Osobiście jeszcze nie posiadam Nysy, ale mam zamiar kupić s13 stąd moje konto tutaj. Temat jest dla mnie ciekawy bo co tu dużo mówić, foliując szyby samodzielnie odbieracie mi chleb. Wiadomości podziele na kilka odpowiedzi na różne tutaj wypowiedzi.
FOLIA SILVER (lustrzanka, lustro weneckie) -jest wiele rodzai takiej foli, jednak nie polecam na tylną szybę, za to i bez miernika mogą dowód zabrać, ponieważ ... w słońcu razimy tego który jedzie za nami, i stwarzamy zagrożenie w ruchu drogowym.
ZA CO MOŻEMY STRACIĆ DOWÓD - no więc tylko za to co mamy 180stopni od kierowcy, czołówka i boki. Nie ma żadnej foli która spełniała by norme 70% przepuszczalności, najjaśniejsze folie mają 50%, 30, 20 , 5. A tak wogóle to i tak w Waszych Nyskach macie szyby zielone (ewentualnie błękitne) , które już są przyciemnione i przepuszczają 75%. Teraz to co za kierowcą, możemy robić co chcemy , nie trzeba żadnych certyfikatów, możemy sobie tam blachy wstawić, wyjątkiem jest tylna szyba, nie może być lustro.
Szyby z E36 takie jak w Nissanie , to mi się wogóle jakieś dziwne wydaje, Przepraszam ,że wtrącam się w czyjeś kompetencje , ale te szyby są zdecydowanie inne. Nie bierzcie szyby na jej wielkość tak jak na nią się patrzy. E36 ma wąski nadruk ( to takie czarne ) a 200sx ma nadruki szerokie, a więc wchodzi mniej foli, w przypadku przyciemnienia piecowego może to byc róznie liczone.
Moje spostrzeżenia są takie. Jeżeli foliujecie cały samochód, przednie szyby zróbcie najjaśniejszą folią, tył ciemna, efekt będzie taki, że nie będzie się rzucało w oczy to ,że macie ciemne szyby z przodu.
FOLIOWANIE
Nie widziałem tematu wcześniej więc moja wiadomość jest dość ogólna, jeżeli będą jakieś pytania jeszcze na temat chętnie odpowiem.

[/center]