Wszystko sie zaczelo od tego jak padla mi pompa sprzegla (wysprzeglika). Wtedy na obrotach nie moglem zmienic biegu.
Wrzucilem zestaw naprawczy pompy-> odpowietrzylem dwa razy-> kupilem zestaw naprawczy wysprzeglika--> odpowietrzylem dwa razy --> wrzucilem nowe sprzeglo --> wrzucilem nowy wysprzeglik --> odpowietrzylem dwa razy --> wymienilem pompe wysprzeglika z S14a --> odpowietrzylem. Nadal to samo. Nie moge szybko zmienic biegu powyzej 5 tys obr/min. Jest tak zarowno na jedynce, dwójce i trojce- dalej nie sprawdzalem. Zabilem kiedys synchro w innej skrzyni i wtedy wchodzila bez problemu. Tutaj jest tak ze wszystkimi.
Nie uwierze, ze padly wszystkie synchro, wiec wymiana skrzyni tutaj nie pomoze. W skrzyni jest świeży olej zgodny z zaleceniamy producenta.
Odpowietrzalem metoda "pompuj trzymaj" oraz poprzez przelewanie.
Nie odpowietrzalem pierwszego ukladu hydraulicznego w zyciu. Odpowietrzalem przez dwa oraz jak doszla pompa z s14a, przez 3 odpowietrzniki.
Mial ktos kiedys cos takiego ??
Biegi na obrotach nie wchodza
Moderator: Moderator
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
podkręć sprzęgło na regulacji.
a spróbuj od d...y strony, tzn. skąbinuj większą strzykawkę, zaciągnij do niej płynu, naciągnij wężyk taki co by ciasno wchodził na odpowietrznik wysprzęglika, trzymaj strzykawkę pionowo i naciśnij lekko co by płyn doszedł do czubka wężyka, naciągnij wężyk na odpowietrznik wysprzęglika, poluzuj go lekko i przetłocz płyn ze strzykawki.
najlepiej robić ta operacje we dwóch, jeden tłoczy hydrol przez wysprzęglik a drugi odciąga nadmiar płynu ze zbiorniczka.
najlepiej robić ta operacje we dwóch, jeden tłoczy hydrol przez wysprzęglik a drugi odciąga nadmiar płynu ze zbiorniczka.
dym z opon leczy astme ;D
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Dasiek, regulacja jest na na pedałach. Nie ma sensu się tak bawić z odpowietrzaniem. Wystarczy stara dobra metoda. Najpierw odpowietrzamy na tej kostce przy podłużnicy potem na wysprzegliku, regulujemy i ma działać. Jeśli nei to coś jest zjebane.
- Nurek200SX
- Stały gość

U mnie jest to samo, nie wchodziła mi na początku jedynka i tak częściej jak przerzucałem z 1 na 2 jak był wysoko na obrotach. Założyłem repaturkę wysprzęglika do tego wymieniłem cały płyn. Odpowietrzałem w taki sposób że po prostu płyn zaczął sam wylatywać z układu i po prostu zakręcałem, wszystko chodziło kilka dni i dalej jest tak jak było....
...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
tak się nei odpowietrza.
podłącze się do tematu bo wydaje mi się że to coś z tego:
a więc tak.. zakupiłem dziś s13 od kolegi z forum..wracałem nim ponad 300km i pare km od domu zaczeło coś hałasowac jakby w skrzyni.. po zgaszeniu i ponownym odpaleniu tego niema (?) mała rundka po miescie bez zadnego katowania.. znów słychac, jakby łożysko oporowe...gdy juz postawiłem na parkingu przy odpalonym silniku próbuje wbic bieg i żaden nie chce wejsc ;/ po zgaszeniu nie ma z tym problemu... na co stawiacie?
a więc tak.. zakupiłem dziś s13 od kolegi z forum..wracałem nim ponad 300km i pare km od domu zaczeło coś hałasowac jakby w skrzyni.. po zgaszeniu i ponownym odpaleniu tego niema (?) mała rundka po miescie bez zadnego katowania.. znów słychac, jakby łożysko oporowe...gdy juz postawiłem na parkingu przy odpalonym silniku próbuje wbic bieg i żaden nie chce wejsc ;/ po zgaszeniu nie ma z tym problemu... na co stawiacie?