CERAMIZER - preparat

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Karlito
Coś już wiem
Coś już wiem

proponuje odwiedzic forum Mastersa, napisal tam pare zdan odnosnie przebiegu testu, odnoscie wycinania z opini tych warstwosciowych szczegolow i jako osoba testujaca pare slow opini wyrazil. komu nie chce sie szukac NIE ZALEWAC
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Masters says
"Gówno daje. Osobiście nie widzialem tego programu ale wiem że moje wypowiedzi i opinie zostały wycięte. materiał sponsorowany...wiadomo. Co do tego mercedesa na złomie....jeszcze minuta i tez by sie zatarł. już dostawal delirki...no ale jakoś przezył....bo musiał przeżyć. Rano zabierał go jakis kupiec

Nie było zadnego przyrostu mocy. krzywe charakterystyki silnika po 1000 km pokrywały sie ze sobą a różnice o ktorych mówiła Alicja wynikały z z czego innego. W dniu dokonywania pomiaru testowego po 1000km były inne kozystniejsze warunki otoczenia oraz to ze auto było na innym paliwie. Była spora róznica temperatur i cisnienia atmosferycznego...a te wartości sa wartościami korekcyjnymi...i maja wpływ na osiągi silnika....tak że z tym przyrostem mocy to bajka dla dzieciaczków. „
Z tego wątku wynika że sie sprawuje, ale może być to tylko bujna wyobraźnia posiadaczy bmw:D

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=40&t=18362
Ostatnio zmieniony czw 25 lut, 2010 02:28 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Powiem tak że razem z kumplem wlaliśmy ceramizer do audi s8 4.2l bo mu szklanki graly przy odpaleniu. Jeździ tym autem już dwa lata i nic w nim nie robił kompletnie nic. A dźwięk grajacych szklanek ucichł jak reka odjoł bez wymiany. I do dzis chwali se ten ceramizer. Nastempny z kumpli jezdzi golfem 3 1.8 też lał ceramizer i od roku nie zmienia oleju, katuje silnik jak tylko moze a on jak jezdzi tak jezdzi do dziś. Ja sam nie jestem przekonany co do tego ceramizera ale i tak musze go kupic bo astra juz ledwie zipie bieze tyle oleju ze nawet nie trzeba go wymieniać tylko dolewać. Nawet pare dni bez oleju jezdzila, kontrolka przy kazdym hamowaniu i ruszaniu czy też skręcaniu świeciła. Naleje ceramizer i zobacze i tak jak silnik padnie do konca to na inny zmian bedzie wrazie czego nie mam nic do stracenia.pozdrawiam. Łukasz
wiszene
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ja zalałem to ze 40 tyś temu i smigam nadal.Przy odpalaniu nie słychac juz aż tak szklanek i szybciej cichną,a poza tym olej bierze jak brał.U młodego w Eclipsie 1G tez jest poprawa ale duzo wieksza niz u mnie.Wspomne że mam juz 300000 tys nalatane i auto zapier.... dalej.120 tys temu robione panewki a poza tym nic.
S13 1JZ
Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To masz w jakim zalane w s13?? Bo mi też wspomniane szklanki lekko graja przy spuszczaniu gazu i nie wiem czy to coś da. Chciałem sie przekonać na astrze 1.6i bo ma przejechane 220tyś i silnik już kapa , zobacze czy to coś jej pomoże.
wiszene
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Tak w s13 mam zalane,aha i ostatnio zauwazyłem ze szklanki juz nie grają w ogóle po odpaleniu :wink:
S13 1JZ
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Ceramizer jest gówno warty. Okazuje sie że to podróba oryginalnego amerykanskiego militeca-1(ma inny skład), który został stworzony na potrzeby armi usa gdze leja go ponoć do wszyastkeigo i zamawiaja kontenery tego gówna. Ja sie skusiłem. Najpierw zalalem do mojego pickupa gdzie trochę bylo śłychać silnik. Wyraźna poprawa. Silnik chodzi "jedwabisciej". Dużo bardziej miękko. wyciszył sie. Potem zalałem tego do lexusa ojca v6 bo było coś glowice słychać. Dźwięk się bardzo wyciszył i nei zwiększa sie wraz z rozgrzaniem silnika. Następnie stwierdziłem że raz kozie śmierć. Zalałem do nismo. Jest naprawde lepiej. mniej puszcza dymku z rury, szybciej zaczyna ciągnąć na zimnym, i zdecydowanie wyciszył szklanki. Turbo narazie nie narzeka chociaż z wysranym sprzęgłem nie moge go dobrze przegonić. Jeżdże już prawie miesiąc i naprawde sobie chwale tego militeca mimo że wczesniej w te gówna wierzyć mi sie nie chciało. Mam wrażenie że nysa jest nieco bardziej dynamiczna, nawet kumpel potwierdził. Ale to może bć autosugestia albo zbbieg okoliczności. generalnie polecam. Tylko patrzcie żeby oryginał dostać. Wytestujcie na innym aucie, myśle że sami sie przekonacie zeby do nismo zapodać.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

CORSA B 2.0 zalany motor life
silnik lżej i bardziej miękko chodzi, cisnienie oleju na dodatkowym wskazniku jak sie zapalało, tak sie zapala, na szczęście kontrolka na desce jeszcze czarna :)
po 10 tym zalewam jeszcze ceramizer- zobaczymy jaka będzie reakcja.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

zalej militeca. poczytaj stary. Cermizer to podróba.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nawet jesli to podróba, to przeszła pozytywnie badania.
co innego chiński deszcz...
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
wiszene
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

PiotrekŁDZ pisze:zalej militeca. poczytaj stary. Cermizer to podróba.
A Piter z kąd tego militeca oryginalnego dorwac??I jaka jest jego cena??A Ty gdzie kupowałes??
S13 1JZ
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

/mi sie udało dostać w leclerku jeszcze po starej cenie 50zł. Wtedy dystrubutorem był k2. Teraz sami wzieli się za dystrybucje i dowalili 70zł :? Można go kupić na militec.pl możesz też poszukać po hipermarketach może gdzieś sie obstał po starej cenie!
co innego chiński deszcz...
:?:

Chyba sie nie znam na pogodzie :lol:
Ostatnio zmieniony pn 03 sty, 2011 14:01 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Koledzy a sprawdzaliście cisnienie na cylindrach przed i po zalaniu ceramizera.
wiszene
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

No ja niestety nie sprawdzałem,ale chyba za niedługo znów bede lał tyle ze Militeca,to jak sie uda to sprawdze to ciśnienie i napisze co i jak :wink:
S13 1JZ
Awatar użytkownika
krzych
Coś już wiem
Coś już wiem

A te "orginały" na allegro po 55 zeta + przesyłka to podróby ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”