Z PayPalem jest/było sporo przekrętów z zagranicy, jest wiele sytuacji, że otrzymujesz kasę a gość później idzie do banku i zgłasza nieautoryzowaną transakcję i cofają przelew.
PayPal nie jest w stanie nic z tym zrobić!
Ty musisz później zwrócić wszystko - zostajesz na lodzie...
To nie są brednie, jest w Internecie wiele stron o tym, radzę uważać.
Te ochrony kupujących są jedynie jesli chodzi o zakup z eBaya gdzie mogą sprawdzić co/w jakim stanie było kupione.
Inne zakupy olewają, spór jest zamykany bo nie są w stanie potwierdzić jak rzecz była opisana.
PayPal
Moderator: Moderator
-
kamil 240
- Stały gość

skoro ma przyjechac i chce kupic to po co pozniej przelew by robil i za niego doplacal prowizje, jesli bylby naprawde zainteresowany to bralby gotowke i napewno by sie targowal lub chcociaz by sprobowal negocjowac cene.
Nie mam PP ale wczesniej pare postow po przeczytaniu co klubowicze napisali daja do myslenia.
a jesli sie juz zdecydujesz to sciagnji sobie jakis protokół sprzedazowy z potwierdzeniem ze zapoznali sie ze stanem faktycznym pojazdu i go odebrali zeby ktos podpisal i potwierdzil dokumentem tozsamosci.
rozne sa sposoby moj kolega co sprzedaje samochody to nawet ma takie cudo:
http://allegro.pl/mini-rejestrator-ukry ... 11161.html
Nie mam PP ale wczesniej pare postow po przeczytaniu co klubowicze napisali daja do myslenia.
a jesli sie juz zdecydujesz to sciagnji sobie jakis protokół sprzedazowy z potwierdzeniem ze zapoznali sie ze stanem faktycznym pojazdu i go odebrali zeby ktos podpisal i potwierdzil dokumentem tozsamosci.
rozne sa sposoby moj kolega co sprzedaje samochody to nawet ma takie cudo:
http://allegro.pl/mini-rejestrator-ukry ... 11161.html
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
No nie dziwie mu się. Wynika że jest tyle przewalaczy że taka kamerka to już właściwie konieczność! Fajny wynalazek zresztą! Bawisz się kluczami jakby nigdy nic a cała transakcja jest nagrana!
Z tym że kiedyś słyszałem że nagrania nie policyjne nie mogą być dowodem w sprawie, ale ajkoś nie chce mi się w to wierzyć? Co np z kamerami ochrony wtedy?
Co do mojej sprawy to gość się narazie nie odzywa więc oczywiście przewał miał być...
Dobrze zę się udało uniknąć takiej sytuacji! DZiei bardzo Panowie i dzięi Binio który też długo mi podpowiadał co zrobić w tej kwestii! Uratowaliście moje subru!
Dzięki!
Temart można chyba zostawić? Dużo ciekawych info zostało podanych. Bęzdie na przyszłość ?
Z tym że kiedyś słyszałem że nagrania nie policyjne nie mogą być dowodem w sprawie, ale ajkoś nie chce mi się w to wierzyć? Co np z kamerami ochrony wtedy?
Co do mojej sprawy to gość się narazie nie odzywa więc oczywiście przewał miał być...
Dobrze zę się udało uniknąć takiej sytuacji! DZiei bardzo Panowie i dzięi Binio który też długo mi podpowiadał co zrobić w tej kwestii! Uratowaliście moje subru!
Temart można chyba zostawić? Dużo ciekawych info zostało podanych. Bęzdie na przyszłość ?
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Gość sie odezwał! Chce zrobić przelew na moje konto bezpośrednio bez pp. Więc chyba nie wał jednak? Może wykorzystać dane mojego konta w jakimś złym celu?
No i moze subru jednak bedzie
Kolega Nurek200sx podał mi bardzo dużo info na temat kupna auta u niemcow za co bardzo Ci dziękuje! Okazuje sie że troszkę sie trzeba namotac ale chyba.zaryzykuje 
No i moze subru jednak bedzie
Kurna jak ten jego kolega jedzie to nie może przywieźć tej gotówki?? Przelew na konto już lepiej, ale auto oddaj dopiero jak będziesz miał kasę na koncie i to zweryfikujesz...A taki przelew może trwać...
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
moze trwac i tez moze byc cofnietymysza pisze:Kurna jak ten jego kolega jedzie to nie może przywieźć tej gotówki?? Przelew na konto już lepiej, ale auto oddaj dopiero jak będziesz miał kasę na koncie i to zweryfikujesz...A taki przelew może trwać...
edit. Ci co mieszkaja w UK zapewne wiedza ze est taka mozliwosc
Ostatnio zmieniony sob 07 sty, 2012 19:50 przez kaszub, łącznie zmieniany 1 raz.
... no mazna po wierzchy wysmarowac i tak sie wezre... GOSCIU mial racje jestem niedoro-zwojem...
ja pier..le jak ja pisze kaszub naucz mnie w koncu czytac bo to wicha co ja wyczyniam
ca18det JDM stage 2, PRESTIŻ garage
ja pier..le jak ja pisze kaszub naucz mnie w koncu czytac bo to wicha co ja wyczyniam
ca18det JDM stage 2, PRESTIŻ garage
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Jak to? Cofnięty z mojeog konta ? O.o Bez mojej zgody czy jakeigoś wyjasnienia?
Tak jak Ci pisałem niech Ci zrobi przekaz WU. A zwykły przelew bankowy z zagranicy idzie średnio 3dni.
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Z konta Ci przelewu nie cofną, jedynie gość moze zgłosić nieautryzowaną transakcję w banku bo niektóre daja taka możliwość i pózniej PayPal straszy Cię sądem - konto z saldem minusowym i masa problemów...PiotrekŁDZ pisze:Jak to? Cofnięty z mojeog konta ? O.o Bez mojej zgody czy jakeigoś wyjasnienia?
Oni na to zaradzić nic nie mogą bo to bank cofa wpływ - sytuacje takie mają miejsce przy płatnościach kartą kredytową.
Jesli ktoś zna angielski to w googlach znajdzie sporo takich historii - nie jest to wyssane z palca tylko zdarza się, oszustów jest masa - a z UK to już naprawdę sporo.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Omijamy pp, prosto na konto i chyba tak zrobie ze wyplace odrazu 
taka opcja chyba najlepszaTak jak Ci pisałem niech Ci zrobi przekaz WU.
Poszukuję...
to jak z przelewami robią to samo, to nie ma się co bawić tylko kasa do ręki... weź pod uwagę, że zanim to wypłacisz to minie parę dni jeśli kasa będzie szła z banku angielskiego na polski... oddaj auto dopiero jak fizycznie będziesz miał gotówkę w ręku!
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski