Problem po wymianie sprzęgła

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

mial ktos sytuacje ze podczas driftu pedal sprzegla wpada w podloge? :)
mam tak od jakiegos czasu, mialem tak na CA, potem na skrzyni RB to samo, wymienilem pompe to jeszcze lepsze jaja sa bo podczas jazdy czasami trace sprzeglo :evil: uklad odpowietrzany kilka razy, przy kostce, przy wysprzegliku, przez to zabilem synchro w skrzyni bo pare razy zazgrzytalo :evil:
mysle nad wywaleniem tej kostki i odpowietrzeniu ukladu jeszcze raz, sama pompe sie jakos odpowietrza luzujac przewod?
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Awatar użytkownika
steveo
Coś już wiem
Coś już wiem

Ja jeżdżę bez kostki 3 lata i nie ma problemów.To jest tylko po to żeby pedał sprzęgła działał delikatnie :)
pozdro
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Co rpzez to rozumiesz? Tam jest jakaś zwężka, zaworek?
Awatar użytkownika
Bvlgari
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

mam ten sam problem. sprzęgło nowe valeo, docisk exedy i ślizga.... szczególnie przy wczuceniu z 1 na 2 przy ponad 6k obrotów :( spróbuje z tym cięgnem. dodam że wszystko było ok gdyby nie t28 i zaczeły się problemy ze sprzęgłem :(
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

to i ja dopisze ;)
mam tez exedy caly komplet z driftshopu Exedy, wersja standard (NSK2051)
I tez taki dziwny objaw czasem.. auto upalam na 1 wszystko pieknie zapina ale czasem po prostu przy wrzuceniu 2 potrafi sie podslizgnac (zauwazylem to tym ze smierdzi przyjaranym sprzeglem wlasnie po zabawie) chwile i po tym fakcie zaskakuje ladnie.
Wydaje mi sie to dosc dziwne bo przed chwila jak na prostej jechal przycisnalem ostro na 2 ladnie ciagnelo ze az tylem zaczelo dekilatnie rzucac, gdyby sie slizgalo to vy nei zalapalo wcale lub slizgalo by sie non stop nawet na jedynce mysle... a tez nie jeszcze tak zeby upalac na polsprzegle bo to lekkie szalenstwo :)
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Bo te komplety tak mają ze nie są rewelacyjne ;)
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

ech.. zbym ja to wiedzial wczesniej... to co dojezdzic do konca na tym i upgrade ? czy modyfikowac to jakos ?
Jutro albo w pon opuszcze skrzynie i zobacze w jakim to stanie wogole jest, ale po takim malym przebiegu i sporadycznym jaraniu jak to padnie to porazka jak 150... zenada roku wrecz
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

jesli tarcza będzie jeszcze ok i masz stary docisk i trochę zdolności manualnych to mozesz sobie wzmocnic seryjny docisk za pomocą drugiego docisku i z tarczą exedy będzie to jezdzic OK
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

kurr a jednak.. ,myslalem ze to doecieranie etc moze sie podslizgnac czasem gdzies wyczytalem etc etc, ale nie wydaje mi sie
Sprzeglo, docisk, lozysko na uacie juz od 4 tysiecy km ... podslizgiwalo sie na t25.. wskoczylo t28... na jedynce bok ok... zaczynam z 2 i ok pislizg jest kola nie obracaja sie adekwatnie do obrotow silnika, chwilowo staja mniejszy obroty wskoczy i lapie .. slizga sie fucking exedy no i ten super zapach sprzegla heh... musze ten docisk dac gdzies do wzmocnienia bo ubije je calkiem, no chyba ze bede grzecznei jezdzil heh... exedy lapie temperature i dziekuje slizgawka... czyli pozostaje magia zrobienia z 2 dociskow jeden i tyle, prawdopodobnie bede mial dojsci do ori docisku nissanowskiego i cos moze da ste z tego wyczarowac....
Ostatnio zmieniony pt 14 wrz, 2012 19:53 przez dredman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

erison chyba czaruje z dociskami jak nie chcesz samemu dłubać
Poszukuję...
karpiu
Coś już wiem
Coś już wiem

Znajdź koniecznie oryginalny docisk i daj do kogoś do wzmocnienia, przy okazji obij na nowo tarczę bo pewnie już trochę dostała i będzie pięknie kleić. Jak trzeba to przetocz też zamach.
Jakby co znam kogoś kto robi to porządnie, terminowo i w dobrej cenie. Sam kiedyś wpakowałem się w Exedy a potem długo szukałem jakiejś solidnej firmy co mi to wzmocni. Jak coś to PW
Awatar użytkownika
dziubas
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

docisk załatwi ci temat
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

serio wq sprawa z tym exedy powinni ta serie wycofac czy cos... jeszcze mysle podciagne pedal sprzegla troche bo ztego co sie orientuje to nic nei bylo regulowane po zalozeniu nowego kompletu bo bralo dobrze.. ale wiadomo cisnie sie to i wszytsko zaczyna brac inaczej.. moze to cos pomoze ze przy rozgrzanym bedzie lepiej zapinac... a moze to tylko taki polsrodek jak to rozbiore to rzuce fotki jak to wyglada... a juz mysle o wzmocnieniu costam docisku...bo z exedy to std :) albo bede jezdzil jak emeryt hehe ;)
karpiu
Coś już wiem
Coś już wiem

Exedy std jest fajnym zamiennikiem ale do auta seryjnego albo lekko dłubniętego. Co ciekawe w cenie Exedy robi się docisk i tarczę na tip top ale nie każdy o tym wie i kupuje exedy.
Powodzenia przy dłubaniu przy sprzęgle :)
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

dokladnie jest tak jak mowisz... a ja aut robilem na szybko bo nie bylo mnei w pl a chcialem troche sobie pojezdzic przed wyjazdem... i mysle exedy hmm no nie moze to byc jakas lipa.. a okazuje sie ze jest troche inaczej skoro docisk slabszy od serii, a za ta kase co za nei dalem bylo by cos fajnego custom
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”