Google o postępach w usłudze Street View dla Polski
Moderator: Moderator
Nie ma się z czego cieszyć
To już dawno temu było w Polsce tylko nie udostępniane przez Googla. http://www.norc.pl/street-view/
Poza tym osobiście nie byłbym zbytnio zadowolony jak bym zobaczył siebie w nysie na tej "usłudze". Nie po to usuwam swoją rejestrację na fotach, żeby jakiś napisany na kolanie programik wrzucał źle obrobione zdjęcia ze mną (bo np. akurat mu nie wyszło poprawne wykrywanie twarzy)
Google ma już sporo spraw założonych w innych krajach za upublicznianie czyjegoś wizerunku bez jego zgody, bo powiedzmy sobie szczerze, te ich filtry od wykrywania twarzy są g... warte 
To już dawno temu było w Polsce tylko nie udostępniane przez Googla. http://www.norc.pl/street-view/
Poza tym osobiście nie byłbym zbytnio zadowolony jak bym zobaczył siebie w nysie na tej "usłudze". Nie po to usuwam swoją rejestrację na fotach, żeby jakiś napisany na kolanie programik wrzucał źle obrobione zdjęcia ze mną (bo np. akurat mu nie wyszło poprawne wykrywanie twarzy)
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
- roball
- Postojebca Nałogowy

Też się kiedyś zastanawiałem na tą kwestią,
myślę że opór to winna nowości,
internet bardzo zmienia relacje społeczne - niedługo stara definicja prywatności przestanie istnieć
myślę że opór to winna nowości,
internet bardzo zmienia relacje społeczne - niedługo stara definicja prywatności przestanie istnieć
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Jak miałbym się do kogoś włamać, albo coś zwinąć to rekonesans można będzie na street-view zrobić
Po co zwracać na siebie uwagę w miejscu planowanego przestępstwa skoro można je sobie obejrzeć na spokojnie w domu i zaplanować wejście/wyjście, co się tylko chce
Wcale bym się nie zdziwił jak by się okazało, że np. taki Breivik korzystał z tej opcji 
Ja czekam na google-apartment view, a potem google-inside flesh view...
Prywatność na życzenie co niektórych już dawno przestała istnieć - przykładem są najwięksi spamerzy na portalach internetowych, którzy o byle wyjściu na piwo muszą ze 3 posty nasmarować
Mi to nie odpowiada bo chce sobie w spokoju pierdzieć we własnym mieszkaniu bez informowania wszystkich wokoło o tym fakcie przez jakieś usługi, o których istnietniu nawet nie wiem, ale w przyszłości staną się modne i wygodne.
Prywatność na życzenie co niektórych już dawno przestała istnieć - przykładem są najwięksi spamerzy na portalach internetowych, którzy o byle wyjściu na piwo muszą ze 3 posty nasmarować
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Ja tam nie jestem przesadny co do prywatności 
Jaja miałem jak na norc oglądałem swoje okolice i jeszcze poldek pod blokiem stał
Jaja miałem jak na norc oglądałem swoje okolice i jeszcze poldek pod blokiem stał
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
x2mysza pisze:Jak miałbym się do kogoś włamać, albo coś zwinąć to rekonesans można będzie na street-view zrobićPo co zwracać na siebie uwagę w miejscu planowanego przestępstwa skoro można je sobie obejrzeć na spokojnie w domu i zaplanować wejście/wyjście, co się tylko chce
Wcale bym się nie zdziwił jak by się okazało, że np. taki Breivik korzystał z tej opcji
Prywatność na życzenie co niektórych już dawno przestała istnieć - przykładem są najwięksi spamerzy na portalach internetowych, którzy o byle wyjściu na piwo muszą ze 3 posty nasmarowaćMi to nie odpowiada bo chce sobie w spokoju pierdzieć we własnym mieszkaniu bez informowania wszystkich wokoło o tym fakcie przez jakieś usługi, o których istnietniu nawet nie wiem, ale w przyszłości staną się modne i wygodne.
- roball
- Postojebca Nałogowy

To działa w dwie strony - równie dobrze możesz zostać uwieczniony w chwili przestępstwamysza pisze:Jak miałbym się do kogoś włamać, albo coś zwinąć to rekonesans można będzie na street-view zrobićPo co zwracać na siebie uwagę w miejscu planowanego przestępstwa skoro można je sobie obejrzeć na spokojnie w domu i zaplanować wejście/wyjście, co się tylko chce
mnie też to wkurza - m.in. dlatego nie mam i nie będę miał konta na Książce Twarzy czy Ćwierkaczumysza pisze: Prywatność na życzenie co niektórych już dawno przestała istnieć - przykładem są najwięksi spamerzy na portalach internetowych, którzy o byle wyjściu na piwo muszą ze 3 posty nasmarowaćMi to nie odpowiada bo chce sobie w spokoju pierdzieć we własnym mieszkaniu bez informowania wszystkich wokoło o tym fakcie przez jakieś usługi, o których istnietniu nawet nie wiem, ale w przyszłości staną się modne i wygodne.
Człowiek człowiekowi wilkiem,