Spiek 6-cio ramienny CA18DET
Moderator: Moderator
- Konrad
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Radzikowski Cię skasuje ok 500-700zł za wzmocnienie docisku, jeżeli masz możliwości i dwa dociski to zrób sobie sam, wyjdzie najtaniej.
Co do spieka to moim zdaniem nie ma sensu, miałem spieka od radzikowskiego i rozleciał się po 3tyś km, kilka wizyt na wyrazowie i pojeżdżawki po mieście. Wysłałem na reklamacje i powiedział mi że się zużył a miał wytrzymać ok 20k kilometrów.
Obecnie mam wzmocniony docisk i tarcze Exedy za 150zł i daje rade bez problemów, cały Toruń przeżyło i zero uślizgów, mój setup 330km/400nm opony na tył 205-225.
Co do spieka to moim zdaniem nie ma sensu, miałem spieka od radzikowskiego i rozleciał się po 3tyś km, kilka wizyt na wyrazowie i pojeżdżawki po mieście. Wysłałem na reklamacje i powiedział mi że się zużył a miał wytrzymać ok 20k kilometrów.
Obecnie mam wzmocniony docisk i tarcze Exedy za 150zł i daje rade bez problemów, cały Toruń przeżyło i zero uślizgów, mój setup 330km/400nm opony na tył 205-225.

Konrad pisze: Obecnie mam wzmocniony docisk i tarcze Exedy za 150zł i daje rade bez problemów, cały Toruń przeżyło i zero uślizgów, mój setup 330km/400nm opony na tył 205-225.
rozumiem że masz wzmocniony właśnie tą metodą opisaną w linku ?
Znalazłem foty kumpla co robił sprzęgło do S13 u Radzika i potwierdzam, że jest zrobione jak z linka wyżej. Są 2 słoneczka, z czego jedno jest nieco przycięte. Tarcze organiczne od Radzika mają okładziny firmy Luk.
Obecnie też mam dylemat. Mam komplet Exedy ale nie daje rady powyżej 1bar. Tarcza ma jeszcze 1,2mm okładziny do nitu, więc skupię się na docisku.
Jak będziesz sam wzmacniać docisk gh to pisz na bieżąco co z tego wyszło.
Obecnie też mam dylemat. Mam komplet Exedy ale nie daje rady powyżej 1bar. Tarcza ma jeszcze 1,2mm okładziny do nitu, więc skupię się na docisku.
Jak będziesz sam wzmacniać docisk gh to pisz na bieżąco co z tego wyszło.
ja to na spontanie wszystko robie ale spoko dam znać co i ja. W tygodniu zrobie ten docisk. właśnie ogarnełem 2 - tylko podjechać. Te śruby mi się troszkę nie podobają. Coś pomyśle żeby innaczej może to zrobić. Dzisiaj jeszcze pały mnie ganiały - skoczyłem kilka donatów pokręcić na skrzyżowaniu, więc się nie wychylałem już i nie jechałem do kumpla po ten docisk. Ale tydzień udany Icek + orurwanie z nierdzeki zamontowane, chip stage 3 też , no i przepływka Z32 ;D a i wtryski 440. hehe i poliuretany z przodu. Obniżające sprężyny obciełem jeszcze o zwój i hmm brakuje 4cm, żeby koło ocierało o budę. Nie wiem jak robią glebe żeby była konkretna. Chyba tylko gwint zaspawany na stałe.
Mi też ślizga sie powyżej 1bara. Ale i tak wymiata, już się nie moge doczekać
Moja żona też "się cieszy"
hehe
Mi też ślizga sie powyżej 1bara. Ale i tak wymiata, już się nie moge doczekać
Ostatnio zmieniony sob 23 lip, 2011 23:37 przez gh, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już, dzięki Bralesowi mam sprzęgło wyjęte, drugi docisk też mam ale jakoś nie czuję tematu samemu wzmacniać. W linku ktoś po prostu przełożył słoneczko i gotowe. Docisk od Radzika ma drugie słoneczko nieco przycięte. Pytanie o ile je skracać, żeby to miało ręce i nogi? Noi jak piszesz te połączenie śrubowe nie przemawiają ale pewnie da radę kogoś znaleźć kogoś kto to zanituje.
Nie wiem z czego te nity są zrobione. Ja myślałem, żeby je jakoś ładnie odwiercić i tig-iem zaspawać z powrotem, albo właśnie nowe nity, ewentualnie inne śruby- może zamkowe. Na razie nie mam w ręku docisku i tylko tak sobie rozmyślam. Słoneczko musisz przyciąć około 1-1,5cm. Trzeba zobaczyć jakie są średnice przy tarczy. żeby się nie okazało, że to słoneczko pod spodem, po wciśnięciu nie wchodzi w tarcze. Jeszce po głowie mi chodzi skrzynia 6biegowa;) jak już grzebać;)
Ostatnio zmieniony ndz 24 lip, 2011 12:31 przez gh, łącznie zmieniany 1 raz.
- borimichal
- -#Moderator

problemy ze sterowaniem pojawiaja sie dlatego ze zeby je nacisnac potrzeba podejrzewam conajmniej 1,5x wieksza sile
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
http://www.nissantech.pl/?showtopic=7782&st=0 Myśle że ktoś moze skorzystać. Ja narazie nie mam problemów z pompką ani wysprzęglikeim ale pompka była regenerowna niedawno i wysprzęglik też. Zobaczymy ile wytrzymają...
właśnie tak myślałem nad tym słoneczkiem. Wydaje mi się, że należy skrócić je jak najmniej. Mogę się mylić ale im więcej przycięte to inaczej siłą się układa i przestaje działać na zasadzie dźwigni, a to pierwsze słoneczko się wygina w najcieńszym miejscu dlatego może być problem, że się nie wysprzęgla .
A znacie jakieś sprawdzone firmy, które wzmacniają docisk w rozsądnej cenie ?
Radzik zażyczył sobie 1200zł, mówiłem, że tylko interesuje mnie docisk. (pół roku temu kumpel płacił 1100 ale łącznie z tarczą organiczną). Z tarczą spiekową cena 1600zł.
Wróbel - Docisków nie wzmacniają, za to robią spieki i np 4ro ramienny około 350zł.
Jakieś alternatywy ?
Radzik zażyczył sobie 1200zł, mówiłem, że tylko interesuje mnie docisk. (pół roku temu kumpel płacił 1100 ale łącznie z tarczą organiczną). Z tarczą spiekową cena 1600zł.
Wróbel - Docisków nie wzmacniają, za to robią spieki i np 4ro ramienny około 350zł.
Jakieś alternatywy ?

[/center]