FILTRY Stozkowe

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

Grzesiek85

moze ktos wrucic fotke ze swojim rozwiazaniem montarzu filtra storzekowego...chcialbym przed montarzem zobaczyc Wasze pomysly
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Łukasz 300ZX:Czy jest sens zakladac stozek do auta ktore nie ma turbo?

Tak.Mam stożka w BMW e36 325 Coupe i chodzi przepieknie :)
lukasz 300zx

A jak ma sie zamontowany GAZ to juz chyba nie ma sensu?
cziko

jak ma sie gaz to jest najlepsze co moze byc!!bo jak masz stozek i ten wszamy mechanizm strzeli to nie rozpiepszy ci obudowy i takich tam innych paltików w dolocie tylko pójdzie se na boki stożkiem
Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ODPOWIADAM PAJĄKOWI 2444 . MOŻESZ ZOBACZYĆ WLOT MA ZDJĘCIACH I FILMACH ZE ZLOTU WE WŁADKU. A JAK TYLKO BĘDĘ MIAŁ TROCHE CZASU TO POKAŻE ZDJECIA MOJE.
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

No dzisiaj wyszarpałem(tzn wyciagnołem,kuźwa troche problemu było z ta obudowa zwłaszcza w odkreceniu jej z tego miejsca gdzie jest przepływomierz,wszystko zastane i nigdy nie dokrecane...)obudowe filtra powietrza...Niestety musze coś pokombinowac bo moj stozek ma uniwersalne wyjscie i nie pasuje(BMC)Może juz to przerabialiście i wiecie jak to zrobic??Czekam na jakieś pomysły ;)
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

No stożek założony...Hehe nie wiedziałem,że bedzie inny efekt niż w samochodzie z silnikiem wolnossącym :P a szkoda ;/ Ale też mi sie podoba jak powietrze cofa sie i wali o łopatki turbiny przy zmianie biegu badż puszeniu gazu;) Fajne to im wyzsze obroty silnika tym więcej syczy :) Dolot powietrza zrobiłem z orginalnego tylko problem jest w tym,ze chyba przez niego nie wieje powietrze jak nie sa swiatła podniesione?Odgrodziłem od silnika blacha i juz sie tak nie nagrzewa ;) Samochód nie jest mułowaty...wręcz przeciwnie turbinka szybciej się wkreca :) Stozek mam BMC :) Pozdro :absolute:
Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Tka jak mówiłem efekt jest , ale wyjmij staru dolot on tylko preszkadza
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Hehe,właśnie wywaliłem seryjny dolot :) Tylko skad mam miec pewnosc ze stozek bierze sobie zimne powietrze?!Na wiosne jak bede zmieniał kolor to zrobie w błotniku wlot :) coś w podobie jak ma Jarkowy ;) chyba,że ktos zna inny sposób żeby doprowadzic do stożka zimne powietrze?!
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mam pytanko...Moge jezdzic na stozku w zime,czy lepiej zalozyc seryjny filter??
cziko

Dewik pisze:Mam pytanko...Moge jezdzic na stozku w zime,czy lepiej zalozyc seryjny filter??
MOZESZ SMIGAC JAK NAJBARDZIEJ 8) ZIMA WIADOM POWIETRZE ZIMNIEJSZE WIEC BEDZIE JESZCZE LEPIEJ TYLKO CO Z PRZYROSTÓW JAK SLISKO NA DRODZE :(
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

No dokładnie :) Slisko na drodze,ze nawet opony zimowe nie trzymaja :P Dzieki za rade :)Pozdro :absolute:
Awatar użytkownika
RoFAG
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

prosze mi powiedz jak wycyzścić/umyć stożek KN
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Są preparaty do czyszczenia stożków - poszukaj po sklepach albo necie na pewno znajdziesz. Czyszczenie przeważnie polega na wymyciu np. szczotką/gąbką a potem zakonserwowaniu drugim preparatem. Jeśli filtr jest ostro zabrudzony to wymycie pomoże, ale tylko częściowo. Generalnie po 2-3 wymyciach stożka ja bym taki wyrzucił i wymienił na nowy (chyba że czyścisz go w miarę często).
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Witam.
Czy ktos z Was mial moze do czynienia z stozkiem firmy "Fujita"?
http://moto.allegro.pl/item367738666_fu ... _k_n_.html

Przymiezam sie wlasnie do kupna stozka i ten wpadl mi w oko.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”