Montaż alarmu

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Jako, że zakupiłem nowe ustrojstwo bo mało mi zabezpieczeń w samochodzie to zakładam temat zanim się za to zabiorę.

Pytanie - Co, jak i z czym to się je żeby nic nie spierdzielić :) Jeśli ktoś montował i ma z tym jakieś doświadczenia to wszelkie info mile widziane (może być na priv).

Mam to ustrojstwo do założenia http://allegro.pl/spy-z-powiadomieniem-na-pilota-2-xlcd-czujniki-fv-i1565631647.html
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
BloodS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Podpowiem, że bardzo przydatnym narzędziem podczas prac przy kablach i alarmie jest probówka na 12V, taka z kabelkiem i klipsem na kabelku. Klips do masy, gdziekolwiek zakładasz i nakłuwając kable znajdujesz te które są potrzebne :wink: Na przykład te od kierunkowskazów, zapłonu, prądu stałego bez włączonej stacyjki i takie tam :P
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

w sobotę jak mi przypomnisz to powiem ci które są od kierunków bo ja swój alarm wywaliłem na pewno są pod kierownicą :D osobiście polecam odcięcie pompy paliwa kabel jest przy lewym progu koloru też nie pamiętam w sobotę lukne
Ostatnio zmieniony czw 28 kwie, 2011 17:05 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

taka podpowiedz...nie podpinaj sie do kierunkow tak jak jest w instrukcji tylko pod awaryjne. Najlepiej pod wlacznik. O wiele latwiej i szybciej. Zakladalem alarm u siebie i u kolegi. Chwile nad tym spedzisz ale bez miernika to sie nawet nie zabieraj.
Ostatnio zmieniony pt 29 kwie, 2011 09:28 przez dapper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bullseye
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Z alarmem problemu nie ma, serwisówka i instrukcja i sam podłączysz w max 3h (jak nie umiesz lutować bądź ręce będą się trzęsły).
Osobiście kupiłbym najtańszy alarm, w końcu po co ci te piloty z LCD ? A zamiast tego zbudować do alarmu jakąś mechaniczną blokadę z wykorzystaniem siłownika 12V. Bo nie ma co się oszukiwać, 90% ludzi odcina pompę i dla złodzieja to żadna filozofia podłączyć. Trzeba go zaskoczyć :D

PS. Ja się podpinałem pod kierunki właśnie, dzięki temu alarm przy wyłączaniu miga wszystkim raz, a jak włączam to najpierw prawa, lewa, prawa i na koniec pisk.
Ostatnio zmieniony pt 29 kwie, 2011 10:05 przez Bullseye, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Bullseye pisze:Osobiście kupiłbym najtańszy alarm, w końcu po co ci te piloty z LCD ? A zamiast tego zbudować do alarmu jakąś mechaniczną blokadę z wykorzystaniem siłownika 12V. Bo nie ma co się oszukiwać, 90% ludzi odcina pompę i dla złodzieja to żadna filozofia podłączyć. Trzeba go zaskoczyć :D
z mechanicznych to ja mam zabezpieczenie i o odjechanie samochodu się martwić nie musze ;] Ale jak mi się różne tałatajstwo szlaja po garażu podziemnym (a radia tam potrafią ginąć) to nie usłyszę syreny inaczej jak po powiadomieniu radiowym na pilocie - stąd ten wybór.

Też myślałem od razu żeby olać kierunki tylko wpinać się w awaryjne.
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

pod kierą 2 cienkie zielone prawdopodobnie kierunki tylko te miałem rozcinane do pompy nie pomogę bo już mam instalacje izolacją zaklejone te 2 czujniki od alarmu co są pod sufitem niektóre mają regulacje można je tak ustawic że będą łapac nawet przed drzwiami
Ostatnio zmieniony pt 06 maja, 2011 21:53 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”