no na pewno hosting, ale co jeszcze w związku z funkcjonowaniem 4um?
A co do zlotów. No niestety z racji swojego niedługiego stażu w posiadaniu Nissana a co za tym idzie stażu również na TK nie było mi dane towarzyszyć Wam na Zlocie ani RT ( chodź zaklinam się że na 100% spotkamy się na pierwszym zlocie jaki będzie po poskładaniu mojej Nysy

), to czytając wszystkie tematy dotyczące zlotów da się zauważyć że składka na weekendowy zlot to ok 200-250zł, przy czym różnego rodzaju gadżety typu naklejki, smyczki, identyfikatory są dodatkowo płatne.
Poprzednim moim autem "do zabawy" był przez prawie 8lat Mitsubishi Eclipse. Kupiłem go w lutym a w maju byłem na pierwszym zlocie "Mitsubishi Eclipse Klub Polska". Przez wszystkie lata użytkowania Mitsu byłem na WSZYSTKICH zlotach w zasadzie w każdym rejonie polski od gór po morze. Ale do czego zmierzam...
Na kazdym zlocie był tor i na każdym zlocie mieszkaliśmy w hotelach ewentualnie w domkach. Z tego co kojarzę raczej składki nie przekraczały tych 250zł za weekend a często były sporo mniejsze. Wiadomo że największy koszt to wynajęcie toru a cenę tą rozbijacie na wszystkich uczestników czy tylko na osoby jeżdżące - w sensie na kierowcę czy na osoby towarzyszące też ??
Podam tak na swoim przykładzie:
Miałem przyjemność organizować X jubileuszowy zlot MEKP u siebie w Kielcach. Wynająłem TOR KIELCE z całą obsługą ( bo inaczej się nie da). Impreza trwała od piątkowego popołudnia do niedzieli. Mieszkanie załatwiłem z porządnym hotelu GROMADA na obrzeżach kielc. Mieliśmy w główny dzień zlotu imprezę którą w całości obsługiwał hotel a było w tym: duży grill z "opałem", zarcia pod korek (kiełbasa, kaszanka, karczek, ogórki, smlaczyk itp), kawa/herbata, obsługa, muzyczka i światełka do potańczenia.
Mogło by się wydawać że będzie to kosztować nie wiadomo ile a tak naprawdę wyszły psie pieniądze bo nocleg kosztował w zależności od pokoju (2 czy 3os) 40 albo 37zł plus 37zł za impreze i 13zł składki organizacyjnej co dawało na osobę 130 lub 124zł całkowitego kosztu 3 dniowej imprezy. Z pięnięzy organizacyjnych - z tej składki 13zł kupiliśmy wodę dla uczestników na tor bo gorąco, nagrody w licznych konkursach oraz puchary z rozgrywane na torze zawody.
Nie zapominając o kosztach toru to każdy jeżdżący dopłacał 200zł od auta za wjazd. Koszt ten oczywiście mógł być niższy ale w MEKP nie ma zdyt dużo osób które upalają swoje auta na torach więc i odsetek jeżdżących na torze był stosunkowo nieduży do ilości aut wogóle uczestniczących w zlocie.
Do czego tak w ogóle zmierzam opisując te zloty. Ano do tego że suma składki na zlot w ok 200-250zł jest sumą moim zdaniem w pełni pokrywającą koszty organizacji, tak więc jakie "składowe" zlotu pokrywacie ze składki członkowskiej??
Cieszę się Domino że to właśnie Ty odpisałeś mi jako pierwszy bo zdaje mi się że Ty organizujesz/oraganizowałeś zlot w Toruniu tak więc masz na ten temat największą wiedzę i możemy sobie porozmawiać jak organizator z organizatorem
Jeszcze jedno: Żeby mnie nikt źle nie zrozumial, nie mam tu zamiaru nikogo broń Boże posądząć o jakąś defraudację gotówki, życie na koszt klubowiczów czy podważać zasadność uiszczania składek !
Pytam z czystej ciekawości bo na MEKP mamy skarbnika który co jakiś czas informuje w odpowiednim temacie o aktualnym stanie konta, za co wpłyneło za co zapłacono itp a tu nic takiego nie widziałem.
PEACE !
Domino, ile płacicie za wynajem Torunia na dzień? Może być tu, a jak to tajemnica to może być na PW

Myśmy mieli z 7 lat temu na toruniu zlot ale to nie pamiętam zrzuty a i pewnie się przez ten czas ceny zmieniły .
Jeszcze raz Pozdro