Jeśli ktoś coś takiego posiada i mógłby zrobić jakiś prosty rysunek techniczny to na pewno znajdzie się jakiś wykonawca bo bez tego można zrobić listę na kilometr a bez jakiegoś rysunku technicznego nikt tego nie zrobi
Skręcać mocniej
Moderator: Moderator
Jak na mój gust przespawanie magla to chyba najprostsze, ten patent rozwiązuje największy problem, za krótkie drążki i tylko dla tego to mnie interesuje 
Jeśli ktoś coś takiego posiada i mógłby zrobić jakiś prosty rysunek techniczny to na pewno znajdzie się jakiś wykonawca bo bez tego można zrobić listę na kilometr a bez jakiegoś rysunku technicznego nikt tego nie zrobi
From 0 to bitch in 2,5 seconds
Tel: 507838951
Milion części do s13, nadwozia i inne
moje wahacze sa dluzsze o 5cm, 17" z opona 225/45 miesci sie kolo podluznicy bez problemu z odkreconym drazkiem i prawie 90st skrecie
przedluzajac o tyle wahacze raczej beda potrzebne dluzsze drazki i taki patent nie wystarczy
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
Jeśli mam racje i ten łącznik z profilu będzie taki: 
to wydłuży drążek o 5cm ewentualnie można jeszcze tam dodać część która będzie się chować w magiel o długości np 1cm, chyba że nie jest to potrzebne przy takiej modyfikacji?

to wydłuży drążek o 5cm ewentualnie można jeszcze tam dodać część która będzie się chować w magiel o długości np 1cm, chyba że nie jest to potrzebne przy takiej modyfikacji?
Ostatnio zmieniony czw 08 wrz, 2011 09:45 przez 180SX, łącznie zmieniany 2 razy.
jak widzisz ten element wyglada tak, ten maly pierscien przy tych dwoch zebach to jest jakby podkladka ktora sie wklada pod drazki zeby magiel mial wiekszy zakres pracy, zeby wydluzyc drazki o 5cm musialbys ten owalny element zrobic na 5cm
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
- borimichal
- -#Moderator

http://www.driftworks.com/forum/drift-c ... jz-43.html
tu macie jeszcze foty przerabianych zwrotnic
tu macie jeszcze foty przerabianych zwrotnic
BanOff, a co stoi na przeszkodzie żeby ten owalny element miał 5cm? Rozumiem że gwint tego elementu będzie miał większe obciążenie w ekstremalnych sytuacjach i jego złamanie jest bardziej prawdopodobne niż takiego krótkiego. Więc w praktyce można taki element wykonać tylko będzie większe ryzyko złamania się. Dobrze myślę?
Bori ciekawy patent znalazłeś
Bori ciekawy patent znalazłeś
Ban0ff'owi, raczej chodzilo o to ze jak chcesz wydluzyc drazek o 5cm to musisz wydluzyc ta najwieksza srednice z twojego rysunku z 2,5 na 5cm, bo wynika z niego ze wydluzasz drazek o 2,5cm a o 2,5 cm zwiekszasz zakres pracy przekladni(co teoretycznie dalo by wiecej drazka o 5 cm ale przekladnia tego nie lyknie),
mnie bardziej martwi w tym laczniku nie osiowym to ze pojawia sie tam moment ktory bedzie dzialal nie korzystnie na przekladnie, choc to nie wielkie ramie ale zawsze jakies
,
przy seryjnym rozwiazaniu mamy drazek w osi przekladni,
to jak kto sie podejmie testowania torowego tego patentu ??
jak cos pomieszalem to poprawiac
mnie bardziej martwi w tym laczniku nie osiowym to ze pojawia sie tam moment ktory bedzie dzialal nie korzystnie na przekladnie, choc to nie wielkie ramie ale zawsze jakies
przy seryjnym rozwiazaniu mamy drazek w osi przekladni,
to jak kto sie podejmie testowania torowego tego patentu ??
jak cos pomieszalem to poprawiac
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Nie właśnie na moim rysunku chowa się tylko gwint, reszta miała by być większa jak wewnętrzna część maglownicy i nie chować się, wtedy było by te 5cm więcej.
Co do testowania to jak ktoś mi to zrobi, nie widzę problemu
Jak ktoś to ogarnie w miarę szybko, tnz jeśli do połowy przyszłego tyg będę miał je w domu to na wyrazów to ogarnę.
Co do testowania to jak ktoś mi to zrobi, nie widzę problemu
W Tomsonie jest coś podobnego, ale nie "cofa" maglownicy.
http://www.tomson.com.pl/product-pol-73 ... x-S14.html
Ma to większe zalety niż podkładki pod drążki?
"Cech:
5 mm dystans od strony kierowcy
11mm dystans od strony
16 mm łącznie zwiększony zakres pracy maglownicy."
Czyli, tak jakby dwie podkładki po 8 mm?
http://www.tomson.com.pl/product-pol-73 ... x-S14.html
Ma to większe zalety niż podkładki pod drążki?
"Cech:
5 mm dystans od strony kierowcy
11mm dystans od strony
16 mm łącznie zwiększony zakres pracy maglownicy."
Czyli, tak jakby dwie podkładki po 8 mm?
Powodzenia, bez większych przeróbek w zawieszeniu nic Ci one nie dadzą poza blokowaniem kół przy max skręconych.
Są one uzupełnieniem jak już trochę pomodzisz.
Są one uzupełnieniem jak już trochę pomodzisz.
A znalazł już ktoś w InterCarsie drążki kierownicze z dłuższym gwintem wkręcanym do maglownicy, bo podobno z jakiejś Micry były chyba P&P do S13?
Ostatnio zmieniony ndz 27 lis, 2011 12:06 przez Litwinow, łącznie zmieniany 1 raz.
Z micry może pasują do serii ale jak ktoś przedłuży wahacz o 5cm to chyba nie wystarczą. Raczej by trzeba szukać w transitach itp. musiał bym zmierzyć długość drążka w swoim toi-toiu tylko w tranzitach chyba gwinty jakoś inaczej są rozwiązane 
Ja chyba coś takiego sobie zrobię bo wydaje mi się że to dobre rozwiązanie na drift/street samochód. Ciekawią mnie wyniki, o ile powiększa promień skrętu?? Ktoś może testowałpiotras1554 pisze:jak by był ktoś w stanie takie coś wymodzić to ja był bym chętny Obrazek
projekt "s13 CA18DET"....
topics34/s13-stock-project-m16-1-by-juris-vt19390.htm
topics34/s13-stock-project-m16-1-by-juris-vt19390.htm
- borimichal
- -#Moderator

zeby ten wynalazek mial zastosowanie to wypadaloby jeszce przespawac zwrotnice i wydluzyc wachacze-tak zebyscie o tym pamietali.
-
TOMSON
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam wszystkich,
Tą przedłużkę magla z naszej strony stosuje i Piotrek J. i Maciek W. Jak widać z dobrym rezultatem. Sprzedaliśmy też sporo takich przedłużek i generalnie klienci chwalą ją sobie nawet z seryjną zwrotnicą.
Mam też taki przedłużki jak na linku do Driftworksa "przesuwające" oś pracy maglownicy. Wyglądają tak jak te driftworksa tylko wykonane są z dużo twardszego materiału i mają ciut większe przesunięcie.
A jeśli chodzi o przedni drążek reakcyjny to mamy też taki tulejki które przesuwają go o 1 cm do wewnątrz. Nie jest to jakaś wielka różnica ale w prosty sposób dają dodatkowych parę stopni. Potem i tak koło zahacza o stabilizator.
Pozdrowienia
Tą przedłużkę magla z naszej strony stosuje i Piotrek J. i Maciek W. Jak widać z dobrym rezultatem. Sprzedaliśmy też sporo takich przedłużek i generalnie klienci chwalą ją sobie nawet z seryjną zwrotnicą.
Mam też taki przedłużki jak na linku do Driftworksa "przesuwające" oś pracy maglownicy. Wyglądają tak jak te driftworksa tylko wykonane są z dużo twardszego materiału i mają ciut większe przesunięcie.
A jeśli chodzi o przedni drążek reakcyjny to mamy też taki tulejki które przesuwają go o 1 cm do wewnątrz. Nie jest to jakaś wielka różnica ale w prosty sposób dają dodatkowych parę stopni. Potem i tak koło zahacza o stabilizator.
Pozdrowienia
TOMSON Motorsport
www.tomson.com.pl
(22) 836 50 40
Oficjalny dystrybutor - JE Pistons, Wossner, Carrillo, DTA Fast, Quaife, Jenvey, K1 Technologies, D2 Racing
www.tomson.com.pl
(22) 836 50 40
Oficjalny dystrybutor - JE Pistons, Wossner, Carrillo, DTA Fast, Quaife, Jenvey, K1 Technologies, D2 Racing

[/center]