stukanie
Moderator: Moderator
-
Micz
dzięki, już pojutrze wkładam motor do środka i w końcu przekonam się czy to prawda że tak ludzie wszystko tym wymijają 
-
Anonymous
Witam mam kilka pytanek. Mianowicie od niedawna cos zaczeło mi delikatnie pukac w silniku. Najwyrazniej słychac to pukanie od strony turbiny. Na zimnym nic a nic nie puka. Jak sie rozgrzeje zacznie leciusienko pukac albo i nie. Róznie bywa. Nie jest to jakis niesamowity łomot tylko leciusienkie pukanie. Jak dodam gazu nie słychac nic przez caly zakres obrotów. Nie słychac zadnego stukania jak silnik schodzi z obrotów.Zapomnialem dodac ze puka równomiernie tj cyklicznie w takich samych odstepach czasowych.
Teraz kilka pytań:
- Panewka jak zaczyna stukac to wali non stop i przez caly zakres obrotów
- Czy jak juz zacznie stukac to bedzie non stop stukała czy moze to stukanie ustac a nastepnie znów zaczac stukac
- Głosne jest stukanie panewki czy ciche ?? (Wiem ze to dziwne pytanie) Jest to jakies zgrzytanie czy puk puk puk??
Teraz kilka pytań:
- Panewka jak zaczyna stukac to wali non stop i przez caly zakres obrotów
- Czy jak juz zacznie stukac to bedzie non stop stukała czy moze to stukanie ustac a nastepnie znów zaczac stukac
- Głosne jest stukanie panewki czy ciche ?? (Wiem ze to dziwne pytanie) Jest to jakies zgrzytanie czy puk puk puk??
Panewki... powiem jak to bylo u mnie... jak juz zaczely walic to bylo je naprawde glosno slychac przy 2000-3000 rpm. a odglos hm jak by tutaj to przyblizyc, popychacze jak stukaja jest podobny bardzo dzwiek.
na zimnym nie slychac panewek gdyz olej jest zimny a co za tym idzie gesty.. jak sie rozgrzeje/rozrzadzi .......
wiecej w sprawach technicznych sie nie wypowiem bo sie nie znam
pozdro
na zimnym nie slychac panewek gdyz olej jest zimny a co za tym idzie gesty.. jak sie rozgrzeje/rozrzadzi .......
wiecej w sprawach technicznych sie nie wypowiem bo sie nie znam
pozdro
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
-
Anonymous
U mnie słychac tylko przy 800-900 rpm potem nic a nic nie słychac... I to tez róznie bywa raz stuka za 5 min juz nie stuka. Bywa tak ze caly dzien pojezdze i nic nie stuka a czasami jest tak ze przejade 5 km zacznie stukac i potem przestanie...
a mzoe to gora silnika popychaczory ale to tylko spekulacje..... jedz do mechaniora i niech poslucha
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
posłuchaj krecac przepustnicą od 1500 obr powinno być slychac delikatny stukot i wzrasta częstotliwość w miare obrotów i przy odpuszczaniu jak schodzi z obrotów
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
-
Anonymous
posłuchaj krecac przepustnicą od 1500 obr powinno być slychac delikatny stukot i wzrasta częstotliwość w miare obrotów i przy odpuszczaniu jak schodzi z obrotów
najprawdopodobniej to szklanka ja u siebie tesh tak mam nieraz cisza a ja dostanie w pizdę to zaczyn pukać ale nie zawsze więc narazie się tym nie przejmuję tylko delektuję się jazdą ale jak chcesz to mam idealną metodę na wszystkie stuki i piski trzeba podgłosic radio 
sprzedam koguta tel 997
no wiesz nie kazdy lubi jak mu cos stuka, puka, kopci i żeby każydy mowil ze sie jezdzi drutemjasiu pisze:najprawdopodobniej to szklanka ja u siebie tesh tak mam nieraz cisza a ja dostanie w pizdę to zaczyn pukać ale nie zawsze więc narazie się tym nie przejmuję tylko delektuję się jazdą ale jak chcesz to mam idealną metodę na wszystkie stuki i piski trzeba podgłosic radio
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
drutem nie drutem ale parę osób jush się pomyliło do mojej nyski na gazie no nie cziko
a i kapcia pali nieżle a c odo szklanek to będę je wymieniał w najbliższej przyszłości bo chyba wiem które to także jush niedługo będzie cisza jak w kościele ale narazie to tylko raz na jakiś długi okres popuka i przestanie
sprzedam koguta tel 997
A ja miałem taką dziwną rzecz , po ostrej jeździe na autostradzie , przez jakieś 2-3 min powyżej 200 , jak zatrzymałem się przy Maku na kanapke , na wolnych obrotach silnik robił tak puk puk puk puk puk (jakieś 10sek) bee i 20 sek ciszy potem znowu i znowu , do dzisiaj tego niema , czyli już jakieś 5 dni , sukocik dochodził wyraźnie z pod pokrywy zaworów ,naprawde wysoko wysoko, ale potem już itak mnie zlało , proste pytanko "czy już się bać!?