KOlektor na blysk

kolektory wydechowe, tłumiki, downpipe, itp.

Moderator: Moderator

rottie

Czy takie cos mi da cos sensownego oprocz fajnego wygladu pod maska?czy oplaca sie kupowac taki kolektor??
Obrazek
Obrazek
ChEsTeR

Z tego co widze to jest ladny kolektor ale nie 4-2-1 jaki juz masz pod maska. To niby tez taki jest tyle ze rurki powinny sie laczy 4 z 1 i 3 z 2 a tam jest 1 z 2 i 3 z 4. Moze sie okazac ze bedzie gozej niz jest.
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

opłaca się, nie jest idealny, ale dobrze wykonany, i lepszy niż fabryczny.
rottie

No to mamy 1:1 :?
A czego moge po tym kolektorze oczekiwac??bo jeszcze chodzi mi o to czy jest to warte pieniedzy ktore musze na to wydac.Bylbym wdzieczny za szybkie odpowiedzi bo to jest aukcja na ebayu :wink:
cziko

no napewno wpłynie korzystnie na opróżnianie silniczka co nie jakies tam małe kucyki z tego tez napewno powinne byc !!nie duzo ale zawsze no i ta poprawa!!jeszcze bym sie zapytał ile to kosztuje??moze i ja bym se cos takiego sprawił :D
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

Kolektor rownorurowy podobno poprawia gore a pogarsza dol. Przy lekkich modyfikacjach mysle ze nie zobaczysz roznicy chyba ze podniesiesz maske a tu blysk po oczach :D oczywiscie po jakims czasie zrobi sie fioletowy. Jezeli cena jest atrakcyjna (powiedz ile i z jakiego zrodla) i chcesz zaszalec to bierz. Nie spodziewaj sie fajerwerkow.

edit: to nawet nie jest rownorurowy jak sie przyjzalem tylko taki rownorurowy parami. To juz niewiem - ale ladny
Ostatnio zmieniony pn 17 maja, 2004 16:40 przez 200sx, łącznie zmieniany 1 raz.
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Hmm, ładny kolorek. Nie będzie Ci się nagrzewał od słońca :D :D :D
Szkoda kasy moim zdaniem. Nawet efektu wizualnego nie uzyskasz, chyba że pochromujesz (polakierujesz) wszystkie plastykowe i gumowe części
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jaki by nie był, to ma lepszy przepływ niż oryginał, jest mniej restrykcyjny. Poprawi się głównie reakcja na gaz (zauważalne), a moc, to już drugorzędna sprawa, chodź jeszcze nie widziałem wykresu na którym po zamontowaniu takiego kolektora byłyby spadki. Dla ciekawostki, wystarczy obejrzeć kolektor od BMW Turbo (po Keyser'ze), który obok równo odległościowego nawet nie stał, a efekt przyniósł.
Oczywiście cena jest istotna, bo nie wszystko jest warte swojej ceny, więc ile???
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
rottie

na razie jakies 80 funtow z przesylka,co przy fakcie ze czaje sie na drugiego 200sx'a juz jest kwota przy ktorej sie zastanawiam czy mi to potrzebne :P
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

To się opłaca, nie są to duże pieniądze nawet jak na Polskę (oczywiście jeśli chodzi o kolektor).
Jak bym się nastawiał na większą przyjemność z jazdy, to bym brał, łatwiej na takim kolektorze utrzymać ciśnienie. Będzie efektywniejszy, szczególnie jak pokusisz się o wyższe ciśnienie na turbinie.
W Polsce firmy każą sobie płacić 1k PLN za kolektor (i to wtedy jak się zna ludzi którzy to robią i się na nich bonusik wymusi).
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
ChEsTeR

Tyle ze tamte kolektory byly fachowo zmontowane. Aby kolektor cos dawal nie moze to byc szkrzynka tka jak montuje grabowski a to mniej wiecej cos takiego jest. Brdziesz mial cofanie sie gazow na 4 cylindrze. Kolejnosc zaplonu jest 1-3-4-2 Pierszy ladnie sie ulozy drugi tez a trzeci sie cofnie do otwierajacego sie czwartego cylindra i caly misterny paln w piz...u jak juz masz placic za cos to nie to bedzie pozadne. Ja bym nie kupowal
rottie

Dzieki za opinie,wydam na intercooler :P :lol:
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Jesli juz jakis kupowac to taki!! Tylko ze Wastegate trzeba zamatowac!! Ale wyglad jak najbardziej pozytywny!!
Załączniki
ca18det top mount.jpg
ca18det top mount.jpg (136.68 KiB) Przejrzano 9000 razy
ChEsTeR

Tylko jeszcze T3 albo T4 by sie przydalo kupic.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

To inny widok! Tyle ze z zamatowana juz turbinka!

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 75798&rd=1

Niestety nieda sie wrzucic fotek!! sa (CHYBA) za wielkie!!
Zablokowany

Wróć do „Układ wydechowy”