Zielone diody w przyciskach od nawiewu...

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mattew
Coś już wiem
Coś już wiem

Jak w temacie, szukam informacji na temat tych zielonych diod w przyciskach od nakierowania nawiewu :D
Wie ktos co to ?

Mowa o S13 :wink:
Ostatnio zmieniony wt 19 lip, 2011 20:24 przez mattew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Nie świecą? Rozbierałeś już sterownik na części pierwsze? U mnie w s14 też się nic nie świeciło, po rozebraniu sterownika okazało się, że to wcale nie diody, a poprzepalały się ścieżki na płytce. Zastąpiłem je przylutowanym cienkim przewodem i wsio bangla ;)
Awatar użytkownika
Nurek200SX
Stały gość
Stały gość

Podłączam się do pytania. Jak wyciągnąć te przełączniki żeby ich nie uszkodzić, czy można wymienić żarówki? jak tak to na jakie i gdzie można je dostać :D
...:::200SX S13:::...

Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Awatar użytkownika
mattew
Coś już wiem
Coś już wiem

kosmaty_ pisze:Nie świecą? Rozbierałeś już sterownik na części pierwsze? U mnie w s14 też się nic nie świeciło, po rozebraniu sterownika okazało się, że to wcale nie diody, a poprzepalały się ścieżki na płytce. Zastąpiłem je przylutowanym cienkim przewodem i wsio bangla ;)
Rozbieralem bo podswietlenie reszty nie dzialalo, ale juz smiga :) Dodatkowo mam zamiar zmienic podswietlenie wszystkiego ( deski, przyciskow itp. ) na biale led.
A juz wymieniajac wszystko na ledy, chetnie zmienilbym kolorek tych zielonych diod na czerwony :mrgreen:
NurekPolczyn pisze:Jak wyciągnąć te przełączniki żeby ich nie uszkodzić, czy można wymienić żarówki? jak tak to na jakie i gdzie można je dostać :D
Na spokojnie i delikatnie, pewnie beda jakies zatrzaski.
Dodam ze diody w przelacznikach ( zielone ) powinny byc te same ( tak wygladaja ) co w suwakach od temperatury i mocy nawiewu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”