POMOCY!!!! zalewa sie (chyba)

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

lukasz 300zx

Moj z31 nie chce chodzic. Objawy sa nastepujace: po odpaleniu jak dodam gazu wkreca sie na obrotyale na wolnych dziwnie przerywa, i obroty skacza. Jechac sie prawie nie da bo mie ma mocy. Na wolnych cos jak by sie zalewal. :-x Streaszmie kopci (jak diesel)

Wymienilem: Przeplywomierz, swiece, kopulke, reg. niskich obrotow, wtryskiwacze byly czyszczone

Nie wiem co robic.
Jakies rady?
Co to moze byc?
cziko

ja ci prponuje zebys sprawdzil szczelnosc calego ukladu dolotowego :D ale teraz sie znam po wizycie nad mozem :twisted:
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

lukasz 300zx pisze:Moj z31 nie chce chodzic. Objawy sa nastepujace: po odpaleniu jak dodam gazu wkreca sie na obrotyale na wolnych dziwnie przerywa, i obroty skacza. Jechac sie prawie nie da bo mie ma mocy. Na wolnych cos jak by sie zalewal. :-x Streaszmie kopci (jak diesel)

Wymienilem: Przeplywomierz, swiece, kopulke, reg. niskich obrotow, wtryskiwacze byly czyszczone

Nie wiem co robic.
Jakies rady?
Co to moze byc?
Sprawdz sonde lambda, regulator cisnienia paliwa (sprawdz czy sie nie zablokowal) a jezeli to zadne z powyzszych to szukaj dziury w ukladzie dolotowym tak jak napisal cziko :)
Jezeli nie pomoze to daj znac.
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
lukasz 300zx

Dziury w ukladzie dolotowym nie ma, sprawdzilem. Pytani tylko czy moj model z 89 roku mial sonde lambda? O ile pamietam to nie mam :( Moze popszedni wlasciciel doszedl do wniosku ze jest nie potrzebna ....

gdzie szukac reg. cisnienia paliwa?
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Słuchaj ,ja bym się zastanowił nad jedną rzeczą , znam sie ciut na z31 , z tego co widziałem na foto , ten model niema prawa pochodzić z 89 , może masz tak w dowodzie , niegadaliśmy dzisiaj , ale mam pewne nowe info. Twój silnik nigdy niemiał turbo , pomimo że masz tak w dowodzie , pozatym pochodzi on z przed 87 roku na 100000% , niema bata aby był on 89 , nasz 89 jest znacznie dłuższy , ma troche inny przód , a już całkowicie inny tył tak jak na foto ci pokazywałem , pozatym np. części zawieszenia zupełnie nie pasują , jest inny krzyżak , kolumny są dłuższe , wiem bo tatko był po części i niestety niepasują z auta które wygląda wypisz wymaluj jak twoje. Może (chodz troche w to wątpie) masz składaka z 89 , a na serio jest 85 , 86 , , ja mam w dowodzie s13 97 więc wiesz ... , A co do zalewania , to masz gaz , niepisałeś tego tu ale w tym może lerzeć problem. Aha w naszym niema lambdy , to już tak na marginesie.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
lukasz 300zx

Wiem, wiem, Przypuszczalem ze moze on byc z roku 86. w dowodzie niestety mam wbite "skladak" :(
Jesli chodzi o te zalewanie sie silnika to zamontowany gaz w auci chyba nic do tego nie ma. Tak mi sie wydaje.
AUTO-LIDER

Sprawdź czujnik temp. silnika, jakie są objawy po nagrzaniu silnika, pogarsza się czy polepsza praca?
lukasz 300zx

Czujnik jest ok. Po nagrzaniu sie auta jest dokladnie tak samo. Silnik napewno sie zalewa bo nie chce chodzic na wolnych a na wysokich jako tako chodz przy czym bardzo kopci.

Zupelnie nie wiem co to moze byc :(
Prosze jeszcze o jakies rady. Ewentualnie namiary na jakiegos dobrego mechaniak (najlepiej nie drogiego) co umial by sie zajac moim autkiem.
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

lukasz 300zx pisze: Ewentualnie namiary na jakiegos dobrego mechaniak (najlepiej nie drogiego) co umial by sie zajac moim autkiem.
Hmm, a więc nie wiem czy jest tani, ale z tego co pisze zna się na rzeczy i mieszka niedaleko Ciebie. Spójrz post ponad swoim Auto Lider :D
Pewnie nie bedzie problemu z obekjrzeniem auta.
EMWU is dead
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”