pompy-paliwa.pl
Moderator: Moderator
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

no ja zamowilem dzisiaj , za pare dni ( mysle ze w sobote bede mial czas na montaz , o ile zdazy przyjsc ) zdam relacje .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
oh nain! nie zdążyłem odpisać! nie może być ciśnienie robocze 4 bary/musi być 6 ba.
Chodzi o to że w turbo musi być wieksze ciśnienie na listwie, dziąła to tak:
Mamy na regulatorze paliwa ciśnienienie 3 bary na ciśnieniu atmosferycznym w kol. dolotowym do tego dokładamy np. 1bar boostu więc przy bucie musi byc 4 bary i wydajność w litrach nie może spadać przy tym ciśnieniu. Pompa musi mieć minimum z 4,5 żeby był zapas. Nie mówie że ta 4 barowa nei wyda bo przy serii(i tylko tak) powinna być na styk ale lepiej kupić 6barów. Pozatym jeśli ktos się uprze to nie powinnpo być większego problemu z zamontowaniem w nismo tej co ja zamówiłem, a jest naprawdę duża i ma 6.5bara.
Chodzi o to że w turbo musi być wieksze ciśnienie na listwie, dziąła to tak:
Mamy na regulatorze paliwa ciśnienienie 3 bary na ciśnieniu atmosferycznym w kol. dolotowym do tego dokładamy np. 1bar boostu więc przy bucie musi byc 4 bary i wydajność w litrach nie może spadać przy tym ciśnieniu. Pompa musi mieć minimum z 4,5 żeby był zapas. Nie mówie że ta 4 barowa nei wyda bo przy serii(i tylko tak) powinna być na styk ale lepiej kupić 6barów. Pozatym jeśli ktos się uprze to nie powinnpo być większego problemu z zamontowaniem w nismo tej co ja zamówiłem, a jest naprawdę duża i ma 6.5bara.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
masz sitko?
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

no to zonk , bo akurat dzisiaj kurier przywiozl paczke . zaloze zobacze , u mnie seria pod maska to moze wyda , jak nie to wysle na reklamacje . W ofercie jest napisane filterek gratis , nie wiem czy czasem o te sitko tam nie chodzi , jesli nie to kupie juz na miejscu w motoryzacyjnym nowe , albo z oryginalnej pompki przeloze o ile podejdzie .
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
A nie lepiej odrazu odesłać i bawić się z tą pompą co ja kupiłem? Potrzebowął byś jeszcze takiego oczka jak jest przy wężu wodnym od turbo. Jutro podesle fotkę o co mi chodzi. Z samym zaadoptownaiem do nismo nie będzie większego problemu, będziesz musiał trochę przerobić koszyk pompy(albo anwet nie) i przyjebać pompę opaską do koszyka i przerobić ori wtyczkę na oczka.
Ja bym nie ryzykował i odsyłał odrazu bo potem jeszcze gość będzie robił problemy:/
Wybacz że wcześniej nie zareagowałem ale nie zauważyłem że to jest 4 barowa
A bez sitka nawet na chwilkę jej nie włączaj! Wystarczy że wpadnie opiłek rdzy(taki jak często w baku sie zdaża) wielkości ziarna sezamu i potrafi zablokowac pompę na amen!
Ja bym nie ryzykował i odsyłał odrazu bo potem jeszcze gość będzie robił problemy:/
Wybacz że wcześniej nie zareagowałem ale nie zauważyłem że to jest 4 barowa
A bez sitka nawet na chwilkę jej nie włączaj! Wystarczy że wpadnie opiłek rdzy(taki jak często w baku sie zdaża) wielkości ziarna sezamu i potrafi zablokowac pompę na amen!
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

No nie wiem jeszcze , na pewno zadzwonie do nich i przedstawie problem . Powiem ze jeszcze nie rozpakowalem , i zapytam o mozliwosc zamiany z mozliwoscia doplaty z mojej strony .
W wyszukiwarce na tej stronce wpisalem turbo , i wyszlo pare ciekawych propozycji pomp wewnetrznych ktore maja cisnienie robocze 6 barow . Podam dwa przyklady :
http://pompy-paliwa.pl/p/2/56/pompa-pal ... aliwa.html
http://pompy-paliwa.pl/p/2/93/pompa-pal ... aliwa.html
Moze ktoras z nich da sie w latwy sposob zaadoptowac w s13 ?? ...
W wyszukiwarce na tej stronce wpisalem turbo , i wyszlo pare ciekawych propozycji pomp wewnetrznych ktore maja cisnienie robocze 6 barow . Podam dwa przyklady :
http://pompy-paliwa.pl/p/2/56/pompa-pal ... aliwa.html
http://pompy-paliwa.pl/p/2/93/pompa-pal ... aliwa.html
Moze ktoras z nich da sie w latwy sposob zaadoptowac w s13 ?? ...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Każdą z nich uda się zamontować bez większego problemu.
ta druga co wkleiłes to jest właściwie taka jak moja tylko zmiast wlotu na dole ma sitko wbudowane. Mi się wydaje że lepeij sobie dobrać sitko osobno bo zawsze można je przemyć, no i ta moja ma napisane 6,5 bara
Z drugiej strony trochę mało miejsca bedzędzie na wysokość przy tej mojej pompie ale jesli sitko nie będzie za wysokie to powinno się udać zamontować.
Przy montażu takiej pompy trzeba pamiętać żeby nie zamontowac jej za nisko żeby niebyło efektu przysysania się do dołu baku!
ta druga co wkleiłes to jest właściwie taka jak moja tylko zmiast wlotu na dole ma sitko wbudowane. Mi się wydaje że lepeij sobie dobrać sitko osobno bo zawsze można je przemyć, no i ta moja ma napisane 6,5 bara
Z drugiej strony trochę mało miejsca bedzędzie na wysokość przy tej mojej pompie ale jesli sitko nie będzie za wysokie to powinno się udać zamontować.
Przy montażu takiej pompy trzeba pamiętać żeby nie zamontowac jej za nisko żeby niebyło efektu przysysania się do dołu baku!
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
Panowie , ciśnienie to nie wszystko , ważne jeszcze jest jaki przepływ paliwa jest w stanie pompa utrzymać przy tym ciśnieniu.
Kilka osob pisalo juz ze 190l/h walbro bywala juz za slaba przy ~270km...
Kilka osob pisalo juz ze 190l/h walbro bywala juz za slaba przy ~270km...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
|Binio mysle że serie ogarnie.
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

Postanowilem dac szanse pompie ktora przyszla ( ta co wyglada jak walbro ) Na pierwszym zdjeciu widac to co przyszlo w komplecie czyli pompka , kabelek z wtyczka , sitko z zawleczka , paragon z gwarancja na rok i jakas rurka , do tej pory nie wiem do czego ;p
Zdejcie drugie i trzecie przedstawia pompke ktora juz siedziala w zbiorniku , jak na zlosc byl to orginal walbro , wiec nadarzyla sie okazja zrobic male porownanie .
Na nastepnych fotkach porownanie pompek
Zdejcie drugie i trzecie przedstawia pompke ktora juz siedziala w zbiorniku , jak na zlosc byl to orginal walbro , wiec nadarzyla sie okazja zrobic male porownanie .
Na nastepnych fotkach porownanie pompek
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

nowy post , bo w jednym mozna tylko 5 fotek dodac , mam nadzieje ze administartor sie nie zdenerwuje , moze komus sie to przyda .
- Załączniki
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

Po udanym montazu - przyszedl czas na pierwsze proby i musze przyznac ze pompka daje rade , fakt faktem mam serie pod maska , nie wiem do ilu kucy starczy , ale jestem zadowolony .
- Załączniki
Ostatnio zmieniony pn 17 paź, 2011 20:22 przez artoor200sx, łącznie zmieniany 2 razy.