auta i odpaleniu tak?? jedna chmura i spokoj czy pozniej ciagle dymi?
i jak duzo razy to sie dzialo?
te dymienie masz po postawieniu cieplego auta i odpaleniu tak?? jedna chmura i spokoj czy pozniej ciagle dymi?
onepointeightT
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
jest tak odpalam samochod jak stoi normalneie przed domem przez noc na drugi dzien jade np do sklepu jest ok, wracam zostawiam samochod zeby dmuchawka sie uspokoila itp i dymi na bialo jak parowiec. Tlumik seria w zbiorniczku troszeczke na dnie plynu. Nie wiem jak inaczej tto opisac. Jak pisalem tlumik seria. A dzieje sie tak za kazdym razem jak samochod spokojnie sie nagrzeje a potem cekam na turbine jak sobie odsapnie.szaman pisze:bialy dym to raczej woda, sprawdz czy ci nie wywala ze zbiorniczka, kompresje mozna sprawdzic,
Ostatnio zmieniony pn 26 mar, 2012 20:31 przez Lock1990, łącznie zmieniany 1 raz.
jak nie zjada plynu to bym obstukal tlumiki albo w nich male dziurki powiercil od dolu w przypadku podejrzenia wody,
jak zjada wode albo wywala ze zbiorniczka to pomiar komprechy,
albo to i to od czegos trzeba zaczac,
a i niech sie ktos madrzejszy wypowie.
onepointeightT
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
no dobra troche pogrzebie w weekend i dam znac co i jak no i jutro jak dam rade wstawie filmik jak para szaleje i moze to cos troche rozswietli. Nie bardzo mam jak sprawdzic kompresje bo poprostu nie mam czym.szaman pisze:jak nie zjada plynu to bym obstukal tlumiki albo w nich male dziurki powiercil od dolu w przypadku podejrzenia wody,
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
szaman to jest link do film u z dymieniem na samym poczatku potem tak delikatnie jest.szaman pisze: a i niech sie ktos madrzejszy wypowie.
http://youtu.be/1RkIWUGvI9Y
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
przecież to nie kopcio prawie... a jak juz to żadna woda ttylko olej bierze peirścienie/uszczelniacze/turbo.