1. Wastegate Vacuum hose link : czy musze cos wiecej kombinowac z tym czy po prostu blow off ktory mam zastepuje opcje tego rozwiazania ?
2.Czy T28 bez problemu podchodzi/pasuje do kolektora wydechowego stockowego czy cos trzeba dlubac z bolcami bo sa za krotkie czy cos, bo gdzies costam wyczytalem ze za krotkie sa dlatego wole zapytac
3. Z tego co znalazlem na forum to seryjny downpipe pasuje bez problemu tylko jeden z otworow trzeba rozpilowac troche
4.Wiadomo przewody gietkie bo inaczej to jakies niporozumienie
5.CA18DET mam serie wiec ktora docieram jeszcze na lekko umoczonym T25 jak wrzuce T28 to doladowanie 0.35 mam zamiar dac na poczatek-tyle ile seryjny WG wycisnie ztego co gdziestam wyczytalem i odpowiada to jako tako mocowo seryjnemu doladowaniu T25... oczywiscie mam MBC properfekt ,ale z tego co czytalem to juz pozniej Stage 1, Stage 2 chip trzeba (oczywiscie FMIC etc)... jest wogole sens stage 1 czy od razu stage 2 tak sie zastanawiam bo chcialbym jak narazie unikac wymiany wtryskow w silniku
6.Wogole panowie doradzacie chipy wrzucac czy Nistjuna jakiegos bo jak narazie to zielony jestem i nie wiem nawet jak nistune ustawic wiec i tak bym musial do kogos jechac... Chip prostsze rozwiazanie sie wydaje wiadomo tylko go wlutowac... oczywistym jest ze i tak bym gdzies podjechal i afr sobei zmierzyl dla swietego spokoju bo chyba apexi turobo timer zbyt dokladnego odczytu mi nei da
Rozpisalem sie troche , ale to dlatego ze nei chce nic spierd...chce to zlozyc raz a dobrze bez niespodzianek pozniej i niepotrzebnych awarii...
Thx Jak cos to krzyczcie