musisz miec dystans pomiedzy camberem a gornym talerzykiem sprezyny, jezeli ociera to trzeba dolozyc wiecej, podczas pracy zawieszenia camber jest na stale z buda skecony a ten talerzyk obraca sie razem ze zwrotnica,
ja mam tam chyba wlozone 9mm + tulejka od scootera o ile dobrze pamietam.
jak sie ustawi dobra odleglosc to juz wszystko bangla jak nalezy
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
tego ci juz nie powiem bo nie mierzylem u siebie, jedno jest pewne zastosowanie tych camberow poprawia prace amora(przy krotszych sprezynach), bo zostaje przesuwniety punkt mocowania tloczyska w gore, wiec przy obnizeniu auta mamy amor pracujacy w lepszym zakresie
onepointeightT
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Podłącze się pod temat.
Mam identyczny problem, że talerz sprężyny obciera o camberplate'a, ale nie o tym bo widzę że można to łatwo zrobić (bałem się dokładać podkładki z racji na długość gwintu) - więc dzięki za informacje.
Problem mam za to jeszcze inny:
Buda S13, zawieszenie przednie S14, amortyzatory z przodu to jakiś zestaw KONI -30mm. Powyżej -2 stopni położenia koła na bok (camber) górny talerz sprężyny trze o kielich w trakcie skręcania:)
Czy ktoś się orientuje, czy sprężyny od S13 mają mniejszą średnice by temu zapobiec (przy zakupie przedniego zestawu coilover'ow)?
Ostatnio zmieniony pt 19 sie, 2011 09:03 przez TommyGDA, łącznie zmieniany 1 raz.
a co do ocierania talerza sprezyny o kielich to sprawdz sobie jak jest ustawiony talerz wzgledem osi amortyzatora, w seryjnym zawiasie s13 talerz jest przesuniety wzgledem osi amora i czasem jak sie gorny talerz przestawi wzgledem dolnego o jakis kat to pozniej jest problem u gory w kielichu.
sam u siebie mialem kat pochylenia kola ~3st. i nie ocieraly mi springi o kielich
onepointeightT