Ceny klatek bepieczenstwa

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

Witam Wszystkich.

Tak jak w temacie. Chcialbym prosic wszystkich forumowiczow ktorzy w swoich bolidach posiadaja klatki bezpieczenstwa o uiszczenie w tym temacie krotkiego opisu swojej klatki (np spawana, skrecana, z x-ami w drzwiach czy tez bez, auto w jakim ta klatka siedzi oraz cena jaka zaplacil). Fajnie by bylo by do opisu wrzucone bylo zdjecie podgladowe ale nie konieczie. Mysle ze to fajny temat dla takich ludzi jak ja ktorzy szukaja roznic cenowych miedzy klatka skrecana a spawana oraz samej jej konstrukcji jak i spelnienia swojego zadania w razie wypadku.

Takze mam prosbe do wszystkich uzytkownikow, podzielcie sie informacjami

Taki sam temat wrzucilem na Driftfoum.

Dzieki bardzo i pozdrawiam
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
Awatar użytkownika
Żołnierz
Coś już wiem
Coś już wiem

Zdjęcia masz i tu na innych forach w działach projekty itp. Jest tego multum. Tu też są zdjęcia: http://lmgtfy.com/?q=klatka%20bezpieczenstwa# - wybierz z prawej strony grafika.
Ceny od około 2500zł, a w górę granicy nikt Ci nie pokaże.
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Ja akurat u siebie robilem sam, koszty wyszly jakies 1100zl (rury, gietarka + gaz do spawania) nie liczac roboty :)
6 punktowa, krzyze w drzwiach, rozporka dolna na palaku glownym i jedna przekatna na palakach tylnych, rozporka tylnych kielichow, niedlugo bede ja troszke rozbudowywal o zastrzaly do przednich kielichow i mozliwe ze wzmocnie mocowania tylnego wozka i polacze z klatka.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz robie koledze w e30, podobnie rozbudowana 8 punktowa, zdjecia tylko z kalkulatora moze pozniej bedzie czym to sie zrobi lepsze :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony pn 16 sty, 2012 18:49 przez Ban0ff, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

Podłącze się do tematu ale ja szukam samego rollbaru jakie koszta może jakieś linki
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
moris
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

http://allegro.pl/skrecana-klatka-rollb ... 04984.html

jak gadałem z typem żeby mi jeszcze zrobił zastrzały w drzwiach to mi krzyknął 1200 brutto do s14. i chyba się skuszę na to.

pozdr
Dawid3017
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ban0ff a jak z homologacją ?
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

A do czego jest Ci potrzebna homologacja ? :)
Awatar użytkownika
Scratch
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Podoba mi się ta klatka BanOffa, ile ważyła?
s13 SR20DET
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nie wiem ile to wazy,
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Awatar użytkownika
Dasiek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Klatka wg przepisow ma byc zrobiona wg zalacznika "J" dostepnego na stronie PZM.
Za mna kosmicznie chodzi podstawowa klatka skrecana. Tak- wiem to pół środek ale zawsze jest opcja stosunkowo prostego demontażu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”