Off-Top v. 3.00

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Melchior
Coś już wiem
Coś już wiem

Fila, co ty robisz z tym samochodem ?

Jak to sprzęgło klękło ? tarcza się już zużyła ?
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Tzn nie wiem co sie stalo .... Kiedys jak ten samochód kupilem i odrazu silnik zmienialem itd itp nie zabardzo mialem kase na nowe sprzegło wiec stare oddalem do regeneracji ( nabicia).... Biegi jakos zawsze mi ciezko wlazily... A ostatnio wchodza z chrobotem a pedał sprzegła mam na maxa mieki....Jacek mi powiedzial ze mam do wymiany... Wiec ostatnio kupilem sobie caly kit tzn tarcze i docisk exedi i mam nadzieje ze beda leciutko chodziły....

Teraz najgorsze jest czekanie na termin W JSS bo maja tam na maxa duzo roboty :cry:
Awatar użytkownika
Melchior
Coś już wiem
Coś już wiem

Fila, a wymieniałeś kiedyś płyn od sprzęgła. Powinno się go wymieniać razem z hamulcowym. W warsztatach mają taki miernik, czy płyn jest gitesik, czy nie. Jak masz miękki pedał, to na moje oko jest zapowietrzony układ wyciskowy sprzęgła.
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Nie, nie to nie plyn bo zmienialem ze 2 dni temu i tez odpowietrzalismy.... Sprzegło jest na 100% na wykonczeniu :cry:...

Btw mam takie pytanie.... co to za oznaczenia S13, RS13, RPS13... Ja w numerze na tej tabliczce mam RS13.... Czym one sie od siebie róznia ???
Awatar użytkownika
mellow
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Fila. pisze:Nie, nie to nie plyn bo zmienialem ze 2 dni temu i tez odpowietrzalismy.... Sprzegło jest na 100% na wykonczeniu :cry:...

Btw mam takie pytanie.... co to za oznaczenia S13, RS13, RPS13... Ja w numerze na tej tabliczce mam RS13.... Czym one sie od siebie róznia ???

RS13 - CA18DET buda hatchbag ( 180sx )
PRS13 - SR20DET - 180sx
S13 - CA18DET coupe ( Silvia )
PS13 - SR20DET Silvia
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service
Kruchy

Na maxa jestem z robato papierkowa zawalony wiec nie za bardzo mam czas pomniejszyc zdjecia o ktorych juz kilka razy wspominalem (te z Canady 8) ) wiec od czasu do czasu po prostu cos wrzuce, ale nie na raz. Dzis policja...oby Turbokillerzy takiej w drodze na ZLOT nie spotkali :wink:

PS: 2 KUBUS - jesli w tym Gdansku stoi nowy Grand Prix to duzy szacuneczek - ja stawiam, ze to stare wersje - te faktycznie widzialem ( a w ogole czasami sa mylone z Grand Am'ami)

policaje:
Załączniki
Policja z St. John's...chyba kulawi...
Policja z St. John's...chyba kulawi...
policja z NF ok.jpg (58.16 KiB) Przejrzano 5982 razy
Kruchy

jeszcze dorzuce to, choc nie wiem kiedy sie pojawilo na stronie - jak stare, to sorki:
http://www.streetracing.pl/index.php?ka ... ;10n;163;1
Kruchy

...ale dalem ciala... :oops: :roll:
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

i tak wlasnie sobie siedze wspominam zlocik i...... pije sobie tyskacze :P DZIEKI KRUCHY
nie ma ze boli nastepnym razem spijamy (conajmniej) 6-paczka razem.
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Kruchy

kubus pisze:i tak wlasnie sobie siedze wspominam zlocik i...... pije sobie tyskacze :P DZIEKI KRUCHY
nie ma ze boli nastepnym razem spijamy (conajmniej) 6-paczka razem.
cala przyjemnosc po mojej stronie Panie Kubus'u.
Patrze sobie na zdjecia ze zlotu i... :cry: whatever, dzis jeszcze mialem spotkanie z drogowka, w nieoznakowanym bialym lamusie...wiecie co...to nie byl dobry weekend dla mnie...az mi sie nie chce pisac. :|

PS: fajnie, ze zlot sie udal.

PS2: ...przestroga...nie narzekajcie nigdy na Wasze autka. Ja sobie na to pozwolilem i...niebiescy mi dali mandacik...
Anonymous

A zapowiadał się miły weekend, dziś piątek - myślałam że tydzień minie mi bez kolejnego mendatu, a tu taka niespodzinka :police: czuwający nad bezpieczeństwem cholernego Tour de Pologne poraz kolejny zaskoczyli mnie swoją inteligencją i trzeźwym myśleniem. Fakt że jechałam szybko, może nawet za szybko ale nigdy bym nie przypuszczała że Panowie w błękicie ulokują się w parku, między drzewkami i to na dodatek na zajebistym zakręcie.... :angered: na dodatek 10 metrów od mojego domu :evil: Ale na zakręcie???? Przecież to niebezpiecznie :roll: swoją drogą fajny korek się zrobił, więc po skasowaniu odemnie 80 zł panowie zmnienili miejscówke a ja przepisową prędkością pokonałam bezpiecznie dystans ( 10 m ) do domku biedniejsza o 80 zł :angered: :angered:
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ja tesh jestem w rozterce bo nie wiem czy panowie policjanci nie wezwą mnie po odbiór fotki mojej furki z autografem bo hu.. dostali 2 fotoradary i dzis jak dziecko które dostało nową zabawkę ustawiali to tu to tam na mieście a teraz jak wiecie lub nie jest ograniczenie do 50 km/h do 23 w nocy a po 23 60km/h do 6 rano.1 fotoradar widziałem a oni schowali sie u gościa w podwórku a fotoradar wystawili na jezdnie podobno wszystkim samochodom robil zdiecia tak mi kumpel powiedzial i maja sprawdzac czy kazdy mial pasy zapiete o qrwa to poleci troche becelu czy oni nie moga czyms porzytecznym sie zająć tylko biednych ludzi mandatami wykańczać
sprzedam koguta tel 997
Kruchy

jasiu pisze:ja tesh jestem w rozterce. [...]czy oni nie moga czyms porzytecznym sie zająć tylko biednych ludzi mandatami wykańczać
pociesze Cie Jasiu, mi tydzien temu prawie nie scholowali auta. Przez te moje "rozjazdy" po swiecie zapomnialem o badaniach technicznych i...dowodzik goodbye :roll: To bylo *Martusiu - prawie dziesiec metrow od domu mojej dziewczyny, hm... Na szczescie juz ok. Badania przeszedlem bez problemu, o dziwo. A myslalem, ze mam slabe hamulce :?
Ale musze Panow pochwalic - zaskoczyli mnie i prawie chcialem przed nimi uciekac :D .
Dzialo sie to po 12 w nocy na odludziu w Legionowie, prawie w lesie, na polnej drodze. Wyskoczyli omalze zza krzakow bialym, nieoznakowanym Lamusem i mnie zatrzymywali swiecaca czerwona palka. Jej gdybym nie dojrzal mundurow w ostatniej chwili, to bym wcisnal gaz zamiast hamulca...chyba wtedy by mi dali mandacik, ale sie obylo bez. I tak sie balem, ze to przebierancy :roll: "Pan" mi tylko na odchodne powiedzial, ze w takim miejscu, o takiej porze, czarny sportowy samochod na blachach z Pruszkowa, to po prostu musieli zatrzymac :D 8)
Anonymous

jasiu pisze:czy oni nie moga czyms porzytecznym sie zająć tylko biednych ludzi mandatami wykańczać

Widziałeś kiedyś policjanta zajmującego się czymś pożytecznym :? bo ja nie :D Policja jest u mnie na czarnej liście, i tak już chyba pozostanie.... Ilekroć zatrzyma mnie do kontroli " tutejszy funkcjonariusz :twisted: " to 20 zł na :absolute: załatwia sprawe, no ale w dni takie jak teraz ( czyli obstawa wyścigu kolarskiego ) lepiej albo wogóle nie wyjeżdżać nigdzie samochodem albo stosować się do przepisów i stać w rządku udając jakim to się jest fanem kolarstwa 8) Albo wziąść ich sposbem a mianowicie wsadzić sobie za szybe znak firmowy wyścigu i pomykać pustą drogą tak szybko jak tylko można :twisted: :twisted: :twisted: Skorzystałam z trzeciego wariantu i gorąco polecam taką zabawe :D
Co do zdjęć pamiątkowych to nie miałam jeszcze przyjemności, ale kto wie :alientwo: może wkrótce i do mnie dotrze mała dokumentacja drogowa :altermind: czekam z niecierpliwością - tylko że tu policja biedna, radarów jeszcze nie ma tyle żeby każdy policjancik miał na swój prywatny urzytek, pozatym obsługa z pewnością wykracza poza ich poziom pojmowania a szkolenia kosztują więc pewnie jeszcze długo :police: będzie zajmowac się obalaniem :absolute: w końcu tu jest Polska i tu się pije
pSyl0

Heheh w Sopocie drogowka wypowiedziala wojne "szybkim" mlodym kierowca, wzmozone kontrole, przy kazdej sprawdzaja pkt, nie ma mozliwosci dogadania sie i najwazniejsze zmienili "miejscowki". Takze jelsi ktos przejezdzalby przez Sopot to niestety prog maja ustawiony na 60kph :(

P.S.
Info z wiarygodnego zrodla ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”