Uszczelka turbo

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Witam. przyszedl mi do glowy pomysl, a mianowicie bede wyciagal silnik i zmienial uszczelka kolektor/turbo i bede oddawac te elementy do planowania i teraz pytanie jak bym to zlozyl bez uszczelkie? nie mialo by czego wydmuchac :evil: w bmw e34 2,4 tds nie bylo uszczelek a cisnienie jest chyba 1,3-1,4 i wytrzymuje co wy o tym myslicie?

pewnie temat byl ale nie potrafie posluzyc sie ta wyszukiwarka :roll:
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
Scratch
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Kiedyś jedna osoba zamawiała u mnie flansze pod kolektor i mówiła że nie można kupić uszczelki więc w takich sytuacjach zawsze dawała do planowania dwie płaszczyzny i podobno trzymało to bez problemów.
s13 SR20DET
kamil 240
Stały gość
Stały gość

turbo wysokopreznego silnika nie nagrzewa sie tak co turbo benzyna dlatego turbiny w benzyniakach sa dodatkowo chlodzone woda. metal jak jest goracy to sie rozpreza - chodzi o to ze pracuje i dlatego bez uszczelki nie nada bo ona jest nieoddzowna wedlug mnie
Awatar użytkownika
steveo
Coś już wiem
Coś już wiem

wiele turbobenzyn nie miało uszczelek między kolektorem a turbo,w takim wypadku oczywiście wymagane jest planowanie
pozdro
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ale po co komplikowac sobie zycie, jesli masz CA to kupujesz uszczelke od lublina, skrecasz i jezdzisz, tam nie ma co wypalic bo uszczelka jest cala metalowa, jezdzilem na takiej sporo czasu, seryjne sie poddawaly i co jakis czas je wypalalo. Wlozylem z lublina i zapomnialem o problemie
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

mialem z lublina i po miesiacu poszlo w pizdu:( moze nakretki nie te;/
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a co sie z nia stalo? bo nie wierze ze sie przepalila :D
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jeszcze nie wyjete wiec nie wiem ale podejrzewam ze "wydmuchalo uszczelke przez co byl luz miedzy turbo a kolektorem i nakretki sie poluzowaly" lub druga bardziej prawdopodobna "poluzowaly sie nakretki bo tamte byly <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> i przez to uszczelka poszla sie <font class="red">PIP</font>;/"
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

jeszcze nie wyjete wiec nie wiem ale podejrzewam ze "wydmuchalo uszczelke przez co byl luz miedzy turbo a kolektorem i nakretki sie poluzowaly" lub druga bardziej prawdopodobna "poluzowaly sie nakretki bo tamte byly PIP i przez to uszczelka poszla sie PIP;/"
raczej druga opcja, watpliwe zeby wydmuchalo taki kawalek blaszki,
a w sumie to sam sobie odpowiedziales piszac ze nakretki byly "kiepskie" ;)
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”